Odkedy Vaše ratolesti spávajú iba raz za deň?

evitaa777
29. júl 2011

Môj 15-mesačný synček krásne spával dva razy(ráno od 10,00-12,00 a poobede od 16,00-17,00),večer išiel síce spať neskôr,t.j.cca pred 22,00 a celú noc mi krásne prespal.Cez deň bol plný energie,vyspatý a kľudný..Posledný týždeň mi nechce poriadne spávať,leží aj hodinu v postielke,ja samozrejme vedľa neho, a až po dlhom dohováraní zaspí na hodinku,poobede až okolo 18,00,čo už je dosť neskoro...bojím sa,že keď ho dám spať len raz za deň,bude nervózny a v noci nekľudný..Čo na to hovoríte?Vopred Vám ďakujem za každý Váš názor 🙂

kaja73
29. júl 2011

Prvy syn spaval raz od 10m a od 18m cez den nespal vobec,druhy spi raz od 12m-uvidime ako dlho mu to vydrži.Každe dieta je ine a co jednemu sadne ,druhemu nemusi-inak na noc ho možes dat spat už okolo 18h-moj tak chodil spavat,ked zacal spat raz za den.Teraz chodi spat o 20h,ale v zime prejdeme na 19h.

micka21
29. júl 2011

Ja som oboch synov dávala spať raz denne asi od roka, ale večer mi chodia spávať už okolo osmej, pol deviatej...Spinkaju rano asi do siedmej, pol ôsmej... Jeden má dva roky, a druhý päť.

mbrazd
29. júl 2011

od roka staršia spáva len raz za den, vstava pred siedmou a spať ide o deviatej

berus222
29. júl 2011

nas prestal spavat 2x tiez okolo 14.-15. mesiaca. ja som mu zrusila doobedny spanok vtedy, ked mi uspavanie trvalo dlhsie ako jeho spanok. od vtedy mi chodi spat o pol 1 na taku 1,5-2 hodiny. ale vecerny spanok sa mu voooobec neposunul. zostal o cca22. ☹

martincca
29. júl 2011

syn do roka spával dva krát, doobedu hodinku a poobede tiež, po roku sám od seba prešiel na jeden spánok, zrazu začal štrajkovať pred ukladaním, stále to naťahoval a tak prirodzene si to posunul, ja som ho nenútila, nechala som ho nech spí kedy sa mu žiada, teraz spáva cca od 12-tej do cca 15-tej a je to super, a nie je unavený
neboj sám si upraví režim, už je to predsa "velký" chlapček, nekľudný určite nebude
nechaj ho vyblázniť, naobeduje sa a potom zaspí ako zarezaný🙂) aspoň u nás to tak funguje, a od kedy máme len jeden spánok tak aj večer chodí spať skôr, o 8 už spí, po dvoch spánkoch tiež ponocoval a nechcelo sa mu do postele ak napr. len o 18-tej vstal

evitaa777
autor
29. júl 2011

@kaja73 a pespi drobec celu noc,ked tak zavcasu zalahne?

evitaa777
autor
29. júl 2011

@berus222 to je tiez taky nocny vtacik ako nas 🙂 cim vyssia hodina,tym sa krajsie hra a ani o nom neviem 🙂

kaja73
29. júl 2011

@evitaa777 On sa mi vždy budil okolo 6h rano a ked sme presli na skorši spanok,tak mu to zostalo,nezmenilo sa to.Iba ked mu idu zubky tak sa zvykne v noci na 1-2h zobudit, ale potom zas spi rano dlhsie.

m.i.r.i
29. júl 2011

no vyzera to tak ze je urcite pripraveny ja jeden spanok..nas tiez tak okolo 14-15 mesiaca presiel na jeden....skus ten ranny spanok trosicku posunut aspon na tu 11-11:30....a vecer ho daj potom skor spat - o 19:00-20:00, podla toho ako bude unaveny..prvych par dni to mozno bude taky chaos este, ale po par dnoch si zvykne..u nas tiez ten prechod par dni trval..ale potom uz spal od 11 rano aj 3 hodiny..teraz uz spava od 12..sa mu to pomaly posunulo..bude mat 18 mesiacov...na siestu vecer byt unaveny na druhy spanok je uz velmi neskoro, to uz potom naozaj ten druhy netreba a trosku posunut len ten prvy..

evitaa777
autor
29. júl 2011

@martincca ano,aj mne by urcite viac vyhovovalo,keby isiel skor vecer do postielky,lebo takto zaspim aj ja pri nom a nic si nespravim 🙂

evitaa777
autor
29. júl 2011

@m.i.r.i veru veru vyskusame aj my iba jeden spanol...som zvedava ci mu to nenarusi nocny spanok,kedze sa hovori,ze cim viac dieta spi cez den,tym lepsie v noci..a to sa mi veru aj potvrdilo..

