Zdravim,máme doma 2rocne dievčatko,do 4mesiaca bola celkom dobrá,po očkovaní zostala zo dňa na deň zla,neprespi noc,deň,za noc je hore aj 20x a musím ju rukou kolisat aby zaspala,neustále pije ,boli sme na vyšetrení či to niečo nie je,ale výsledky má dobré,len sa jeduje a keď nie je po jej,občas si trieskať hlavu,kričí pre hlúposti,plače kym ju nevezmem na ruky,je to tretie dieťa,ma niekto doma takého čerta?
Určite to nebude očkovaním 🙂
my máme takého čerta... Tiež to nezvládame.... Nám predpísali - keď už bude zle, dávať Promethazin....
Kuk google-obdobie vzdoru
Totalne nenapadne ze - po ockovani sa zmenila...chces tu zbytocne rozprudit hadky ????
Mas dieta ktore ma obdobie vzdoru tak si ho ukociruj lebo potom snim nedas rady..vybavene
Kamoskin syncek ma tiez 2roky a je to u neho to iste... len krici, len place a trieska si hlavu o zem😕
@vila_elvira to sú všetky tie deti v tom veku také - uvedomujú si svoje ja , ja chcem...tak skúšajú😉naša si našťastie väčšinou dá vysvetliť alebo to zahovoríme, ale tiež má dni keď je nevyspatá alebo unavená a vtedy len nechce, nechce, nechce, moje,moje,moje,ja,ja,ja.....
@mogaa ano viem, len som reagrovala na prispevok😉
@anna261 a vie rozprávať, ja mam tiež za mesiac 2 ročného a nevie rozprávať, tak sa väčšinou jeduje, keď mu nerozumiem.... Nevie povedať, tak takto prejaví svoju nespokojnosť.... Aspoň ja si to tak vysvetľujem... Ak sa po rozumieme, nikdy nenervaci
@anna261 mam takeho mladsieho, on sa uz ale v zlej nálade narodil, neklamem, naozaj on narodenia bol furt nespokojny, stale len plakal, nespaval takmer vôbec. Teraz ma takmer 4 roky a uz sa trosku uklidnil aj ked stále je to velky mamkacik. Subto take emocne typy. Ked je stastny je naozaj stastny, ked nestastny, vie o tom cela ulica. A co potrebuju je vela vela vela lasky a kludu. A hlavne byt realne co najviac s mamou. U nas to pamahalo. No a spanok, akoze v 3nrokoch sa to zlepsilo a stale spi s nami a uz to ani neriesime. Berieme to ze asi to potrebuje, je to jeho osobnost a mi sme sa s tym zmierili.
@anna261 Ahoj tak ja som na tom pod.Respektíve pracujeme na tom aby sa to zmenilo.Mám dcérku má 2 a pol r.Je to celkom šikovné a zvedavé dieťa má i svoje nedostatky ako plač z krikom či vzdoruje a jeduje ja pri bežných veciach ako prezliekanie ,obliekanie či učesanie vláskov,je to hlavne obdobné ona je v vzdorovitom období čo je bežné Netreba to nechať samo ustáť ,nie všetky deti si nájdu cestu ako sa vyrovnať z hnevom .Sú deti ktorým keď sa patrične nevenuješ ,ostanú také a budú mať za to že je to bežné a normálne To ale nebude jej okolie akcepovať keď sa bude musieť začleniť medzi rovesníkov.Tak prv,je dôležité z deťmi súcitiť keď dávajú najavo že niesu apokojné ,jednoducho to tak je ,trrba dieťa vnímať možno sa len chce naučiť niečo a nedarí sa jej,či vidí že sa viacej venuješ staršej a závidý tak dáva najavo že i ona tu je ,deti spravia hoc čo aby sa na ne rodič pozrel a venoval sa im,stojí im za to aj jedno po zadku,len nech sa na mňa mama pozrie ,kľudne preto i počarbem stenu.Na krik skús neodpovedať krikom,vyskúšaj dotyk,na to deti reagujú hneď,chyť ju za ruku a povedz jej svoj názor.Dieťa hneď nepochopí že si zmenila k nej prístup ,možno bude i viacej vzsorovať ,dôležité je zotrvať v tomto čo najdlhšie,nwzabudni deti skúšajú čo si môžu dovoliť a keď tak i koľko vydržiš zotrvať alebo či povolíš v zákaze či pravidlách.
Mna zaujalo to kolisanie rukou...V 2 rokoch?Cize v nejakych tych fazach spanku sa preberie a nevie zaspat,len kolisanim.Nuz skusit naozaj bez toho a bude to asi narocne,priprav sa na to.Mozno keby ste sa tie noci vedeli pri nej s muzom prestriedat...Drzim velmi palce.aby sa to podarilo.Ta vychova a starostlivost je niekedy narocna velmi,no a obdobie vzdoru ani nehovorim...No a nenazyvajte,zeny,dietatka certami,viem,ze je to v dobrom,ale su to male deticky a ani poriadne nevedia castokrat,preco robia,co robia.🙂