Nezvládame svoje dieťa

12. nov 2022

Neviem či som dala vhodný názov,no neako nezvládame svoje dieťa.Ja už mám skoro dospelú dcéru,bola som slobodná mamička keď som spoznala manžela.Videl aké to je vychovať dieťa,pomáhal mi pri dcére.Po rokoch sa nám narodil synček.Je to živé dieťa,všade ho je,ani na chvíľu sa nezastaví.Obaja pracujeme,ja po práci plus domácnosť,deti obriadit.No nevládzem už toľko ako pri dcére.Mam 40r,manžel 45.Cim ďalej všetko mu vadí,príklad keď synček sa s ním chce hrať,alebo keď ideme niekam do obchodu alebo vybaviť niečo,že všade ho bereme so sebou.Nema ho kto postrážiť.Ja keď si sadnem na pár minút manžel už mi kričí že čo sedím že nech sa venujem malému,keď som ho chcela.Pri tom obaja sme chceli dieťa.On sa mu venuje minimum,po práci si chce oddýchnuť a ja večer padám od únavy do postele.Vadi mu synček keď niečo robí a bere mu príklad vŕtačku tak povie manžel na malého že je to sprosté dieťa že určite po mne.Ze on bol kľudný ako dieťa,kam ho dali tam sa zahral aj pol dňa.A malý nevydrží sám sa hrať ani 10 minút.Nezvladame svoje dieťa,nemám z tohto dobrý pocit.No sme už starý a unavený.

20erika07
12. nov 2022

Myslím, ze by si to ovela pozitivnejsie a energickejsie zvladala, nebyť takeho muža. Ved to musi byt hrozne frustrujuce...ani sa necudujem ,ze si zufala...

januska12323
12. nov 2022

Zmeň tému na nezvládam žiť so somárom/ mužom. Ešte si naňho dobre nenahučala?

basska_b
12. nov 2022

Uf :( doslo mi maleho velmi luto, len tuto je kazda rada draha. Som zvedava, co poradia ini, najma ti, co si tym presli tiez. Ja mam tiez zive deti, mam teda len 30 a ked vidim take tie deti, co len sedia a kukaju pred seba, mam depresiu ... raz mi vyklzlo, ze preco mam ja take deti... a potom som sa hanbila jak pes, ze co by za to dali maminy, co maju postihnute deti. Vazte si, co mate... citajte si o vychove, prehodnocujte, snazre sa to dieta pochopit - jeho zaujmy, podnety... rodicovstvo je tazke, fyzicky aj psychicky. Unaveni a vyhoreni sa citia i mladsi rodicia, ako ste vy. Zoberte ho vybehat sa von, nech si energiu vybije

zuzanka.zuzu
12. nov 2022

čo ti šibe? "Nezvládame svoje dieťa" ???? 😲😲😲 dieťa je normálne, tvoj muž kkt, nemáš za čo...

EDIT: a myslím si, že žiadna 40r nenapíše, že je stará... toto je provokačná téma, je sobota, pubertiačky doma, tipujem vek cca 12rokov a choď sa doučiť gramatiku, máš tam hrúbky

marca12
12. nov 2022

Netrep vobec nie ste stari,len mas muza debila. Toto je jeho prve dieta?

autor
12. nov 2022

@20erika07 Ani nie zúfalá som,skôr unavená už zo všetkého.
@basska_b Ja si vážim že máme synčeka,dlho sa nám nedarilo.
@marca12 Áno jeho prvé

ildiko36
12. nov 2022

Viem co prezivaš, mam to iste doma len s dvoma malými detmi a k tomu starsy syn ma asperger syndrom,.som na nich sama. Dcera uz ma 21 a je na výsokej škole.napis mi ip ked chceš

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
12. nov 2022

chyba nie je vo vasom dietati, chyba je v tvojom muzovi.. ak by bol on iny, aj ty by si to vnimala inak.. ano, vsetci sme sem tam unaveni a chyba nam ten kustik slobody "pred".. ale sami sme si to vybrali..
moj ma 45, je to lemra lemrava, ak ide o domacnost.. navari akurat parky a prazenicu.. ale s dcerou (2r) sa hodiny hra, brava ju von atd.. a ona je tiez dieta s vrtulou v zadku, ktore neobsedi, nic ho nezaujme, cely den sa jej usta nezavru.. a kazdy vecer, ked zaspi, brble mi chlap aj tak len o nej a pozera si jej fotky 🤷‍♀️😊

luccija
12. nov 2022

bol to stary mladenec a male dieta mu narusilo jeho klud.Pre mna to je primitiv prepac, ked povie, ze maly je sprosty po tebe.To by mi povedal len raz.Kolko ma to dieta?ved je zvedavy chce robit to, co otec.Nechcem si predstavit, ked bude mat 55 r a doma pubertiaka.

