Nezvládnuteľné dvojročné dieťa

anna261
24. máj 2020

Zdravim,máme doma 2rocne dievčatko,do 4mesiaca bola celkom dobrá,po očkovaní zostala zo dňa na deň zla,neprespi noc,deň,za noc je hore aj 20x a musím ju rukou kolisat aby zaspala,neustále pije ,boli sme na vyšetrení či to niečo nie je,ale výsledky má dobré,len sa jeduje a keď nie je po jej,občas si trieskať hlavu,kričí pre hlúposti,plače kym ju nevezmem na ruky,je to tretie dieťa,ma niekto doma takého čerta?

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
24. máj 2020

@anna261 skôr si myslím že je to klasické obdobie vzdoru.....nie všetky deti sú rovnaké, nuž tretie máš "čerticu"....inak naša ostala taká istá (a očkovaná bola naposledy v roku)....len ja, ja, ja, moje, moje,moje a nechce....a plač za každú blbosť

anna261
autor
24. máj 2020

@lanvinka nehovorím že za to môže,len to trvá dlho,stále kričí,plače a jeduje sa,len chcem vedieť či má nejaká mamina podobne dieťa a čo na neho platí

sapetka
24. máj 2020

@lanvinka a co s tym ma ockovanie?🤦‍♀️

anna261
autor
24. máj 2020

@sapetka očkovanie nič, samozrejme,ja som to spomenula ako že po očkovaní zostala taká, len chcem vedieť či má niekto takto extrémne vzdorovite dieta

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elisa1910
24. máj 2020

@lanvinka Boze to je názor toto.. 🤦‍♀️🤦‍♀️

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stela01
24. máj 2020

@anna261 všetky tie zlozvyky ju niekto naučil
Určite to bude boj prvé 2 týždne keď ju prestaneš hojdať ale zmení sa to . 💪🏻

sunny8
24. máj 2020

Určite to nebude očkovaním 🙂

sapetka
24. máj 2020

@lanvinka tal nechapem co ten koment ma znamenat

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sapetka
24. máj 2020

@lanvinka este ze ty rozumies vsetkemu😉mam rada take mudrlantky..

deti95060810
24. máj 2020

my máme takého čerta... Tiež to nezvládame.... Nám predpísali - keď už bude zle, dávať Promethazin....

evkamotka
24. máj 2020

Kuk google-obdobie vzdoru

mogaa
24. máj 2020

@anna261 za mňa - určite nepestovať za každú blbosť a nepolavovať v tom čo poviete....ak plače, nech si poplače, bude menej cikať.....ono človek ak vidí takého drobca ako srdcervúco plače tak mu je ho aj ľúto a veľakrát poľaví.....naša vie pekne dať pri plači aj slzičky😉

smejko25
24. máj 2020

Totalne nenapadne ze - po ockovani sa zmenila...chces tu zbytocne rozprudit hadky ????
Mas dieta ktore ma obdobie vzdoru tak si ho ukociruj lebo potom snim nedas rady..vybavene

vila_elvira
24. máj 2020

Kamoskin syncek ma tiez 2roky a je to u neho to iste... len krici, len place a trieska si hlavu o zem😕

mogaa
24. máj 2020

@vila_elvira to sú všetky tie deti v tom veku také - uvedomujú si svoje ja , ja chcem...tak skúšajú😉naša si našťastie väčšinou dá vysvetliť alebo to zahovoríme, ale tiež má dni keď je nevyspatá alebo unavená a vtedy len nechce, nechce, nechce, moje,moje,moje,ja,ja,ja.....

vila_elvira
24. máj 2020

@mogaa ano viem, len som reagrovala na prispevok😉

dennissa16
24. máj 2020

@anna261 a vie rozprávať, ja mam tiež za mesiac 2 ročného a nevie rozprávať, tak sa väčšinou jeduje, keď mu nerozumiem.... Nevie povedať, tak takto prejaví svoju nespokojnosť.... Aspoň ja si to tak vysvetľujem... Ak sa po rozumieme, nikdy nenervaci

mimikas
24. máj 2020

@anna261 mam takeho mladsieho, on sa uz ale v zlej nálade narodil, neklamem, naozaj on narodenia bol furt nespokojny, stale len plakal, nespaval takmer vôbec. Teraz ma takmer 4 roky a uz sa trosku uklidnil aj ked stále je to velky mamkacik. Subto take emocne typy. Ked je stastny je naozaj stastny, ked nestastny, vie o tom cela ulica. A co potrebuju je vela vela vela lasky a kludu. A hlavne byt realne co najviac s mamou. U nas to pamahalo. No a spanok, akoze v 3nrokoch sa to zlepsilo a stale spi s nami a uz to ani neriesime. Berieme to ze asi to potrebuje, je to jeho osobnost a mi sme sa s tym zmierili.

klorza
28. máj 2020

@anna261 Ahoj tak ja som na tom pod.Respektíve pracujeme na tom aby sa to zmenilo.Mám dcérku má 2 a pol r.Je to celkom šikovné a zvedavé dieťa má i svoje nedostatky ako plač z krikom či vzdoruje a jeduje ja pri bežných veciach ako prezliekanie ,obliekanie či učesanie vláskov,je to hlavne obdobné ona je v vzdorovitom období čo je bežné Netreba to nechať samo ustáť ,nie všetky deti si nájdu cestu ako sa vyrovnať z hnevom .Sú deti ktorým keď sa patrične nevenuješ ,ostanú také a budú mať za to že je to bežné a normálne To ale nebude jej okolie akcepovať keď sa bude musieť začleniť medzi rovesníkov.Tak prv,je dôležité z deťmi súcitiť keď dávajú najavo že niesu apokojné ,jednoducho to tak je ,trrba dieťa vnímať možno sa len chce naučiť niečo a nedarí sa jej,či vidí že sa viacej venuješ staršej a závidý tak dáva najavo že i ona tu je ,deti spravia hoc čo aby sa na ne rodič pozrel a venoval sa im,stojí im za to aj jedno po zadku,len nech sa na mňa mama pozrie ,kľudne preto i počarbem stenu.Na krik skús neodpovedať krikom,vyskúšaj dotyk,na to deti reagujú hneď,chyť ju za ruku a povedz jej svoj názor.Dieťa hneď nepochopí že si zmenila k nej prístup ,možno bude i viacej vzsorovať ,dôležité je zotrvať v tomto čo najdlhšie,nwzabudni deti skúšajú čo si môžu dovoliť a keď tak i koľko vydržiš zotrvať alebo či povolíš v zákaze či pravidlách.

elizabeth88
28. máj 2020

Mna zaujalo to kolisanie rukou...V 2 rokoch?Cize v nejakych tych fazach spanku sa preberie a nevie zaspat,len kolisanim.Nuz skusit naozaj bez toho a bude to asi narocne,priprav sa na to.Mozno keby ste sa tie noci vedeli pri nej s muzom prestriedat...Drzim velmi palce.aby sa to podarilo.Ta vychova a starostlivost je niekedy narocna velmi,no a obdobie vzdoru ani nehovorim...No a nenazyvajte,zeny,dietatka certami,viem,ze je to v dobrom,ale su to male deticky a ani poriadne nevedia castokrat,preco robia,co robia.🙂