Ahojte, rada by som sa Vás opýtala, čo si myslíte o "obojku" - neviem ako presne to nazvať - pre dieťa. Kamarátka v UK je nadmieru spokojná, hovorí, že je to úľava pre jej chrbát a dieťa má viac voľnosti, je to vraj bezpečné aj v nákupných centrách alebo na rušnejších uliciach. V UK je ale všetko ok 🙂 🙂 🙂 Ďakujem za vaše názory
@petah82 Dakujem 🙂 Voditko je teda to spravne slovo 🙂
Ahoj, my sme ho dostali od švagrinej ktorá býva v UK ale ako sme ho dostali hned som ho odlozila so slovami,že nebudem svoju dcérku uväzovať ako psa.
nepouzivala som, ale ked mas velmi aktivne dieta, tak mu to voditko/obojok moze doslova zachranit zivot...ludia, co s tym nesuhlasia sa nechavaju unasat len predsudkami...
@tatianka79 ja som kedysi chcela pre moju dceru,lebo bola taka neposedna,podla mna je to dobre,len u nas to malokto pozna,neviem ci by ta nenahlasili na socialku,ze tyras dieta,alebo ho obmedzujes,.... 🙂
super vecička 🙂 ale statočná matka sa radšej ubehá k smrti-veď čo by na to ľudia povedali..... 😉
@tatianka79 ako majitelka "obojka" - mam odskusane a som velmi rada, ze som ho mala - starsi ho nepotreboval vobec, mladsi ho mal este skoro v 3 rokoch... a dodnes ho mam odlozene. ked sme boli v tatrach, som ho zabudla, tak som ho uviazala na sal - a dobre som spravila. boli sme v jaskyni, a zrovna, ked bola prezentacie jaskyne bez svetla, tak sa mi syn vytrhol, nemat v druhej ruke koniec salu... radsej ani nemyslim, ako to mohlo dopadnut
a pouzivala som ho hlavne na stanici a na prepravu mhd - kym som kupila listok, alebo na perone - nevytrhne sa ti tak lahko z ruky ako dieta. starsie damy ma dokonca pochvalili, ze aka sikovna vec, a prakticka. nikto na mna nezazeral 😉
hoci v tatrach, ked bol na tom sali - to sa pochechtavali viaceri, ale bolo mi to jedno 🙂
ako matka dvojciat, môžem len odporucit, dcera nepotrebovala ale syn isiel presne opaćným smerom inštinktívne, ľudia pozerali, ale otvorene nik nepovedal nič
tiez som to videla v UK, tam to bola bezna vec, dokonca som videla dve zeny a kazda mala asi 6 deti na voditkach, vyzeralo to zaujimavo 😀 nuz ale u nas je to nieco otrasne, mat dieta na voditku ako psa. Myslim, ze o par rokov sa to stane hitom aj na slovensku 😀
Nastastie sa pomaly aj u nas ludia prestavaju pozerat na maminy, co voditko pouzivaju. A ti, co ocumuju, nech sa strcia... vzdy lepsie ako ma dietatko vybehnut na cestu pod kolesa auta. Ked sme boli my mali, boli take traky do kocika, aby sediace babo nepadlo, tiez islo o bezpecnost. V zoo v britanii som to videla na 90 percentach domacich deti. A u nas som zas videla mamicku pred shopping centrom ktorej uslo asi 3 rocne dieta, ona stala a v tom momente nevedela co robit, mal v kociku dalsie mimi a kabelku a veci. Pri frekventovanej ceste. Ked clovek porozmysla, jasne ze zabrzdit kocik a utekat, ale v tom soku len stala a nevedela co skor. Ja uz som s voditkom videla aj babicku s vnucatkom, chvalabohu ze nie vsetci to povazuju za uvazovanie ako psa ale za bezpecnostne opatrenie.
Neviem, ako to vyzerá, ale pri oboch deťoch som používala také popruhy alebo tračky, ale to len keď sa učili chodiť. Šetrilo mi to chrbát.
No ja osobne si toto neviem predstavit, mam superaktivneho synceka, nastastie ale chodime vonku, kde nie su auta a beham za nim a ked ma to uz nebavi, dam ho do nosica, alebo do bugyny a problem je vyrieseny. Hned idem vygooglit, ako to vyzera
@tatianka79 ahoj, určite nemaj predsudky a "kašli" na názory svojho okolia.... ak si myslíš, že ho využiješ a bude pre teba prínosom vodítko na dieťa používať, tak neváhaj a zaobstaraj si ho.... ja sama som nad ním uvažovala... no bývame na sídlisku a nemám tu žiadnu veľkú rušnú cestu a pri detskom ihrisku je pešia zóna bez áut takže som ho nepotrebovala. Ale viem si predstaviť jeho používanie a praktickú stránku keď musíš denne prechádzať popri rušnej ceste - ide predsa o bezpečnosť a tá je predsa prvoradá 😉
@tatianka79 vas vasa mama predpokladam na voditku nevodila ani mna nie a asi nikoho a nerobila by som to v zivote nikdy. je to podla mna ponizujuce pre to dieta. na voditku sa vodia psy, macky, zajace, morcata a uz aj vietnamske prasata. podla mna je pod ludsku dostojnost vodit dieta, svoje dieta na voditku. je mozne a je pravda, ze niektore deti su zive, velmi zive a mozno nezvladnutelne, ale to je na rodicovi, aby svoje dieta zvladol. dieta si drzim za ruku, ked niekam ideme a v zivote som nemala problem.
