Odlúčenie od dieťaťa kvôli liečbe

tinush96
22. aug 2017

Ahojte baby, neviem mozno blba otazka, ale mam taky problem, ze idem na liecbu radioaktivnym jodom a tym padom dokopy mesiac nemozem byt s dcerkou... Tak ci ma niektora z vas skusenosti typu odlucenie od dietata na nejaku dobu (mala bude mat vtedy polroka),ci sa zmenil vztah dietata k vam alebo tak..

pininka
22. aug 2017

Osobnu skusenost nemam, ale sesternica sa tak musela odit liecit od troch deti, najmensie malo tri mesiace. Mama sa jej starala o malu a zvladli to. Urcite treba, aby ten kto s malou bude najviac travi teraz s tebou vela casu, aby si babo zvyklo. Sesterkina mala ani nevie, ze bola od nej prec. Je to este v takom kvazi lepsom veku. Kazdopadne ti drzim velmi palce, aby si sa vyliecila a aby vsetko dopadlo co najsetrnejsie.

babulina
22. aug 2017

ja som bola hospitalizovana v nemocnici ako 13mesacna na tri tyzdne, s rodicmi mam skvely vztah, z rozpravania viem ze po navrate som sa na nich pozerala ako na cudzich ale pri prvom zaspavani bolo vsetko spat a tulila som jak o zivot, dobre bude neboj😉

hettinka
22. aug 2017

@tinush96 mám osobnú skúsenosť ... syn sa narodil vo februári a mal pol roka a dcérka mala 6 rokov, keď mňa v septembri hospitalizovali a vrátila som sa domov po 41 dňoch, teda skoro 6 týždňov. Vlastne som ani nevedela, že to bude tak dlho a bola to urgentná hospitalizácia, takže som nemal čas ani doma nič nachystať ... operáciu mi spackali, bola nutná ďalšia, takže sa to celé takto natiahlo ...

Deti za mnou párkrát v nemocnici boli, ale ja som jednak nebola v stave sa im venovať, jednak som nechcela, aby ma videli v takom stave a ani nemocničné prostredie nebolo bohviečo pre malé deti. takže to bolo pár krátkych okamihov. Napriek tomu sme to vďala pomoci starých rodičov zvládli, manžel však zostal po celý čas s deťmi doma (bol SZČO, tak sa to dalo, nemusel vybavovať dovolenku). Je mi však lútol, že som nebola so synom, keď sa učil sedieť a štvornožkovať a s dcérkou na začiatku 1. triedy ... to sa nijako nahradiť nedá, ale sú také situácie v živote, keds a to inak nedá a ostáva sa s tým len zmieriť. Vzťah sa nenaštrbil, práve naopak, aj s manželom aj s deťmi sme ti to potom vynahradili a stmelilo nás to ako rodinu ... ako ostatne každé ťažké obdobie.
No a ja som už vtedy nekojila ... hlúpo povedané, ale našťastie. Aspon toto sme nemuseli narýchlo riešiť - zastavenie laktácie a prechod na flašu.

libawet
22. aug 2017

@tinush96 to je veľmi krátka doba a dieťa veľmi malé, ani si to nebude pamätať raz, že si bola preč - na to, aby sa čosi medzi vami zmenilo. Určite nie.

emilia007
22. aug 2017

@tinush96 Ja mam osobnu skusenost z minuleho roku. Bola som hospitalizovana od augusta az do vianoc. Deti mali 1,5 a 3,5 Nevideli sme sa 4 mesiace. Nechcela som aby ma videli s hadickami. Bolo to tazke ale da sa to zvladnut. Vychutnavam si teraz s nimi cas ako sa len da.

prvosienka7
22. aug 2017

Prosím ťa, však sú telefóny, skype, máte kopeč možností, ako sa jej môžeš prihovárať. Isto na teba nezabudne a budeš videť ako sa bude tešiť, keď s ňou budeš volať. To je normálna vec a nemáš sa podľa mňa čoho báť

pininka
22. aug 2017

@prvosienka7 neviem ci si si dobre precitala zaciatok temy, ale urcite to nieje normalne. A pre dietatko tiez nebude normalne skypovat v 6 mesiacoch.

prvosienka7
22. aug 2017

Myslím, že v 6 mesiacoch tvoju tvár normálne už vníma. Jasné, že s tebou nebude kecať, išlo len o pohľad😉

kvetinka75
22. aug 2017

@pininka normálne nie je podľa mňa ani to, že toto musí matka podstúpiť. Že bude dieťa bez matky. Ale musí, takže musia hľadať spôsob ako to nejako vyriešit takže lepší skype ako vôbec nič. Za normálnych okolností jasné že nie je dobré pre dieťa tak malé skypovať ale na výber asi nemá. Liečbu podstúpiť musí. Takže ako dočasné riešenie by som to brala.

tinush96
autor
22. aug 2017

No ano musim, lebo uz som to odlozila, mala som ist po sestonedeli ale chcela som kojit aspon nejaku dobu.. a dakujem vsetkym vam za upokojenie, potesili ste ma, lebo ja uz odteraz stresujem 😕

tyelde
22. aug 2017

My sme boli 4 mesiace od otca keď mala 6m, skypovali sme (čo ju až tak nebavilo, ale aspoň videla tvár), keď sme sa vrátili v pohode ho spoznala, nezabudla... Na maminku isto nezabudne, držím palce 🙂

hettinka
22. aug 2017

@tinush96 podľa mna to deti zvládnu lepšie ako ty. Aspoň u nás to tak bolo.

juliet86
22. aug 2017

@tinush96 to zvladnete... tipy odomna:
Spievah dietatku pesnicku a nech si ju nahra ocko na mobil a dietatku pusta... nech tebou nosene trocko donesie babu do postielky. Plus skyoe fotky atd