Nočné odplienkovanie 20 mesačnej dcérky

gabika99
21. nov 2012

Ahojte, chce sa spýtať na Vás názor na nočné odplienkovanie u 20 mesačnej dcérky a zároveň Vás poprosiť o radu. Moja malá od 10,5 mesiaca ciká a kaká do nočníka , od 1 roka sme bez plienky. Pekne sa sama vypýta cikať aj kakať. Ona vie veľmi dlho vydržať necikať, čo ma tiež trápi, niekedy sa vyciká ráno a potom až pred obedným spánkom alebo až poobede po spánku.
Viem, že nie je kam sa ponáhľať, je ešte malá. A tu je môj "problém", predali sme kočík, nakoľko v ňom vôbec nechcela sedieť, stále chce chodiť a behať pešo. Teta mala bábo v brušku a malá mi sama povedala, keď odišli, že aj plienku na noc sme predali bábu, ona ju už nepotrebuje. Snažila som sa ju presvedčiť, že je ešte malá a občas sa v noci pociká, chvíľku sa mi to darilo. Ona totižto aj 3 týždne má plienku v noci suchú a potom príde nehoda a takto sa to opakuje. Dve posledné noci sme však už plienku nemali a pocikala sa. Prvú noc ešte pred polnocou a dnes ráno o 5. Neviem, či to mám vzdať a dávať jej plienku ešte na noc aj napriek jej protestom, alebo vydržať. V noci ju budiť nechcem, aby sa vycikala, spáva dosť zle, často sa budí a potom je aj 2,3 hodinky hore. Prosím Vás o radu, ako ste odplienkovávali vaše deti v noci? Ďakujem za každú radu.

sjuzi
21. nov 2012

Ahoj, radu nemam, len pozeram, ze aka je tvoja mala sikovna... Neviem si predstavit, ze by mi moj maly nieco take povedal, on ma svojich par slovicok a zvuky zvieratiek 😀. A na serbel ho nedostanem ani parom volov 😅. Prvy syn bol odplienkovany v 2 rokoch, ale tiez sa pytal na serblik od 10 mesiacov. Na noc som mu davala pod plachtu nepremokavu podlozku...

kaara1980
21. nov 2012

ahoj.Proste ju nechávaj cez noc bez plienky,daj pod ňu také tie podložky na prebaľovanie.Keď sa začne v noci mrviť,daj ju na šerblík aj spiacu a pošepni jej nech ciká.Koľko krát syn spal a ja som ho dala na šerbel,lebo sa mrvil.Ale ak veľa pije večer a aj v noci,tak cikať bude stále.Ak vydrží v noci bez mliečka či čaju,tak jej bude treba až dáko ráno.Malá je fakt šikulka,moja dcéra má zajtra 17m a uvedomuje si čo robí,kaká výhradne do nočníka,teraz už wc,už od cca 8m.Ale často krát mi povie ,kakať, až keď zrovna ciká do plienky.

ewca
21. nov 2012

No moja dcera ma 21 mesiacov, uz sme bez plienky aj v noci...ale ked hovoris, ze mala sa ti budi, tak ju vezmi vycikat ked sa zobudi sama...lebo moja dcera odkedy nemame na noc plienku tiez horsie spi, hocikedy zacne plakat a kym sme prisli na to, ze place, lebo sa chce ist vycikat, tak to chvilku trvalo...teraz je to prve co sa jej spytame ked sa zobudi v noci...a potom uz spi....skus, mozno pomoze

janet24
21. nov 2012

@ewca sikovna ako si to urobilaa 🙂 🙂 🙂 🙂

jana776
21. nov 2012

Suhlasom s odpovedami vyssie, u nas tiez dlho trvalo kym sme prisli na to preco sa budi - trebalo jej cikat, ale v tom polospanku to nevedela povedat a bola niekedy hore aj hodinu kym povedala ze treba cikat.
Teraz ked sa zacne mrvit alebo mrncat zo spanku, tak ju schytim, dam na nocnik, ona sa vycika, odnesiem ju naspat a v momente dalej spi. Funguje to uplne super.

