Ahojte maminy, dnes som nechala postrazit svoju 7 mesacnu dcerku svagrynnej na hodinu, ked som sa po nu vratila svagrina mi povedala, ze uz place pol hodinu. Ked ma zbadala a vzala som si ju ukludnila sa...bola aj hladna lebo mi spapala mliecko...ale taky plac co spustila som u nej este nezazila...a za jedlom neplace...zazila ste to niektora ?? je mozne, ze malinka uz zacala vnimat, kto je jej mamina a tatino a tak sa bala, hoci svagrynu pozna ??? upozornujem, ze sa jej urcite nic nestalo, oni sami maju vela deti a davala na nu urcite super pozor.
@nikolet_89 mam 3 mes dcéru a tá hádze plačky už teraz ked vidí niekoho cudzieho. ale len vtedy ked na nu začnu robit tutu- mutu
@gretka2 ahoj a nevies asi kolko to bude trvat
@nikolet_89 U nas to trvalo asi 6-8 tyzdnov, nebolo to take jednoznacne, kedy to preslo... Proste zrazu jacala akonahle som od nej bola pol metra, nedokazala sa s nikym inym uvolnit, pred zaspanim mala problem vypnut a budila sa casto... Teraz je totalne v pohode. Ja som pocula, ze vacsinou separacna uzkost vrcholi okolo 8 mesiaca a opat trosku okolo 18 mesiaca.
To su dva strachy, jeden je o separacii od najjblizsej osoby, vacsinou maminy a druhe o strachu z cudzich. Ja si myslim, ze je vlastne skvele, ze to ma. Znamena to, ze sa na Teba naviazala. Su deti, co im je i v tom veku uplne jedno u koho su, a to nie je podla mna celkom v poriadku. Napriklad take co sli skoro do jasliciek a tak...
no nam zacala separacka v 10m a este stale je....je taky mamickym teraz uplne 🙂 ja dufam, ze do roka a pol bude dobre 🙂
Vola sa to separacna uzkost. Dieta zacina matku viac vnimat ako ochrankynu, a ked ju nevidi, spusta zvycajne hystericky plac. Je to normalne vyvojove stadium, ktore sa zvycajne vyskytuje okolo 6.-18. mesiaca.