rybenka79
29. júl 2011

wauu ked vas maminky citam, tak nas Matko je oproti Vasim detickam spachtos 🙂 my spavame iba 1x cez den asi od 2 roky a 3 mesiace....dovtedy 2x denne a vecer isiel spat o 21h.

teraz ma 3roky a stale spavame poobede, niekedy ako su horucavy tak nie, ale to je vecer hotovy a spinka uz od 19h a pekne do rana cca do 6,30h

Inak ak ho "nevybeham" a "neunavym" tak by nespal .... u nas pomaha znicenie na spanok 😎

evitaa777
autor
29. júl 2011

@kaja73 ano,aj nam sa tlacia stolicky,mali sme aj horucky,vtedy ten spanok tak aj vyzeral..ale to su zubky 🙂

m.i.r.i
29. júl 2011

@evitaa777 no on si potom prirodzene pospi cez den viac-ale nie viac -krat, ale dlhsi jeden spanok..mozno prvych par dni nie, pospi ti hodinku,neviem, tolko kolko zvykol spavat ten prvy spanok..ale potom sa to natiahne..teda aspon u nas to tak bolo..teraz spi tak 2-3 hodinky cez den ten jeden spanok..

martincca
29. júl 2011

upraví sa to, určite🙂) predtým som aj ja ležala pri malom aj 2 hodiny a ja som niekedy zaspala skôr ako on🙂)
potom som si povedala že nebudem nič siliť, nech sa sám rozhodne kedy chce ísť spať, a už pár mesiacov to funguje tak že malý sa sám pýta okolo obeda do postele, vezme si macka a čaká ma pri schodoch, a večer, ako som písala tiež nie je problém je už unavený po pol dni a mám pocit že už sa ani nevie dočkať kúpela a postielky
súhlasím s názorom m.i.r.i. je už pripravený, posuň mu spánok, zvykne si za pár dní, a ty tiež oceníš keď si cez obed pospí dlhšie a možeš aj čo to spraviť

evitaa777
autor
29. júl 2011

@rybenka79 veru Matko lubi spat 🙂 ja tiez nasho Davidka vyblaznim cez den,niekedy som ja viac unavena ako on a nepomaha...vecer ma viac energie ako ked sa rano zobudi 😀

evitaa777
autor
29. júl 2011

@martincca presne ako vravite...takto bol cely den len o prisposobovani sa jeho dvom spankom,kedze inde uz ani nechcel spavat ako doma v postielke,museli sme vsetko prerusit a utekat domov,aby som mu nenarusila rezim..takto sa da aj casovo lepsie prisposobit plan dna a presne,aj ja si porobim,lebo vecer uz veru aj mne dochadza stava 🙂 dnes sme lezali v postielke od 10.30,zaspal az o 12.30 a este spinka,tak uvidime vecer a dalsie dni...

kucierka24
29. júl 2011

Môj Oliver má 1 rok a mesiac a teraz sa mu to zacina menit,ked mi vstane rano o 8:00 tak ide okolo obeda a ma jeden spanok, no ked vstane rano o 6:00 tak o desiatej sa mi uz pyta spat, tak vtedy dvakrat, ale tiez si myslim ze sa nam to pomaly zacina menit... Ale dost to zavisi ako spinka v noci, on si to sam nastavi neboj 🙂

alca85
29. júl 2011

nie som si istá, ale tiež okolo 15teho mesiaca začala spávať 1x za deň...ale to som jej už ja upravovala spánok, bo večer chodila potom neskoro spávať. Mali sme vlastne presne rovnaký režim ako vy.

rybenka79
29. júl 2011

@evitaa777 suhlasim a teraz ako som tehu, tak niekedy ja skor zaspin vecer ako on 🙂 pekny den a sladke snicky 😉

evitaa777
autor
29. júl 2011

@rybenka79tak to verim,to musi byt narocne...pekny den aj Vam a ci budu snicky sladke,napiseme zajtra ;))

olifcek
29. júl 2011

ja uz ani neviem, odkedy hajame raz za den, asi od 11 mesiacov? a teraz, ked bolo teplo, sa stavalo pravidelnostou, ze mi nespinkala vobec cez den a bolo jedno, kedy rano vstala... x;o) neboj, deticky vedia, kedy sa im chce haji 😉 ale ked je jesenne pocasie, ako i vcera, tak mi OLiv este zalomi poobede na hodku, dve.. 🙂

