Obžúvanie rúčok v noci - čo to znamená?

isiss
24. nov 2010

Baby, nemate skusenosti s niecim podobnym? Nasa mala si v noci obzuva rucky. Zobudim sa na to, ze si oblizuje, obzuva pästicky.. ked je to po 3 hod od papania, tak chapem, ze je to asi od hladu, ale ked ju nakojim a po hodinke si obzuva zase, tak uz neviem. Pokojim ju zas a o hodinku znova. ☹ Ked jej dam cumlik, tak na 10 -15 min. dobre, ale potom jej vypadne a zase si rucky zuje. Neviete co to moze znamenat? Dakujem za rady a skusenosti.

tea333
24. nov 2010

Papanie ruciciek je uplne normalne, jednoducho si ich mala objavila a chutia 🙂 Vela deti to robieva, a ver mi, nema to nic spolocne s hladom 😉 Rucicky si deticky casto cumlu bez priciny, resp. sanie ich upokojuje, a co moze byt lepsie nez ruka 😝 Ja cumlik nedavam vobec, pretoze sa mi to jednak nepaci a jednak mam strach, ze by mi to mohlo pokazit kojenie.
Inak moj maly si rucicky cumle len ked sa chce upokojit, alebo ked sa hrame a on uz nevie co od radosti 🙂
Kamilka je mudra, ze nechce cumlik 😀

katecameron
24. nov 2010

to je hlad az tie pate saje cucia tak 100percent hlad daj jej jest!

isiss
autor
24. nov 2010

@tea333 🙂 dakujem. Len niekedy ked si v noci zacne olizovat rucky, tak po takych 5-10 min, ked k nej neidem, zacne poplakavat.. Tak neviem, ci ju mam kojit znova, alebo co 😨

katecameron
24. nov 2010

ano nakojit vzdy ked dieta place treba mu dat papat a hlavne ked saje pasticky aj keby to bolo kazdu pol hodinu

babulina
24. nov 2010

ja suhlasim s tea333, upokojuju si svoj saci reflex tymi rucickami, s hladom to nema nic spolocne, nas si zuzle ruky sustavne, tak mi nikto nehovorte ze je nonstop hladny najma ked ma v 4.5mesiaci 8kil 😀

fifinna
24. nov 2010

moja mala trojmesacna, si cmula rucicky hned po nakojeni a pribera pekne, takze hladna nie je. Snazim sa jej dat cumlik ale nechce ho. Myslim si ze sa len upokojuje.

isiss
autor
27. nov 2010

aj ja mam pocit, ze to nie je hlad.. lebo niekedy v noci ju nakojim, dam ju spinkat a po pol hodine sa yobudim, ze si uz zuje rucky.. dam jej cumlik, tak zaspi, ale ked jej vypadne, tak znova, potom sa zobudi.. Robi to len v noci.. neviem, kedy to prestane.. ☹

patatina83
27. nov 2010

@katecameron to nemusi byt pravda,,moj maly to robi tiez stale,,upokojuje to deticky,,tiez dam papat a potom si hned po kojeni cmula prsticky.aj v necmocnici to robil aj sestricky povedali to iste,,nie je to vzdy pravda,,zase je ine,,ak nepapal 3 hodiny ,,tak to beriem moze byt hladny,,ale moj ked je hladny to da poznat skor aj zvukovo 🙂 .inak to robi skoro kazde dietatko,,moj ma 4 mesiace a urcite mu idu aj zubky,takze si upokojuje aj dasienka...

rhodosbb
27. nov 2010

ja sa tiez niekedy v noci zobudim na to, ze pocujem cmukanie a mlaskanie, malinka si cmula pasticky o dusu, ale je kludna a o chvilku zaspinka, ked to trva dlhsie, tak ju nakojim a spime dalej a cez den si ich cmula dost casto, cumel mi odmieta uplne...