barborachors
12. nov 2022

ste stary a unaveny. smer au apair a vypomoc, kde sa da... ja som mladsia o nieco, ale tiez som uz unavena a nechce sa mi do dalsieho dietata, kedze viem, ze budem padat na hubu.

autor
12. nov 2022

@denden77 Môj manžel nenavari,ani malého nezobere von, všetko robím ja.Preto som taká unavena.Ked chcem ísť čítať knihu príklad alebo pozrieť niečo na mobile,tak sa ma pýta či to musím čítať ,že prečo nemôžem večer keď malý zaspí.Lenze večer ja už padám od únavy.
@luccija Má 3 roky

nely1704
12. nov 2022

On chce mat svoj kľud a pohodlie
Určite ma syna rád ale nevie, čo starostlivosť o dieťa obnáša.
Malo sa mu venuje a preto na neho nemá trpezlivosť.
Podľa mňa by ste sa mali dohodnúť, akonáhle príde domov musí byť zapojený do domácnosti a venovať sa synovi - napr . automaticky ho berie von a ty si môžeš oddýchnuť, urob s nim poriadky, nech sa rýchlo preberie do reality.
NENECHAJ TO LEN TAK . Stanovte si pravidlá a trvaj na nich lebo sa všetko na Teba ešte viac zasype a bude to len horšie. Nie si stara ! Máš život pred sebou a Tvoj syn môže mať krásne detstvo s aktívnou mamou, ktorou sa nakoniec bude pýšiť.
Je skvelé mať aktívne dieťa , len ho treba smerovať správnym smerom !!! Držím silno prsty

mikadooo
12. nov 2022

To nie je, že nezvládate. To je, že on ho nezvláda, sorry. Mám 41 rokov a 4 ročného chlapca. Tiež už nevládzem ako kedysi, ale na to sme dvaja, aby sme sa prestriedali kurňa. Keď muž stráca nervy, nastupujem ja. Keď ja strácam nervy, nastupuje muž. Nechápem také výkriky, že ty si ho chcela a že malý je sprostý... No, tvoj chlap bol rovnako sprostý v troch rokoch, asi tak by som mu povedala. Jáj bože, no pekne sa vyfarbil. Teraz asi treba len zaťať zuby a vydržať, kým malý vyrastie a bude mať viac rozumu. A ak je karma zdarma, tak tvoj chlap, keď bude starý dedo, tak mu to syn vráti aj s úrokmi. A potom chlapovi povedz, nech nenarieka, keď mu jeho synček milovaný povie, že je sprostý starý dedo a nech nič nechytá, len sedí v kúte a čuší, lebo sám ho naučil svojim príkladom.

selest
12. nov 2022

Skor je to chybny muz nez vysoky vek..

viestta
12. nov 2022

Tvoj problém nie je dieťa. Tvoj problém je tvoj lemravy muž. Dlhé roky si fungovala bez dieťaťa, naucil sa žiť pohodlné, všetko si zvládala. Keď si bola na materskej, na rodičaku tak tiež si všetko zvládla. Zabudla si ho zapojiť, on nedošiel na to, že je otec a ma sa podieľať aj na chode domácnosti aj na starostlivosti o vaše spoločne dieťa. Tak ho pekne začni zapájať do jedného aj do druheho, lebo časom sa z toho scvoknes. Ty máš dve deti, len už by bolo načase aby sa to co už má volebne právo začalo správať ako otec a partner.

luccija
12. nov 2022

Preco Ti urcuje kedy mas citat knihu, lebo by sa nahodou musel postarat o maleho?neviem tymi recami Ta akurat zdeptal, ze si neveris a povazujes sa za staru.Ved aj on je otec...moj muz tiez doma nenavari, ale robil a robi zase ine veci.Jednoducho cela domacnost, praca a 2 deti je na jedneho vela.
Mate to nejako zle nastavene, aby Ti dirigoval kedy co budes robit.Deti su zive, neposedne, zvedave 3 r je tazky vek.Ani si neviem predstavit ako moze otcovi vadit, ze dieta ide s vami do obchodu.Tak mal ist nakupit sam, alebo ist s nim von, pokym nakupis.Podla mna ma rodinneho zivota plne zuby, ale neviem z coho, lebo co citam nic nerobi a svoju frustraciu si vybija na vas.Niektori chlapi by mali byvat sami a nezneprijemnovat zivot ostatnyn

autor
12. nov 2022

@viestta Manžel hovorí že žena sa má starať o dieťa,že dieťa potrebuje hlavne matku.Otec je druhoradý a otec sa má len chvíľu zahrať sa s ním a konec.

