Od kedy by malo bábätko držať hlavičku?

tehulka28
12. dec 2012

ahojte.maly ma styri mesiace a este mu pada hlavicka dopredu.ked je na rukach pekne ju udrzi,aj ked je na brusku drzi ju hore ,ale ked skusame polohu ako keby sedel,tak ju ma uplne sklonenu.zlepsi sa to?davam ho kazdy den styri krat na brusko cvicit nech ju drzi.tak neviem.dakujem

xlucia
12. dec 2012

ako keby sediet este nema. do pol roka ma este vela casu

hamca
12. dec 2012

ahoj, moja dcerka tiez nedrzala hlavicku, ked ju pritahovali do sedu a samozrejme ani v sede. U nas to doktorka zacala riesit ked mala dcerka 3 mesiace a tak sme zacali chodit cvicit vojtovku. Ale my sme mali aj ine problemy, nepasla baranky a pod.
podla mna ked ma babo problem s hlavickou iba v sede, tak to sa upravi, ved aj tak na sedenie ma este kopec casu. 😉

lea641981
12. dec 2012

no ked drzi hlavicku a mate ho na rukach alebo ked je na brusku tak je to v poriadku a sedkat nema ked sam nesedi a mozno sa mu v sede nepaci a nedrzi ju preto aj chrbticu ma este nestabilnu,myslim si ze je vsetko v poriadku a netrap ho tak casto 🙂 🙂 🙂 🙂
no moja mala tiez v sede hlavicku nerzala dlho do 5 mesiacov ako uz ma stabilnejsiu chrbticu aj hlavicku perfektne zacala drzat ma uz 6 mesiackov 🙂
bud trpezliva 😉

kmkke
12. dec 2012

Ahoj, môj malý má 3mesiace a skoro 3 týždne (takže ako tvoj), na rukách drží hlavu krásne, baránkov popasie tak 20sekúnd, potom hlava nabok a päsť do pusy, a keď mu ju zdvihnem tak rev neskutočný 😀 A keď ho chcem akože dvihnúť do sedu (aj doktorka tak s ním cvičila), tak hlava vyvrátená dozadu, až som sa bála že mu stavce zlomí 🙂 Povedala že máme cvičiť a keby sa mi to nepáčilo tak mám prísť a pošle ma na neurológiu. Ale my máme problémy od narodenia so stolicou, bolieva ho bruško a nevie sa vykakať, takže keď som ho chcela od mala dávať na brucho tak sa točil a reval jak pavián. Ja si myslím, že svalstvo sa ešte spevní, len to chce čas a poznám detičky ktoré začali pásť a dvíhať hlavu na 4 mesiace a neskôr, takže zatiaľ sa nerozčuľujem, keď to nebude vedieť na 5 mesiacov, potom bude problém 🙂

something
12. dec 2012

Nas zacal pritahovat hlavicku asi ked ma 3 a pol mesiaca. A dnes som ho prave sledovala, ze uz ju nema ani taku opitu ale ju pekne drzi aj ked ho mam na rukach aj ked ,,sedi,, 4 mesiace este no stres. Tiez je trosku pozadu za rovesnikmi s niektorymi vecami