simonavanova
29. júl 2011

ja by som vedela vypisovať ako detičky spávajú!! Pri malej to bola hotová tragédia, ani neviem kedy bol deň a kedy noc - strašné, režim začala mať až ako 2,5ročná 😝 😝 , tiež trvalo hodiny pokiaľ zaspala a tak som to nechala na nej. a teraz pri malom, od pol rôčka spával 2xdenne a dnes má presne 10mesiačikov a už týždeň začal spávať 3xdenne, takže to radšej vôbec neriešim, nemá to zmysel. Oni sami najlepšie vedia kedy si potrebujú pospinkať. Skús ho dať spinkať len jeden krát denne a večer skôr a sama uvidíš či ti prespí do rána.snáď i moja odpoveď aspoň trošku pomôže 😉 😉

lopezka
29. júl 2011

ahojte 🙂
@evitaa777 mne zacala dcerka spavat iba raz za den tak v 14 mesiacoch ....lepsie povedane, ja som jej to prenastavila 😠 ....narodila sa v januari a po roku v marci sme zacali chodit aj po vonku a vtedy mi vlastne prestala chciet spat v kociku 😖 ( pretoze ju zaujimalo vsetko naokolo len nie spanok ) ......takze aby sme sa nemuseli 2krat za den vracat domov kvoli spanku ....dala som ju spinkat az okolo 12-13.hodky .......a spinkava mi krasne 1,5 az 3 hodinky 🙂 rano vstavame okolo 8 az 10.hodky 😀 a vecer chodi spat medzi 8 a 9.hodkou 😀

halienka
29. júl 2011

@lopezka šťastná to žena 😀
No my sme prešli na jeden spánok cca v 13.-14. mesiaci, tiež som to ja schválne už tak zariadila, bo malá mi už chodila večer strašne neskoro spávať, tak som si povedala, že jej to už posuniem na jeden spánok, už je asi čas. Tak potom chodila asi mesiac alebo dva vcelku pekne večer spávať medzi 20,00 a 21,00 hod. no teraz sa to zas natiahlo a už ma z toho šľak triafa, chodíme spávať o 22,00 - 23,00 😠 skôr ju nedokážem dostať do postele, je čulá ako rybička. A pritom ráno mi vstáva okolo 7,00-7,30 nevyspáva nejako dlho. Pritom mi chodí spávať ten jeden denný spánok častokrát už pred obedom okolo pol dvanástej, spí, 2-3 hodiny a je schopná napr. od druhej poobede vydržať čulá až do pol jedenástej 😖 Už som teda vyskúšala na ňu všetky triky, skracovanie spánku obedného, aj ráno ju skôr budiť, ale moc to nezabralo, keď sa mi to po troch dňoch ako tak podarilo posunúť, že mi večer zaspala o pol deviatej, tak buď sa v noci zobudila a strašila 2 hodiny, alebo mi ráno vstala o 4,00 a bola vyspatá. Jej proste stačí 8 hodín spánku cez noc ako dospelému človeku 😝 neviem čo za sovičku to doma mám 😀

ikke
29. júl 2011

myslim, ze vacsina deti v 15 mesiacoch uz spava iba 1x cez den 😉 moj tak spava od 11. mesiaca

vejinka
29. júl 2011

nemame ani 10m.a uz odmieta spat doobedu tak chodime vsetci traja hned po obede spat.spime do cca 15.

jeanettka
29. júl 2011

ahoj,nas risko tiez spava este 2x denne tak po 1,5hod, vecer ide spat pre 21hod, niekedy sa zobudi v noci na mliecko, niekedy nie ale rano vstava skoro uz o 6tej., vsimla som si ze ked spi do dna 2x tak je klunejsi, zvladne viacej zataze, stale sa snazim ho uplne vytazit a unavit, potom zaspi aj sam od seba,mne zatial vyhovuje za spinka tolko pocas dna

abbey1
29. júl 2011

My spíme už len raz denne od 9-10 mesiaca.A aj to si pospí tak 30minút,ale úplne jej to stačí.Vôbec nie je mrzutá a večer ide spinkať asi o 21:30.Každé dieťatko je iné,niektoré potrebujú spánku viac , iné menej.to musíš odpozorovať na svojom.
Osobne nechápem a neuznávam nútenie spinkať,alebo naopak budenie.Deti majú vlastný biorytmus a meniť im to nasilu je hlúposť.veď oni sa tak či tak trošku prispôsobia chodu v rodine.Ale robiť to nasilu som nikdy nepraktikovala a ani to neuznávam.

lucula73
29. júl 2011

@rybenka79 no som rada,že sa tu našiel taký spachtoš ako moj.........bude mať 19 mesiacov a spávame tiež dva krát denne....sa mi to nezdá,ale skušali sme párkrát raz denne,ale mala som čo robiť aby aspoň do 19h vydržal....
Len keby spal dlhšie ,ale on spí iba jednu hodku,niekedy 1,5 hodky ,to mu raz denne nestačí 😝