Nosenie deti vo zvislej polohe

20nina14
6. máj 2014

ahojte, kamaratka mi odporucila jednu knizku ze Rozvijej se detatko a tam som citala ze dieta sa nema nosit vo zvislej polohe do 9.mesiacov....ze vraj to brani vyvinu a spomaluje....moja dcerka ma 9 mesiacov a este nesedi, nelozi a ani nestvornoskuje....chcem sa Vas holky spytat ako ste nosili Vase deti...dakujem

simca06022011
6. máj 2014

Odporucam toto: http://www.grada.cz/nezna-naruc-rodicu_3752/kni...

Mne dcerka nelozila, nestvornoskovala tiez a prezili sme to dobre ;) chodit sme zacali az v 15. mesiaci... Ja som ju skoro vobec nenosila, cvicila som s nou, dvihala hlavicku, potom sa "plazila" ale nikdy nestvornoskovala.. dost neskroo sa aj posadila... ;) Cize toto na to nemalo vplyv velky... proste my sme lenive babizne :P

kazunomiya
6. máj 2014

@20nina14 Mne jedna poradkyna nosenia zas povedala, ze toto je len jedna "skola" alebo nazorovy prud. Iny hovori, ze nosit vertikalne je vhodne a to od narodenia. Ona zastava ten druhy a ma to aj podlozene. Dokonca pri noseni v satke tento druhy prud velmi neodporuca horizontalne polohy "koliska", kvoli tomu, ze je v nich vacsia pravdepodobnost problemov s dychanim (treba kontrolovat, ci babo moze dychat), okrem toho sa nesmu pouzivat, ak ma problem s bedrovymi klbmi - tam vyslovene to vertikalne nosenie pomaha, ked sa daju nozicky spravne.
Mne pripada vertikalne nosenie prirodzene, asi ak sa chces rozhodnut, treba si bud precitat argumenty oboch stran a rozhodnut sa, alebo sa poradit (len ti daju take rady podla toho, aky nazor zastavaju), alebo dat na intuiciu 😀

dejka77
6. máj 2014

Syn mal dost silny reflux a jedina poloha, ktora mu pomohla bola zvisla. Vkuse mu trebalo grgat tak sme ho dost takto nosili. V satke som ho nenosila, lebo som si na to netrufla ked bol este maly a potom sa mi uz nechcelo. Este som nepocula taky nazor kde by sa hovorilo o zvislej polohe ako nevhodnej. Prave naopak, nosenie v satke je velmi odporucane.

kazunomiya
6. máj 2014

@dejka77 presne, mojho treba nosit kvoli tomu, ze sa mu vracia mliecko. Niekedy po papani ho proste musim zdvihnut a vyslovene si to vyzaduje. takze aj preto som ho zacala nosit na rukach veela veela a to prakticky vzdy zvislo. Satku pouzivam menej, ale to je to iste.

evulienkaslx
6. máj 2014

Chodime na cvicenie s babatkami, vacsina z nas a tiez aj lektorka odporuca nosenie nie uplne zvisle (kolmo na zem), ale v miernom zaklone do 45 stupnov, pripadne predklone. Zvisle sme nosili a davali v kociku sediet deti, ktore uz samy sedeli. Nezatazuje sa tak chrbtica a klby.

bibistec
6. máj 2014

no moje dieta sedelo az okolo 10 mesiaca ale zas stvornozkovala asi od 5ho. nosila som ju v satke.

mirkava
6. máj 2014

@20nina14 moj má zatial len 7 týždňov, ale co ja viem aj nase babky nosili deticky v satkách a vsetko bolo OK, mslím ze teraz sa zbytočne nad všetkým špekuluje...

alexis617
6. máj 2014

@20nina14 podla mňa je to blbosť ja som všetky moje deti nosila vo zvislej polohe a nemyslím ,že som ich spomalila ved posúd te sami najstarší začal chodiť ako 9 mes.,stredný ako 10,5 mes.,a najmenší v 10 mes a v hlave to majú tiež celkom ok 😉 sú celkom šikovný nezáleží podla mňa na tom v akej polohe ho nosíš ale aké to dieťa je a ako sa mu chce môže skludom začať behať ako 15 mes a môže s neho byť výborný chirurg alebo právnik ide len o notorické schopnosti o nič iné a nebuť smutná pre dcérku každé dieťa je samostatná osobnosť neboj ked ti začne behať spomenieš si nato ako ti bolo dobre ked ešte nevedela 😉

zuzi0110
6. máj 2014

@20nina14 ja som nosila iba vertikálne od mesiaca http://vbavlnce.blogspot.sk/2013/06/biologicke-...

euka210
7. máj 2014

moj prvy bol noseny na rukach, v nosici a lozil az v 10m. Aj tento je noseny a je sikovnejsi, lebo je lahsi 🙂)
Podla mna je to blud, prirodzena je poloha "C" ako bola v brusku, co splnaju satky a ergonomicke nosice a aj vajicka. Ako budes nosit dieta ked ma reflux, ako ten nas?

monhla
7. máj 2014

Obe dcérky som nosila. Mladšiu viac vertikálne /mala reflux/. Obe sú šikulky. Chodiť začali samostatne v 10m staršia a v 11m mladšia., bez predchádzajúceho vodenia za ručičky a bez beháku.
Nosila som v šatke alebo v ring-slingu

katrin21
7. máj 2014

@20nina14 no, nosit vo zvislej polohe dietatko treba najprv obmedzene, nie dlho, predsalen nevie dobre držať hlavicku este a pod.. ale potom, ked uz ma tak 3 mesiace, moze sa viacej a vacsie uz ani nehovorim....

ALe! Ak mas doma dieta, co ma 9mes a nesedi, tak to si uz mala davno riesit... Ak ta pediater neposiela nikam, tak sa sama vypytaj s malou na vystrenie na neurologiu... 9mes dieta MUSI uz same sediet, aj lozit po zemi, plaziť sa, aj ked nie vsetky deti stvornožkuju, ale ak ani nesedi a ani nic, moze byt napr. hypotonicka, alebo naopak hypertonicka.....
Nestracaj cas, cim skor chodte k neurologovi, dietatko treba rozhybať vojtovkou.. NIe je to nic strasne, sama som ju cvicila s dcerkou, lebo bola hranične hypertonicka po tažšom porode... ale po 3 mes sa vsetko upravilo.. hrozilo jej špičkovanie, alebo tak.. Je OK, nic jej nie je...
NAproti tomu, kamoska , ktorej detska lekarka stale hovorila, ako ma jej syn na vsetko cas a netreba sa drzať tabuliek, tak dnes beha 13r chalan stale po špičkach.. :( . lebo cakala dlho, riesila to, az ked mal maly tak 3 roky a to uz ide vsetko tažsie.... velmi dolezity je tam CAS.... cim skor...

Prajem vela stastia a uvidis,ze mala si coskoro sadne, nezanedbaj to, nenechaj sa odbiť, daj malu vysetrit.. radsej vediet, ze jej nic nie je, ako nevediet, ze jej nieco mozno je a nerisi sa to !