Obdobie, keď bábo chodí len za mamou

4. jan 2024

Je nieco take ze babo chodi len za mamou, ak ju vidi place, ak si spomenie na mamu place atd....?

minesasubu
4. jan 2024

separačná uzkosť , normalne

lucka_ke
4. jan 2024

jasné že je, to robí každé dieťa

maryetta
4. jan 2024

Ano. Mam odskusane na kazdom dietati toto “mama obdobie”.
Tak isto ako “ja sam”.

jaskolka
4. jan 2024

Separacna úzkosť, je to normálne vývojové obdobie u detí. Dieťa sa vníma dovtedy (seba samo) ako súčasť matky (alebo osoby, ktorá s ním je najviac) a v tomto vyvinovom období si začne uvedomovať, ze to tak nie je, ze sú proste "dvaja". No a preto ťažko prežíva každé "odlúčenie" hoci len trebárs to, ze ide mama na WC, ci do inej izby. Keď pochopí, ze napriek tomu, ze nie je pri ňom, nevidí ju, tak "nezmizla" a vráti sa, tak tým separacna úzkosť končí.

yoxinka
4. jan 2024

Normálka, prejde to. Mám deti 11, 7 a 4 ročné a už za mnou nikto nereve, keď idem na WC. Neboj, skončí to 😉.

autor
4. jan 2024

@yoxinka 🙂 ja lenze je mi luto ak musim ist napr prec ku dr nakup atd.... a place
Preto sa pytam ze kedy je to obdobie,,, kedy to prejde v ktorom mesiaci

yoxinka
4. jan 2024

Preštuduj si:
https://www.modrykonik.sk/zdravie/separacna-uzkost/

Takých kadejakých detských období je kopec, menia sa každý mesiac. Netreba to moc prežívať.

lucka_ke
4. jan 2024

môj reval tak asi do 2 rokov, potom prestal a zase začal keď nastúpil do škôlky

autor
4. jan 2024

@maryetta ako dlho trva take obdobie

autor
4. jan 2024

@yoxinka idem čitat 🙂

euka210
4. jan 2024

Zacina to rozne...od 10mes.uz moze....trvat moze rozne, v 1,5rbyva vrchol..do 2-3r...a to behanie za mamou...asi do puberty u nas bude 😁😁😁...takze sa s tym nauc zit 😉

maryetta
4. jan 2024

Tak toto je veeeeeelmi individualne. Kazde dieta je ine. Ma ine moznosti. Prostredie. Ci sa mu venuje iba mama alebo aj niekto iny.
Kazdopadne take intenzivne je jedno obdobie.
Ale mamaaaaaa. Mamiiiiiii. Tak to potrva. Len sa to bude postupne zlepsovat 😉
Az do obdobia-mami si trapna.