Obhrýzanie nechtov u 2 ročnej slečny

henrietag
5. jan 2013

Dobry den milé maminy , stretli ste sa s problemom obhryzania nechtov u dvorocneho dietata ? 🙂 som jej uz 3 mesiace nestrihala nechty... darmo jej vysvetlujem ze sa to nesmie aj tak to robí ... ako ju to odnaucit ?

henrietag
autor
5. jan 2013

dakujem maminy nemusite odpisovat prave som nasla temy na moj problem precitam si to tam 🙂

karmelka77
5. jan 2013

moj to tiez nedavno robil dost dlho, neviem ci pomohlo prave to alebo ho to preslo sameho ale kupila som v lekarni ten lak na oducanie od hryzania nechtov, par krat sme natreli a uz si nekuse🙂)

henrietag
autor
7. jan 2013

ja som sa dnes na to pytala v lekarni a povedala mi pani ze uz sa to na svk neda kupit iba v madarsku tak som poprosila otca nech mi to kupi chodieva v štvrtok cez madarsku dialnicu .. kde ste ho nasla v lekarni ?

mirka.stup
8. jan 2013

No to by som aj ja rada vedela kde sa dá kúpiť taký lak, lebo aj moja 4 ročná si obhrýza nechty. Tak dajte vedieť mamičky.

sendy182
8. jan 2013

ahojte väčšinou v každej lekárni majú lak na nechty pre deti aby si nehrýzli nechty.....ale podľa mňa je to účinné iba vtedy ak ich má nalakované........väčšinou treba nájsť počiatočnú príčinu......strach....neistota.....nervozita.......skôr dávať niečo do rúk...... kresliť....atď....a čo najmenej napomínať........... 😉

cherry1981
8. jan 2013

Dcera bude mat 13 rokov a neodnaucila som ju to nepodarilo sa obhryza ich stale doteraz, uz mala aj rozne laky, ale nepomohlo nic mam kamaratku ta ma 32 rokov a doteraz si obhryza nechty. Ja som bola tiez z toho nestastna, ale uz si z toho nic nerobim, a to som ozaj skusila vsetko mozne.Lak si olupala a obhryzala zase.

monhla
4. sep 2013

Ak na niečo prídete poradte - mojej nič nepomáha. Príčinu sme nenašli. U nás je kľud /ako to len v rodine s 2 deťmi ide/ dcérenka šikulka, len nerada spí. Videla to pred rokom pár krát u sestranici a odvtedy je to hrôza.

matozazzo
4. sep 2013

@henrietag Treba odstranit pricinu - je vnutorne nervozna, nepokojna a preto si obhryza nechty. Ak prestane, najde si inu moznost - niekto neje alebo sa prejeda, neskor fajci alebo pije, alebo je sladkosti... Potrebuje sa zbavit vnutorneho napatia.. Mam 35 a od detstva som si obhryzala nechty, niekedy viac, niekedy menej. Az casom som prisla na to, ze problemom bol nesulad medzi rodicmi (oni si mysleli, ze je vsetko OK, ale mna dost trapilo, ked mamka neraz povedala... musim varit, musim zehlit, musim... a tu bezmocnost ci ako to nazvat prenasala na nas, deti) a potom stresove obdobia - pisomky, skusky, ... z cias skolky si nepamatam, ale u nas v skolke si obhryzal nechty 2,5 rocny chlapcek... Rozoberali sme to s mamkou, na nic sme neprisli.. Az raz, pri kresleni rodiny nenakreslil ockovi usta.. Ked som sa ho opytala, preco nema ocko usta, povedal mi: lebo na mamku a nas stale krici a ja uz nechcem, aby krical... po stretnuti s rodicmi sme to rozobrali, ocko nechapavo krutil hlavou, ale po case chlapcek prestal kusat nechty... a bolo vidiet aj na rodicoch zmenu 😉 Takze u tak maleho dietatka by som hladala pricinu v rodine, alebo ci na neho v niecom netlacite (napr. oducanie od plienok, boji sa tmy, samo spi, odlucenie...) A co sa tyka mna, nic nepomahalo... az ked som sa v 19 zoznamila s mojim manzelom a zrazu bol klud 🙂 Potom som mala 3 obdobia, ked som sa k tomu vratila, pri statniciach (stres), a ani neviem ako, to som si normalne olepila prsty leukoplastom, potom po narodeni 1. dcerky, bolo toho vela (sama v cudzine), a do 3. pri problemoch v rodine (opat mamka), ale akonahle som to vyriesila, prestala som...

henrietag
autor
4. sep 2013

@matozazzo pisete velmi mudro .. s manzelom na malu nekricime co sa tyka ani výchovného po zadku som zásadne proti tak fyzicke tresty sa u nas nepouzivaju , s manzelom sa nehadame (ked tak tak vecer ked spi ... ) musim porozmyslat ci jej nieco moze vadit ale nechty si hryzie aj svokor a manzel :D som myslela ci to nie od nich videla :D