@stanislavao niekedy mat radsej dieta na voditku, ako unesene nejakym uchylom. Ano, nase mamy nas drzali za ruku, ale my sme boli uplne ine deti, neboli nakupne centra a zda sa, ze nebolo ani tolko uchylov. Voditko sice nepouzivam, ale tiez som nanho myslela, ked sa mi dcerka zopar krat stratila v obchode. Niekto ma dieta pokojne, niekto zive.Moja mala ma velmi rada ludi a vsetkym doveruje. Vytrhne sa eaz-dva, alebo zacne kricat "au,au" na cely obchod, ked ju drzim za ruku a to tiez na mna vsetci pozeraju, ako jej ublizujem. No nikto nevie, ze moja je taka dobra herecka, ze uz by mohla ist aj prednasat na VSMU. Ked sme ju vozili v kociariku, bolo jedno, ako sme tie pasy dotiahli, vzdy si ich dokazala vyzlist. Apropo, aky je rozdiel medzi priputanim dietata v kociku a priputanim na voditko? Nie je to protinludskej dostojnosti?
@sharlotta v kocari som tiez nikdy nepriputavala dieta. ale je to urcite ine. aj v autosedacke su deti priputane, ale nebudem to prirovnavat k voditku. ja si myslim, ze kazdy ma vediet zvladnut svoje dieta. nehnevajte sa, proste je to moj nazor. a ked ho nezvlada, nech nelabzuje po obchadaku, ked tam strati vlastne dieta. nikoho nechcem urazit, pisem len svoj nazor.
@tatianka79 nevidim rozdiel medzi priputanim dietata v kociku ,ci v autosedacke a priputanim si maleho nezbednika na prechadzke.
Nie kazde dieta chce byt v kociku a inak co sa tam aj nauci.......
Kedysi nas nepriputavalali ani v kocikoch a ani autosedacky neboli......takze ak to tvoje dieta potrebuje ,preco nie?
@stanislavao takze nikdy si to nevyskusala ale aj tak to odsudzujes? Tie popruhy nie su na to aby si dieta vencila, netahas ho tam kam chces, kludne ho mozes pocas toho aj drzat za ruku, ale ked sa ti pri ceste(rieke, priepasti, jaskyni......) vytrhne, stale este mozes drzat ten popruh a mat istotu ze sa nic nestane.
@tatianka79 Ja som ho pouzila len parkrat v obdobi, ked sa nechcela drzat za ruku a najlepsia zabava bola sa tahat tam kde nemala. 🙂 Nejak som si na to nezvykla(malej to vobec nevadilo) ale niekomu to moze vyhovovat. Na druhu stranu som videla jedneho otecka co to pouziva este aj v interieri v detskom klube a to uz mi prislo trochu na hlavu ked za tym dietatom nonstop stal a ono vodilo jeho pripadne ho dvihal ked sa hadzal na zem 😕
Len pre zaujimavost, na jesen sme boli na Morave v jednom zamku a tam to mali ako exponat (z nejakeho 18. storocia alebo tak) - detske satocky mali take popruhy ci stuhy nasite, vysvetloval nam ze to je na vedenie dietata aby neodbehlo... takze slachta to pouzivala uz storocia dozadu 😉
K tym modernym: Osobne som bola prekvapena, ked som to raz videla nazivo na ulici a potom som zistila na internete ze to existuje... asi ak rodic zisti ze by sa to hodilo, a dieta je s tym spokojne, tak preco nie.
@stanislavao vies, su v zivote situacie, ked potrebujes nieco kupit.Normalne nemas doma a treba ist do obchodu, mozno niekto ma doma tovaren, alebo mu vsetko nosia, no my, obycajni ludia, chodime do obchodu. Necham ti na jeden den moje dieta, aby si mala skusenost aj so zivim dietatom, nie len trankilnym. Nie, moja dcera nie je nepislusna, nie je nevychovana, ona len nechape, ze je to nebezpecne, pretoze nema skysenost. Pre nu je vsetko sranda, vsetko je zabava. Najvacsia zabava v obchode je skryvat sa medzi regaly. Ale tazko vysvetlovat takemu cloveku, co nezazil. Mam kamaratku, co jej dcera tiez chodi cely cas za ruku, moja so mnou za ruku nikdy nechodila, trha sa, filmuje, ako ju to velmi boli, ked je vonku, beha vsade mozne a vsetko chce vyskusat. Niekto ma dieta odvazne, niekto bojazlive, niekto nezavisle, niekto mamin cecek...To je len moj nazor.
