Ahojte milé mamičky.Prosim Vás o pomoc.Mám skoro 2 ročného synčeka a od narodenia zaspinkava na rukách buď keď sedím a mám jeho hlavičku na vankúšiku alebo keď stojím a honbikam ho .Dovoliť si to už nemôžem strašne ma bolí chrbtica a zároveň už je aj veľký na to aby zaspaval na rukách .preto chcem čím skôr odnaucit od rúk .Prosím poraďte mi niejaké spôsoby .Skúšala som aj si k nemu Len tak ľahnúť na posteľ ale podarilo sa mi ho uspat len takto raz.potom už odmietal spinkať takto .Je dosť hyperaktívne dieťa niekedy mu aj nevadí že nespí celý deň .ešte raz prosím o poradenstvo.Dakujem
@dannisimo och už ročne dieťa je záťaž pre teba (ženu) uspaváť na rukách ešte po sediačky by sa to nejak dalo vydržať ale po stojački by som ani malé bábätko neuspavala môj bol taký asi do roku že som ho uspavala na rukách po sediačky lenže potom mi to už fakt prekážalo dala som ho do postieľky s fľašou mlieka prvé dni to bol horor ale potom sa naučil v pohode
@veronikaszabova na tento druh uspávania ho naučil môj partner aj keď som vravela že nerob to lebo budem mať ja problém no on si nedal povedať a dodnes to ostalo na mne.to som skúšala dať ho na posteľ ale pri jeho veľmi vystrajani som aj tak zmäkla a zobrala ho na ruky predsa nemôžu susedia tiež počuť že dieťa mi ešte o 22:00 nespí pre jeho problémy so spánkom .
@evkakozickova s fľaškou som to skúsila aj ja .problém je ten že on momentálne spí pri mne v postieľke už nemohol byť aj keď im mu kúpila cestovnú a keďže nemám ešte dokupenu klasickú detskú postieľku tak musí spinkať zatiaľ pri mne .Pri sedení to tiež nieje Bohviečo niekedy to trvá aj vyše pol hodiny a mňa začne aj tak bolieť chrbát čiže pre mňa to nieje ani tak dobre ani tak preto som sa rozhodla rázne to zmeniť a ukončiť aj moje trápenie aj malého .
@dannisimo raz sa unaviť musí a zaspí sám tak či tak koľko krát spí cez deň a ako dlho ?
@evkakozickova doma spinkame poobede zvyčajne okolo 1 dáme spinkať a vie si pospinkat aj 2/3 hodiny
@evkakozickova ale aj to ho uspavam na rukách
@dannisimo tím že ho nedáš spať poobede tím nevyriešýš nič iba tak plač a nervozitu ak spí dve tri hodinky tak ho skús prebudiť ty tak o takú hodinku a pol môj mal aj také obdobie že cez deň som musela uspaváť na rukách a večer v pohode zaspal sám no potom sa už takto naučil spať aj poobede
Skusala si sa s nim o tom porozpravat? Ma sice len 2 rocky, ale nejaky rozpravkovy pribeh o tom, preco musi spinkat bez hojdania na rukach by mohol pomoct aj jemu, aby to nebral ako trest iba ako zmenu, skusila by som pribeh o jeho oblubenej postavicke hracke, velmi drzim palce, obrn sa trpezlivostou, kludnym hlasom trvaj na svojom a susedom kup dezert a flasu, ze prechadzate na novy rezim, ci by boli laskavi a par dni prehliadli vyssi hluk 🙂
@dannisimo S prikázaním si bude musieť ľahnúť do postele a takto zaspí. Nie, nezaspí. Nehovorím, že ho máš ďalej uspávať na rukách, to je pri dvojročnom už fakt nemožné. Ale ak bol doteraz zvyknutý na tvoju alebo partnerovu blízkosť, nečakaj, že zo dňa na deň sa to zmení. Skús mu pekne vysvetliť, že maminku už bolí chrbátik, že už je veľký na to, aby si ho hojdala. Ale že to skúsite pekne v posteli. Že budeš ležať pri ňom, až kým nezaspí. Uspávali sme takto syna asi do štyroch rokov, spočiatku aj cez deň, potom keď nastúpil do škôlky, tak už len večer. Až postupne prešiel na systém, že sa večer prečíta rozprávka a zaspáva už sám. Ale dodnes sa potrebuje potulkať (bude mať sedem). Nikdy som ho nenechala vyplakať, proste potrebuje blízkosť niekoho, komu nadovšetko dôveruje. Ostatne, ani ja nezaspávam sama Zaspávam vedľa manžela, tiež občas po náročnejšom dni potrebujem, aby ma objal a pritúlil si ma - a to som dospelý človek. Nečakám teda ani od dieťaťa, že ho proste vypoklonkujem do postele a sa samo upokojí a zaspí.
