Niektoré deti sa rozhodnú odísť a niektoré ostať

18. okt 2022

Citam rozhovor s klinickou psychologickou, kde k teme prirodzenych potratov pouzila tuto vetu: Niektore deti sa rozhodnu odist a niektore zostat. Co si o tom myslite? Zvlastne vyjadrenie.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
18. okt 2022

Podla mna tym myslela, ze priroda rozhodne, ktore dieta je natolko zivotachopne, aby sa oplatilo ho zachovat.

jaskolka
18. okt 2022

Ono to možno ani nemyslela konkrétne že "dieťa samo sa rozhodne" ale skôr príroda rozhoduje že "toto je silný zdravý zárodok, tak ten to zvládne"a potom" toto je poškodený slabý"tak ten radšej odíde skôr,proste je neschopný života.
Je to prirodzená selekcia, to bolo vždy.

zuzanka.zuzu
18. okt 2022

nie kazdy psycholog je genius, tu je nazorny priklad... vzdy ma pobavi ked baby v diskusiach radia navstevu psychologa/psychiatra ako spasenie 🙈 vacsina stoji za houby, akurat mozu predpisat lieky 😀

mandzula
18. okt 2022

@zuzanka.zuzu preto si treba vybrat dobreho - ako aj ineho lekara, murara, elektrikara... Mimochodom, ani tato hore citovana nepovedala nic zle, akurat autorka ma potrebu sa v tom zbytocne vrtat a analyzovat kazde slovo, hoci vyznam vyjadrenia je jasny.

zuzi0911
18. okt 2022

Ja som raz počúvala také video ,ked som prišla o dieťatko
Bolo to vysvetkene tak ,aby sa,žena netrápila, nevycitala si atď...
Každé dieťatko, je dopredu rozhodnuté...ci zostane, či svoj príchod ukončí skôr atď...len nás to boli ,ono je šťastné....
Deje sa to preto,aby más niečo naučilo, aby sme si niečo uvedomili atď...ale ako to naozaj je 🤷‍♀️

mandzula
18. okt 2022

@zuzi0911 ide o to, aby zena nemala vycitky svedomia, aby si uvedomila, ze nepochybila, ze nenesie sa potrat zodpovednost, cim sa jej ma ulavit. Ale inak je asi kazdemu jasne, ze dieta o tom nijako vedome nerozhodlo.

caroline_
18. okt 2022

@mandzula dieta mozno nie, skor jeho duša

mandzula
18. okt 2022

@caroline_ ja v take veci neverim, idem len cez biologiu a prirodzeny vyber. Ale, samozrejme, tvoj nazor ti neberiem.

janka1011
18. okt 2022

Tak tie deti o tom určite nerozhodujú, to je snáď jasné. Podľa mňa používa tieto reči na utešenie, ľahšie sa to prijme možno niekomu.

domak2
18. okt 2022

@zuzanka.zuzu ono to môže byt tým, že dufaju aj na houby psychológ bude aspoň o trošku lepší, než anonymne ženy z konika 😅

pipistrel13
19. okt 2022

@jaskolka no ak by tak bolo po tom by sa ziaden postihnuty clovek nenarodil...skor jej veta ma duchovnu stranku ale zase kazdy si to moze vysvetlit podla svojho presvedcenia

jaskolka
19. okt 2022

@pipistrel13 bolo to myslene tak, že prečo dochádza k spontánnym potratom.Proste ak je poškodenie veľmi silné, tam to príroda "stopne"uz na začiatku.
Okrem toho, kedysi bez zásahov, ako sú možné tetaz, skutočne veľa poškodených plodov"odišlo", alebo dieťa zomrelo krátko po pôrode. Tetaz sa veľa detí už zachráni, kedysi to bolo jednoducho skutočne na tom, že prežije ten silnejší. Keď neboli inkubátory, nedonosene zomrelo. Deti s hydrocefalom, s chorobami srdca ci rôzne iné typy postihnutí skutočne bolo malo, lebo skrátka zomierali veľmi rýchlo.