autor
12. nov 2022

@luccija Áno preto lebo keby som išla ja čítať alebo niekam preč sama tak za ten čas musí sa oň venovať dieťaťu.On má nejak divne názory.A najhoršie je že sa prirovnáva k bratovi,vždy ho dáva za príklad že on každý víkend deti odlozi babke a oddýchne si.Alebo keď ide do obchodu alebo barskde vždy dieťa odloží babke.Ja neviem on si asi myslel že aj my si budeme odkladať dieťa babkam a mať kľud.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nwnw
12. nov 2022

Odporucam vam precitat si zopar pribehov rodin, kde nemali to stastie mat zdrave deticky. Nech si zacnete vazit vase zdrave zvedave dieta.

viestta
12. nov 2022

Manžel sa niekde zasekol. Nielen co sa týka jeho úlohy otca ale aj čo sa týka jeho úlohy manžela, partnera. Len on vie v ktorom storočí sa zasekol. Ja to odhadujem, že je to niekde ďaleko pred rokom 2000

autor
12. nov 2022

@nwnw Si to nepochopila,ja si vážim že mám zdravé dieťa.No nezvládam to,som unavená vyčerpaná zo všetkého.No aj napriek tomu ľúbim svoje deti najviac na svete.

svetlonos
12. nov 2022

Pocuj, mate zdrave dieta. A ano, je to aj narocne, nemozrs si pospat kedy a kolko chces, proste ho neodlozis. Je normalne, ze si unavena a este normalnejsie ak sa dieta chce s vami hrat.
Normaly nie je chlap. Urobit vie skoro kazy, chovat sa ako otec uz nie. Nam sa maly tiez pekne zahra aj sam nejaky cas, takze si viem pri nom vypit kavu alebo obcas nieco precitat. Ale nie kazde dieta je rovnake! Posli chlapa do kelu a obcas si zober volno a jednoducho spi, ked das maleho do skoly ci skolky! Super chlapovi obtom nepovedzba hotovo. Ale zrejme by som ho poslala kade lahsie.

luccija
12. nov 2022

Tvoj muz je lenivy a sebecky vsetko chce hodit na teba, aby mal pokoj.A to mu nie je luto babky?on nema nervy ist s dietatom do obchodu a babka sa mu ma venovat.Isiel by mi na nervy s takymi nazormi a odkladanim a nevenovanim sa detom.
Trocha si to pomylil to nie je hracka co odlozim, ked nemam naladu.S tebou sa spoznal asi, ked si uz mala starsiu dceru a nevedel co to je male dieta.Asi pre nieco mal dieta tak neskoro.

zuzka102
12. nov 2022

No na vek by som sa na tvojom mieste nevyhovarala.. Môj muž mal 45 r., keď sa nám narodilo druhe dieta (plánované), a podieľa sa na chode domácnosti veru rovnakym dielom ako ja, nemá tiež problém vziať decka von alebo byť s nimi 2-3-4h sam doma. Takže ho len pekne zapájaj do všetkého...

bluka2
12. nov 2022

"povie manžel na malého že je to sprosté dieťa že určite po mne." Asi by som mu poslala nejaké sprosté papiere. Čo máš z tohto muža? Má aj nejaké pozitíva?

maranta_leuconeura
12. nov 2022

Autorka a preco teda nedate babke postrazit dieta? Tvoj muz sa onho aj tak nestara a teda oddychuje stale, ale tebe by to prospelo a oddychla by si si konecne aj ty.

simona20201309
12. nov 2022

Nečítam príspevky, ale toto nie je vekom. Tvoj muž nie je starý, ale sprostý a taky chlap mal ostať bezdetný. Môj je podstatne starší od tvojho a každú voľnú sekundu venuje deťom. Keď môjmu syn vezme vŕtačku, tak mu ukáže ako funguje, da mu do ruky klince, kladivo a majstruju v garazi aj hodinu....

nwnw
13. nov 2022

@autorka mas chlapa blba a preto si na vsetko sama. Problem nie je dieta.