@kofoluska jasné že áno .nečakám z dna na deň že sa to zmení .viem že to trvať bude no bojím sa najhoršieho že ak mu budem s laskavostou vysvetľovať prečo už nemôžeme zaspávať na rukách a prečo si musíme ľahnúť na posteľ tak nebude má vôbec počúvať ba ignorovat a vystrájat .a že moje nervy asi to nezvládnu .Bitkou to riešiť nechcem ani by som to neriešila ale on má občas dní kedy nechce počúvať nikoho cxe si robiť sám čo chce.Ako som na začiatku písala je to hiperaktivne dieťa neposedi ani minútku a keď posedí tak len na necelé 5 minútky a potom ide doslova labzovat po byte a ja celá v strese musím ísť pozerať kde je a čo robí keďže pred týždňom sme boli šiť jeho rozbitú bradu lebo kopec veci si nedá povedať .
@dannisimo skús urobiť taký prechod. Počas uspavania na rukách mu rozprávaj rozprávku a postupne prestaň hojdať. Pár krát takto bez hojdania, potom si sadni, postupne si ľahnite... po jednom, dvoch dňoch... A potom už len rozprávka keď budete ležať. Tak aby upútal svoju pozornosť na rozprávku. My sme sa takto odnaučili zaspávať na prsníku. Vždy som ho uchlácholila...počkaj počkaj ešte dopoviem rozprávku... Ja keď sa ide spať, aspoň hodinu predtým už žiadne rozprávky, hluk v byte, zhon... Stíšim svetlá, hovorím tichšie a pomalšie (ostatných na to tiež upozorním, hlavne staršiu dcéru, ktorá práve vtedy najradšej začína žiť 😁
Tiež keď čítam/rozprávam rozprávku, tak pomaly, ticho, rozvláčne, občas zívnem 😊 je to taká uspávacia technika 😉 Takýmto spôsobom sú napísané aj niektoré knihy.
Hlavne si uvedom aj svoju rýchlosť, naháňanie, robenie dvoch vecí naraz... Dieťa len zrkadlí to v čom žije.
Skús si to nastaviť na pokojnejší level, odsuň veci, ktoré počkajú a kvôli ktorým sa nezomiera.
@dannisimo Náš malý tiež ani minútku neposedel, stále niečo robil. Odnaúčala som ho zaspávanie na rukách keď mal jedenásť mesiacov a nebola to veru hračka ani vtedy. Ale proste nedostal na výber. Áno, vystrájal. Áno, nepáčilo sa mu to. Ale trvala som na svojom - zaspávame v posteli, po ležiačky. To čo píše @montemotherone by mohlo tiež pomôcť.
Samozrejme riešiť niečo bitkou nemá význam, to máš pravdu. Ale vytrvať na svojom musíš. Akonáhle totiž on uvidí, že si povolila, pôjde si svoje - pretože jemu je zaspávanie na rukách jednoducho príjemné (komu by nebolo 🙂 ). Keď uvidí, že trváš na svojom, že v posteli, ale si pri ňom, chlácholíš ho, upokojuješ, postupne to prijme a naučí sa.