ja som ho pouzivala,ked dcerka mala neistu chuodzu,aspon my nepadala na hlavicku a nevyklbila som jej ramienku,ked nahodou spadla,na beznu prechadzku by som si ho teraz nezobrala,ale vo velkom dave suoer posluzi!
mile damy,mam vyse 2r.dvojcata a vyse rocnu slecnu v kociku,dvojcata MUSIA byt na voditkach.je NEMOZNE tlacit kocik a viest zaroven dve deti za ruku.ja Slovensku odpustim vela,ale obcas ma zmyslanie poniektorych mamiciek sokuje!ze uviazat ako psa?ze nepriputavate v kociku?ten malicky co spadol do vytahovej sachty tiez nebol priputany.preco??dieta je nevyspytelne,to nie je o zvladnuti.boli ste niekedy v teme 'zomrelo mi dieta'?su tam mamicky,ktore prisli o deti behom par sekund!my byvame v centre,vsade cesty,krizovatky a voditka su tu CHVALABOHU uplne bezne,je to pre bezpecnost dietata,tak isto ako autosedacka alebo kocik s putkami.no ale hlavne,aby ludia nepovedali,ze?nonsens
@luba28 ved to 🙂
@acer11 presne tak 🙂 ja mam problemy s chrbticou takze som chcela nieco co by pomohlo mne a aj malemu - no ale ludia su plni predsudkov a v tejte chvili sa pytam sama seba - "Preco aj ty?" 🙂
@ada_dca presne o tomto hovorim 🙂 dakujem
@stanislavao Dakujem za nazor - aj ked porovnavanie ku zvieratam je trosku privela - mamicky, ktore maju problemy s chrbticou a zive dieta, ktore sa prave naucilo behat a bavi ich to najma ked sa nedrzia za ruku vedia preco nieco take existuje - a ten, kto to vymyslel, asi nemal v plane robit z deti domace zvieratka. Moja mama a milion inych mam voditka nepouzivali, to je fakt, ale nepouzivali ani automaticke pracky a ine vychytavky 🙂 jednoducho dnes sme niekde inde 🙂 co setri zdravie a pomaha pri bezpecnosti netreba takto zatracovat 🙂 pekny den
@ritusuk DAKUJEM
Ja to mozem len odporucit, moj syn tomal velmi rad, citil sa istejsi, mala to zase odmietala ale ta je tvrdohlava jedoska 🙂 ono zalezi aj od dietatka ci to na sebe strpi, jednoznacne to je ulava pre maminkyn chrbat a tiez sa netreba bat ze by sa dieta niekam bezhlavo rozbehlo. A to ze sa ludia obzeraju ? Mne sa nestalo ze by niekto nado mnou ohrnal nos, prave naopak cudovali sa ale v dobrom , ze aky skvely vymysel. Ved keby sa tak rozpametali aj babky ze ako deti priputavali v kociaroch kozenymi remencami a nerobili z toho halo. Ked vam to vyhovuje netreba sa pozerat na druhych
Nas tatino ucil chodit tak,ze nam cez prsia smerom do zadu pod pazuchy dal plienku,za tu nas drzal aby sa nemusel zohynat...a nemame ani jeden z troch surodencov ziadnu traumu! Lepsie voditko ako ked vidim mamicku co drzi dieta za kapucnu...tou ho akurat tak skrti...my sme voditko nemali ale ked sme zili v Rusku bolo bezne vidiet mamicky s detmi co to mali...
ja mam tento http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
zial pre synceka to voditko bolo kratke(len 1m). A druha vec je ta, ze byvam na dedine ☹ kde byvaju ludi, ktore mozu znicit vas "zivot" svojim ohovaranim ☹ pravdupovedac bala som sa ist z tymto voditkom von (kvoli nazoru inych).Maly uz ma skoro tri roky a ja by som potrebovala nieco podobne-je moc zivy a neposedny, vsetko ho zaujma a velmi rychlo sa rozbehne na cestu, on nema az tak moc rad davat nam ruku ☹ mam s nim nervy aj v obchode- tak radsej vobec nejdem do obchodu ☹ maleho musim priputat, ked je v kociku ☹ inac z neho bezproblemovo vyjde a utece svojim smerom (vyskusane) museli sme mu v jeho 2rokoch dat prec postielku, lebo z nej aj tak vylezol ☹ na balkon ho nepustiam, lebo chce ist von a vie prelezt cez zabranu ☹ (byvame naprizemi )Ja by som potrebovala nejake univerzalne voditko 🙂 🙂 🙂 velmi sa bojim aby si neublizil.......
@tatianka79 kukni temy s nazvom voditko pre dieta... https://www.modrykonik.sk/forum/search/?cx=0093...