Maminky, chcem sa spýtať, že ste tu niektoré ktore o stávate s deťmi na ocrke v júni aj keď ste zamestnané bo sa bojíte o zdravie detí?
Ja tiež ostávam doma.
@mata2014 u nás je školka otvorená len do 12:00, ja robím do 17:00, takže riešim to tak, že budem robiť len pár dní do týždna a zvyšok OČR
@mata2014 my tiez nechavame deti doma, za takych podmienok ako si skola stanovila, je nerealne ist do prace. Mam prvaka a stvrtacku, prvak ma prist rano do skoly medzi 7.15-7.25, stvrtaci medzi 7.45-7.55, takze by som musela chodit s kazdym na otocku, moze ich priviest iba rodic a skolsky klub je do 14.30. Nemame sa ako s manzelom prestriedat, aj keby sme chceli. Inak som uvazovala tiez nad tym, ze je to zbytocne, maju sa len hrat a socializovat, mozno si len nieco zopakuju. Lebo ked nebudu vsetky deti chodit do skoly, ucitelia nemozu preberat nove ucivo. Chybaju im kamarati, to ano, ale ten chaos, co bude v skole asi tiez nie je najlepsi. Mnoho skol si najskor zistuje zaujem a az potom da podmienky, za akych sa pojde so skoly. Myslim, ze este bude mnoho rodicov nemilo prekvapenych, ze takto sa do prace neda ist. Lebo max. stanovenych 9 hodin je malo a to je maximum, otvorene skoly mozu byt aj kratsie. Este okrem toho autobusy chodia ako cez prazdniny, rodicia maju deti dopravit individualnou prepravou.
Ide o to,či sa ozaj bojíš /a nebojíš sa ho zobrať na ihrisko medzi deti ani do obchodu ani na návštevu a poniektoré aj more plánujú,čo ja by neriskovala ani keby mi platili..../ alebo chceš ešte doma hlivieť,tak to zahráš na ten strach....a kolegyne ,čo ťahali celú koronu,nech ťahajú ďalej....a slávnostne nastúpiš v júli a hned po pár dňoch si pôjdeš na dovolenku,lebo však máš právo a dovolenky máš habadej /aj také expertky poznám a dúfam,že sa im tá karma vychcanosti raz vráti/
@katkahs dá sa veľa,ak sa chce..je problém odovzdať prváka,20 minút pokecať s dalším v aute a odovzdať ho tiež? a dohodnúť sa so zamestnávatelom,že prídeš do práce o hodinu neskôr? zamestnávatel by možno rád toleroval neskorší príchod ako to,že nerobíš vôbec....ale ok,chápem,je pohodlnejšie trčať doma nadalej....lebo nedá sa...mám kolegyne,ktoré robia s deťmi malými celú koronu,ich manželia tiež,semtam HO semtam susedia semtam opatrovatelka... a dalo sa...lebo sa chcelo...
@janinah no neviem, ale nejako mi to casovo nevychadza, bola by som v praci asi 4 hodiny celkovo, pretoze si predstav, chodim do prace busom. Cesta tam a spat nieco trva a aby som stihala pre ne prist do 14.30, musela by som odist z prace o 13.00. Deti odovzdavam peso, lebo mame skolu priamo v obci. Okrem toho manzel ma zakazane pouzivat na prepravu do prace od zamestnavatela verejnu dopravu. A keby sa u nich niekto nakazil v praci, tak je problem, lebo by nemal kto riadit elektrinu. Takze sme rozmyslali aj po tejto stranke. A kedze je nariadene, ze stari rodicia ani nikto cudzi nemoze ist pre deti, tak ako pre ne? Same byt spolu nemozu, mozno starsia dcera by sama chvilu vydrzala, ale spolu by vymyslali.
Je to kazdopadne zlozita situacia a treba pozerat aj na tych, ktory pracuju celu koronu. Moja kolegyna bola na Ocr z vypocitavosti viac ako mesiac pretoze manzel prisiel na jednu noc domov a boli v kontakte a potom sa zase vratil. A zase kalkuluje co a ako. Ja cely cas pracujem, pridem domova dobieham s detmi co nestihli pocas dna. Takze asi tak s tymi Ocr. Ale som v podstate rada, ze mozem pracovat a, ze to vsetci zvladame.
Každý nech si situáciu v júni s deťmi a s prácou rieši podľa svojich možností.
Nikomu do rodiny nevidíme, tak nemáme právo posudzovať a vlastne ani odsudzovať.
Moje deti idú do školy a budú chodiť sami oceerku som nemala a ani mať nebudem.Domov pôjdu so spolužiakmi a kým neprídem z práce budú sami.Ja som rada že idú do školy lebo to čo už predstavujú doma a nevadí že sa nebudú učiť a v škole budú len 4 hodiny plus obed.Aspon si notbuk oddýchne 😁to keby som sa mala báť všetkého tak do školy nechodia nikdy lebo raz rotavirus raz chrípka raz zas taká choroba
@mondolina ...Suhlasim...Ale kazda minca ma dve strany...A mysli aj niekto na rodicoch pracujucich a sklbenie praca-rodina-ucenie. Pretoze konkretne my pracujeme obydvaja mame skolopovinne deti. Mna sa niekto pyta ci to zvladam? Alebo ako moja kolegyna v klidku doma vsetci styria bez rizika nakazenia ako na zaciatku. A ppodotykam pracujem s rizikovou skupinou
ak by neboli OCR, potom by sa ukazalo, kto ma naozaj strach a komu ide len o to, byt doma a nemusiet do práce.
Popravde aj mne sa pacilo byť chvíľu doma ale už bolo dlho aj mne a aj deťom síce chodili normálne vonku od začiatku s kamošmi ale je to iné keď sú aj v škole aj doma aj vonku .Mne nevadí že sa nebudú učiť ale budú mať zmenu zas však zase budú mať prázdniny a tam si oddýchnu aj od učenia lebo už má nebaví ich naháňať pod sa učiť a potom fotiť a poslať a mať v pamäti že kedy majú online hodinu veľa krát sa synovi prelinali predsa aspoň nebudú tak dlho sami doma ako keď by ostali v júni doma
A čo v prípade, že má strach dieťa ?
od toho su rodicia, aby to detom vysvetlili a strachu ich zbavili a nie ho v nich este podporovali
Moje druhorodene je od mala veľký posero má strach zo všetkého .Keby bolo na nej tak je len stále doma.by nebola ani v škôlke ani v škole dokonca nechcela byť ani u našich.Teraz je to o dosť lepšie už nemáva taký strach ale keby sme šli len podľa jej strachu tak to decko nemá žiadne zážitky.Do tábora šla s plačom a keď sme prišli po ňu nechcela ísť domov.A rozhodujem ja za nich a pre mňa je lepšie keď do tej školy pôjde predsa tie štyri hodiny bude s niekým áno môžem byť doma na oceer ale je nas malo mne by sa tiež nepáčilo keby kolegyňa bola doma len preto že dieťa má strach z niečoho
ostáva manžel na očr aj v júni.