U nás to bolo tak, že ako sme ľahli do postele, chcel loziť, hrať sa, vymýšľal. Nepáčilo sa mu. Jemne som ho objala, svoju nohu som položila cez jeho nohy - ale zase nijako extrémne nasilu alebo negatívne, proste som si ho pritúlila maximálne k sebe a zároveň som mu obmedzila pohyb. Bral to tak, že je pri mne, sme spolu, rozprávam mu rozprávku a postupne to šlo. Držím palec. S chrbtom nie je sranda, pred rokom mi operovali posunutý stavec (a pravdu povediac, väčší problém vyrovnať sa s tým, že syna už nikdy nevezmem na ruky som mala ja, nie on :D )
@montemotherone no asi v Tom všetkom robím celú chybu pred spaním nechcem mať riad plný tanierov a špinavých pohárov nechcem mať ani bordel tak idem pred spaním upratať aspoň aby to vyzeralo niejako a potom len behám po celom byte a hľadám kde čo môžem urobiť zároveň somnou to robí môj syn .Čiže asi tento spôsob na čas odsuniem od seba a ako vravíte hodinu pred spaním upokojim ho niejakou rozprávkou alebo inou taktikou .
@dannisimo partner nemôže zatiaľ pomôcť s riadom?
@kofoluska a presne to máme takto aj my .Keď si ľahneme na posteľ jemu spať sa nechce ale pritom vidno že je unavený chce sa hrať vymislat loziť ako to spomínate vy .keď ho obijmem chvíľku sa túli keďže si myslí že sa s ním hrať chcem .pusinkuje má a neviem čo ale keď dvihne hlas že sa mi to nepáči že musíme spinkať lebo zajtra je na to deň tak buď sa urazil alebo snaží sa ukázať že je s toho nešťastní a pretvaruje svoje slzy .Dnes tento postup zopakujeme a uvidíme ako to celé dopadne .ako som vravela nečakám zázrak ani zmenu za 3 dni jasné že nie ale zasa nemôžem čakať rok do vtedy bude mať 3 a to bude musieť ísť do školy .Mám viac problémov s ním čiže neviem na čo sa mám sústrediť skôr .
@montemotherone och tak ten riad buď by nebol umytý alebo by bol celý špinavý aj tak .proste nebol by dobre umytý 🙂 viete aký sú muži
Fu no môj dvojročný cez deň zaspáva v nosiči. Tiež to nie je ktovie co. Večer zaspí na posteli, ale to musíme byť obaja pri ňom. Tiež si už cez deň niekedy hovorím, že to stopnem. Ale on je schopný radšej do večera nespat..
Nech si dieťa uspáva muž keď už na takúto blbosť naučil malého.
@dannisimo s dvojročným to asi bez placu nepojde, neboj, je to dost velke dieta aby to "unieslo", normalne povedat ze oddnes sa spi tak ze sa lezi v posteli a vytrvat. Do tyzdna bude spat urcite v pohode. To ze dieta treba aj milionkrat vratit do postele, to je proste vec co robi kopu deti, aj takych co nezaspavaju na rukach. Vymysli sposob zaspavania, ktory je pre teba v pohode a vytrvaj. Ja som dvojrocnej vysvetlila tehotenstvo (viem ze to aj pochopila), takze to ze bude spat v posteli nebude problem vysvetlit.
@ajka0207 už som spomínala je na čase nájsť niejaky spôsob ktorý bude blízky aj mne aj jemu v prvom rade musíme obmedziť asi televízor pred spaním aby chápal že je čas spania a taktiež zaviesť určitý rituál ktorý bude na dennom poriadku .🙂 2 ročné dieťa začína chápať veľa veciam no niektoré ktore sa mu nepáčia odsúva ich od seba.ak vedel pochopiť že kaká aj pišá sa do nočníka ktorý zároveň potrebujeme aj po potrebe ísť spláchnuť a umyť tak držím si sama sebe palce aby pochopil že na rukách už nesmie ďalej zaspávať.
@dannisimo hold, inak ako placom to asi nepojde. 2 roky si ho ucila na ruky 🤷♀️
Musim byt razna v zaspavani na posteli. Nepolavit.