8aninka5
30. nov 2010

Ahoj .....neviem ci ti poradim,ale nasa mala jednoducho nemoze ist spinkat s volnymi ruckami...ako nahle ma rucky volne,tak si ich hned cmula,vytahhuje si cumel,zaspi na 15 minut a zas sa to opakuje...je nepokojna,rozhadzuje ruckami a cumle si ich...u nas je jedina pomoc a to uz mame 4a pol mesiaca..balit rucky k telicku-nozky ma volne...tak mi prespi celu noc..ale ako nahle ma rucky volne ,tak je po spanku...vyskusaj ,mozno zaberie ;)

8aninka5
30. nov 2010

@isiss Ahoj .....neviem ci ti poradim,ale nasa mala jednoducho nemoze ist spinkat s volnymi ruckami...ako nahle ma rucky volne,tak si ich hned cmula,vytahhuje si cumel,zaspi na 15 minut a zas sa to opakuje...je nepokojna,rozhadzuje ruckami a cumle si ich...u nas je jedina pomoc a to uz mame 4a pol mesiaca..balit rucky k telicku-nozky ma volne...tak mi prespi celu noc..ale ako nahle ma rucky volne ,tak je po spanku...vyskusaj ,mozno zaberie ;)

isiss
autor
1. dec 2010

@8aninka5 ahoj, no asi to budem musiet niekedy skusit 🙂 dakujem

8aninka5
1. dec 2010

@isiss mozno tio vyznieva cudne,ale naozaj to u nas zabralo....

aliza
1. dec 2010

ahoj, u nas rovnako, tiez balim maleho na noc a kludne spinka. Ak ho nezabalim, tak si cmula pasticky a nic nespi. A hladny urcite nie je.

8aninka5
2. dec 2010

@aliza a kolko ma vas maly?lebo my uz mame 4a pol mesiacika a stale spinkame takto...ale na druhej strane aspon prspinka aj 6-7-8 hodin v kuse...inak by to bolo o budeni kazdych 15 minut...

aliza
2. dec 2010

@8aninka5 ahoj, no moj maly ma len 2 a pol, ale pocula som aj o tak starych detickach, ako mas ty. A zrejme to aj nas caka.... mne cez den doma vobec nespi, iba take 20 minutovky a na rukach, tak som ho dnes na obed zabalila a krpcek spi uz hodinu a pol! takze su deticky, ktore to jednoducho potrebuju, moj maly je velmi aktivny uz od narodenia, stale sa vrti, dcerka taka nebola a ani som ju nikdy nemusela balit.

isiss
autor
2. dec 2010

baby a ked ste prvykrat zabalili dietatko s ruckami k telu, neplakalo, nevadilo mu to? Sa bojim, ze mala bude z toho nervozna.. a bojim sa aj toho, ze ju potom budem musiet dlho takto balit.. ci sa nenauci casom s tymi ruckami spinkat ..hmm?.. 😅

8aninka5
2. dec 2010

@aliza aj moja mala strasne zle spinkavala,a cez den ani nehovorim...to bolo tak ,ze bola strasne unavena,len plakala a ked som ju uspala tak spinkala 10 minut a zas len plac...a ked som ju zabalila ,tak spinkala 3 hodiny a to spinkava este aj teraz tak 😀 aj mi to bolo najskor luto,ale potom som pochopila,ze je to pre nu lepsie,citi sa bezpecnejsie a sme spokojne obe...

8aninka5
2. dec 2010

@isiss Uz si presne nepamatam,ci plackala..ale vacsinou ked som ju balila som sa jej snazila prihovarat a dat cumlik..obcas plakala ,tak som ju uspavala na rukach..teraz ju zabalim,dam do postielky a do 10 minut spinka...to ci sa na to nauci alebo nie je otazne..to riesim aj ja teraz...lebo ked som ju skusila dat spinkat nezabalenu ,tak sme sa v noci budili kazdych 10 minut....ja len verim,ze z toho vyrastie....tiez by som rada vedela kto ma s tym skusenosti ako sa od toho deticky odnaucili....