ewca
21. nov 2012

@janet24 ja nijako, to ona sama proste prestala

memma
21. nov 2012

no mala je velmi sikovna, ja som bola velmi pohodlna malu som zacala oducat od plienky az ked mala dva roky, vtedy sedela aj prvy krat na nocniku. Cez den sa naucila chodit na nocnik asi do tyzdna, ale v noci som jej davala plienky do 2,5 roka. Potom som prestala, pretoze plienku mala stale suchu. Ked som ju dala spat bez plienky, tak sa mi popiskala. Tak som ju zacala davat o pol druhej v noci na nocnik asi dva tyzdne a potom sa mi sama zacala pytat aj v noci,ked jej trebalo piskat a od vtedy sa mi ani raz nepomocila.

lulka12
21. nov 2012

Podľa môjho názoru je naozaj dievčatko šikovné. Moja dcérka v 2,5 roku odmietala plienku na noc a ja som ju poctivo zabalila do plienky keď zaspala. Často sa v noci pýtala k nám do postele , tak som nechcela riskovať pocikanú postel. Neraz sa mi stalo v noci ,že sa prebrala a pýtala dať plienku dole. Vtedy som jej povedla ,že musí ale cikať na nočník ak chce ísť k nám do postele. Zabralo to a postupne sme plienku prestali dávať. Vždy keď sa preberie dáme v noci raz vicikať a spíme do 7,30 ráno .
Dvojročné dievčatko má ešte na pocikanie nárok a je dôležité pred dcérkov nehodu nezdôrazňovať , aby to nepokladala za niečo čo pokazila. Myslím ,že u 20 mesačnej je to skôr šikovnosť rodičov v noci vystihnúť čo dieťa chce. Podľa lekárov je nočné pomočovanie v norme až do 4. roku.

gabika99
autor
21. nov 2012

@sjuzi ona rozpráva už úplne všetko, aj vety pekne poskladá. Ústa sa jej nezavrú len keď spinká.

gabika99
autor
21. nov 2012

Dievčatá ďakujem Vám za povzbudenie, tak teda určite vydržím. Podložku dávam do postieľky pod plachtu. To ma vôbec nenapadlo, že keď sa v noci takto budí, teda mrví a fňuká, že sa jej chce cikať. Od dnes ju teda skúsim dať v noci na nočník, možno fakt bude spinkať lepšie a hlavne aj dlhšie ráno. 🙂

luciahromadkova
21. nov 2012

baby to je super, moj drobec mal minuly tyzden 2 roky a este mame plienky..., skusala som v septembri, zial nedarilo sa, zadrziaval stolicu a potom mal problemy, tak som to nechala tak, vycikal sa za nalepku auticka
teraz som skusila zas, ale nechcel si na nocnik vobec sadnut...
inak podotknem, ze tiez rozprava cele vety, takze hold chlap a asi fakt musim pockat a zas skusit, co ma aj hneva lebo ked vidim co dokaze ale ten nocnik nie a nie :-

anjelicek26
21. nov 2012

@gabika99 moji boli 19 a 20 mesacny v noci bez plienky. Ziaden trening,proste kazde rano sucha plienka tak som im ju vzala... ono je.to rozpätie nocneho odplienkovania 1,5 - 5 rokov, vsetko v tomto rozpäti je normalne. A to moje deti oboje este v noci dostavali mlieko... proste moc sa tvoril az rano..

anjelicek26
21. nov 2012

Jaj a este - v noci nenosim ziadne polo spiace dieta cikat. Vydrzi krpec proste celu noc.

kaja73
21. nov 2012

@gabika99 moj je v noci bez plienok od 2 rokov a niekdy necika celu noc,niekedy cika.
Starsi syn napr nikdy v noci necikal od 20m-to bolo lahko odplienkovat take dieta. 😉
Tento je iny-cca 3 krat do tyzdna musi cikat,ale tiez nevie hned povedat ze mu treba -je tak rozospaty ze to nevie formulovat.
Musim sa ho ja spytat ci mu treba,niekedy aj viac krat,kym odpovie.
Ozaj vacsinou ked sa mrvi,prehadzuje ,tak je za tym potreba cikat.
Len on je v takom carovnom svete polospanku vtedy,ze mu to nezapina-teda zapne po 2h mrvenia sa a prehadzovania-takze radsej sa spytam a je to-vycika sa a hned sa ukludni a spi.