Obdobie vzdoru trojročného syna

zuzika82
5. aug 2014

Ahoj baby.. potrebujem poradit.Mam 3rocneho syna ,ktory sa pred 2,5mesiacom strasne zmenil,Zacalo sa obdobie zdoru ...Aj dovtedy bol taky hanblivy furt som ho mala za zadkom,zaspaval len so mnou ,jedol len somnou ale mne to nevadilo zvykla som si ..rodina naokolo hovori ze je rozmaznany... ale teraz furt len place, hysterci,je hanblivy ,lakomy...nechcel poradiadne papat...na ihrisku ked sa ine dieta rozplace,tak ziape ako zmyslov zbaveny boji sa ...cele ihrihrisko je len jeho... minuly tyzden boli na dedine u svokrovcov hody zisla sa cela rodina a priatelova teta mi po synovom hysterickom zachvate/nechcel sa ist hrat s detmi na dvor/povedala nech ho zoberiem k psychologovi lebo toto nie je normalne ze sa tak boji.../pritom my nemame ani bubuša ani ho nejak inak nestrasime,ked nebudes posluchat tak....toto u nas nie je/ dotklo sa ma to ja som to tak tragicky dovtedy nebrala,vzdy ked zacal hystercit tak som skusila upriamit jeho pozornost niekam inam a vacsinou to aj zabralo... no a dnes na ihrisku mi kamoska povedala ze nechodi na ihrisko kvoli mojmu synovi lebo jeho syn sa Rolka boji... pritom su si velmi podobny, tiez reve ziape hysterci je lakomy... som z toho strasne sklamana a nervozna a aj ked mi ostatne mamicky kamosky,ktore maju o rok dva starsie deti ,hovoria ze si tym pred rokom presli aj oni a ze skolka zmenila aj ich deti bojim sa .... Zacali sme davat ,,trest,, ak neposlucha alebo hysterci musi ist do kuta... doma to celkom zabera.. je to horsie ak ma hladisko okolo seba vtedy sa to neda vydrzat... maminy poradte... alebo fakt je to na psychologa??? ale je to prehnane a popar mesiacoch sa to ustali???dakujem za kazdu jednu odpoved 🙂

siska53
5. aug 2014

@zuzika82 a keby ste z ihriska odisli? To jest vzdy,ked zacne bezdovodne jacat,tak odist...nas,ked ho chyti jed a reve,tak je odvedeny domov.ma teraz 2.fazu vzdoru,ako som sa dozvedela,nie je to uplne zle,ale ma obcas svoje hysaky,ako to volame..zatial sme kvoli revu v tejto 2.faze odchadzali 2x.prvu fazu mal 20.m-24.m,to bolo este o inom,alre tiez,ked sa mu nieco nepacilo a zacal revat,ci v kociku,ci na rukach,rovnou cestou domov.
A vcera sme nevysli von skor,nez sa upokojil.prosto som cakala.aj som mu to povedala. Resp. Opakovala ako verklik. (nie stale,ale v intervaloch). A nakoniec sme si prechadzku uzili.

hradnapani
5. aug 2014

@zuzika82 tym trestom to len zhorsujete. Nemusis ist hned za psychologom, hoci vobec to nie je hanba a ani na skodu, poradit sa, ale aspon si kup nejake knihy o tomto obdobi. Je ich na trhu dost (napriklad od Harveyho Karpa je celkom fajn: Najstastnejsie batola v okoli) a pochopis, ze dieta za tie hysaky ani velmi nemoze, proste je to silnejsie ako ono samo a je to prirodzena a zdrava sucast vyvoja. Takze niet ho za co trestat!. V knihach najdes finty, ktore mozes vyskusat a pritom sa z toho nezblaznit. Alebo jednoduchsie je ist na kus reci za psychologickou 😉 samozrejme, bez maleho.

zuzika82
autor
6. aug 2014

@siska53 ahoj dakujem za radu 🙂 dnes to vyskusam 🙂

zuzika82
autor
6. aug 2014

@hradnapani pozriem si tu knihu na internete sa da urcite kupit 🙂 dakujem za radu 🙂 aj ked ja srdcom mami som citila ze ten trest akosi nie je celkom dobry...je to taky maly herec,ked ma obecenstvo tak proste hra rolu...doma ho to niekedy chyti tiez ale vonku je to horsie... Mam na tom aj ja chybu pretoze je cely den somnou a ja som ho rozmaznala... Mozno bude lepsie aj to ze sa do mesiaca odstahujeme od nasich do vlastneho,pretoze huncut vie vyuzit ze ho moji rodicia miluju bezhranicne a cez vikend ked sme dma vsetci tak je roznaznavany aj od nich...

lalinko2010
6. aug 2014

@zuzika82 ahoj takéto hysáky máme aj my, on nejde tam a hentam a podobne. neriešim. a inak kamarátka - nech sa stará o svoje dieťa a hotovo. toto neni kamarátka ak niečo takéto povie - no a dnes na ihrisku mi kamoska povedala ze nechodi na ihrisko kvoli mojmu synovi lebo jeho syn sa Rolka boji.
priatelova teta mi po synovom hysterickom zachvate/nechcel sa ist hrat s detmi na dvor/povedala nech ho zoberiem k psychologovi lebo toto nie je normalne ze sa tak boji... a táto nech si trhne nohou! koľko rokov má teta?
každé dieťa je iné, doslova a do písmena.
drobec je zdravý, pohodový chlapec a hysáky má každé dieťa, len niektoré to prezentuje vonku iné doma!
pôjde do škôlky bude to lepšie. Aj mlj bol také, žiadne deti, len on a ja, ale teraz v škôlke fajn, poručí učiteľkam a potom je to ok.

majulino
6. aug 2014

Mamky poradte aj mne. Majko bude mat 3 roky a posledne 2tyzdne je to hroza. Nechce jest nic (uz aji sladke odmieta ak niekam prideme) vlastne vonku a na navsteve je zlaty ale doma akoby to bol iny chlapec. Nepocuva nevnima akoby bol myslienkami kdesi prec. Aby sme o desiatej mohli na prechadzku musime sa zacat chystat od 8 a to idem von tak nesmierne vytocens z jedo spravania ze hroza. Hracky neodlozi ale zahovara. Obliect sa vie sam no vymysla ze ma malu rucku alebo mu tricko povedala ze ono ho nechce. .. od stredy nam hovori ze nas zabije a budeme sfuknuty. Vtsvetlujem mu vyznam toho co vravi no on nic. Dakujem za rady

zuzika82
autor
6. aug 2014

@lalinko2010 ahoj tak nejak podobne som to myslela aj ja🙂ale asi to poznas ake je to zle ked daco take povedia na tvoje dieta..konecna.. celu noc som vcera preplakala az ked som sa rano bavila so svojou sestrou /tazky flegmatik a velmi priamy clovek/ 😉 som sa vedela ukludnit a presne som videla ze ved toto vcera robila Lety ,predvcerom druhe dieta atd... niekedy mam sklon k " opicej laske " k Rolkovi ale snazim sa aby to tak nebolo... ale vcera ma ta veta fyzicky zabolela.... ale uz je lepsie🙂

betunka39
6. aug 2014

no ten trest u takeho dieťata nejde učinkom, skor na zle. Jednoducho ako ti tu píslai, odisť z ihriska ,z miesta, kde momentalne ste. Moje deti taketo stavy nemavali, tato najmladšia občas chytne ,ale to vtedy ked nespi poobedea večer je už unavena. Neviem, z mojho pohladu a skusenosti , staršie deti to nerobili, lebo sme boli prisnejšia doraznejši vo vychove, tato najmenšia, tým, že je pri dospelých, ja chodim do prace od pol roka, tak jej všetko chcem vynahradiť, tým padom jej viac dovolim no a dieťa to vie využiť. Neviem, či som to napísala zrozumiteľne,ale tým chcem povedať, že viac vzdoruju deti ,ktore su trocha ako píšeš rouzmanznane. A je to len moj postreh z mojích vlastných skusenosti, kedže mam 5 kuskov, tak viem porovnať. Držim palce, aby ste to zvladli, skus mu už oddteraz určiť určitw mantinely, po ktore ho pustiš, jednoducho musiš byť dorazna a trpezliva, časom to prejde.

zuzika82
autor
6. aug 2014

@betunka39 ahoj ja to vidim tiez v tom ze je pri dospelych a jedine vnuca a vymodlene dietatko po dvoch potratoch... budem musiet vyskusat asi poporadi vsetky vase rady a snad niektore zaberie🙂 inak je to vekmi sikovny mudry chlapcek akurat mi ho asi pred 2,5 mesiacom vymenili za tohto lapaja🙂 dakujem za radu a postrech 🙂

lalinko2010
6. aug 2014

@zuzika82 bude fajn, len ho netrestajte, to nemá zmyseľ. mne škôlke hovorili aby som mu zakázala to čo má najradšej, ale čo to je? ako zakážem dieťaťu hrať sa v piesku, s vodou? nech sa hrá, vtedy je ok. u nás doma je on "diablik", lebo babka všetko dovolí, my bývame s nimi.
mňa takéto poznámky tiež hnevali, pretože malý nerozprával do troch rokov. a teraz nezatvorí pusinku..
takže hlavu hore, a kašlať na poznámky druhých! nech si každý hladí svoje dieťa!