Ahojte mám problém s mojím synom ma 15 mesiacov a ma blbú povahu, posledné mesiace si všetko vydobýja, buď revom alebo udrie staršiu sestru ktorá má pomaly 6 rokov a už jej stihol rozťať obočie, vkuse jej zoberie čo má v rukách darmo že je to bábika, alebo autíčko, keď ma niečo zakázané robiť normálne čaká kedy sa otočím aby spravil zle niekedy mi to príde až na schval. Občas dostane po riti ale to už musí byť veľmi zle ale aj tak sa snažím venovať sa im rovnako vždy sa hráme spoločne robím rozdiely snažím sa ich vychovávať rovnako neviem v čom robím chybu. Neviem to zmeniť niekedy fakt cely deň lietam za ním aby niečo na seba nezhodil alebo si nepricvikol prsty, on je šikovný rýchlo sa všetko naučí ale len zle čo môže urobiť ja už fakt nevládzem vkuse mi reve keď mu niečo nedovolím a potom si to vybíja na tom čo je po ruke. Ale keď príde napr k mame tak je ako 5 peňazí no aj to nie vždy. Kamarátky ho prezývajú malí satan ... 😅
Fakt už neviem čo mám sním robiť.
,......tiez sme si takym niecim presli,ked si chce nieco vydobit a zacne revat tak ho dam do ohradky a nevsimam si ho a on potom prestane,skus,....
Ak robí zle, treba ho izolovat. dat do postielky a nechat tam aj 10 min porevat... musí si uvedomiť, že robí zle.
moj ma rok a pol a tiez mam obcas dost.ked mu nieco zakazem tam ma udrie oduje sa a narocky place.v obchode to je najhorsie tam reve jak keby som ho drala s koze.ked ho necham u kamaratky tak ta mi povie ake mam super dieta ze ani nevedala ze ho ma doma.vie sa aj sam pekne zahrat ale vie si vsetko vynucuje placom..teraz mame obdobie ze nechce sam zaspavat. boji sa byt v izbe sam pred mesiacom mu nic nevadilo teraz huci az sa trasie a to mu nechavam zasvietenu malu lampu a otvorene dvere ale reve reve.tiez bil deti zobral auticko a buchal ho jednemu chlapcekovu o hlavu.to dostal po rukach odul sa a siel plakat do izby.ja len zvysim hlas a uz vie ze nieco urobil zle ale obcas na neho neplati nic.mikulas mu priniesol aj varechu to chodi s nou po byte a hovori no no no.ked je vazne zly odnesiem ho do jeho izby privrem dvere a nech si huci tam.za sekundu pribehne vysmiaty.
ahoj,mi mame doma to iste len opacne syn ma 6 rokov a dcerka 2,7 a strasne jej syn robi zlost a napriek....je to proste hrozne a ak mu nedovolim alebo dam po zadku tak spusi strasny akoze rev ☹ co uz je dost stary,uz ties neviem co dalej a zhorsielo sa to jak som bola poslednyraz v nemocnici to je od 7.11 do 15.11 toho roku 😒
Ma obdobie vzdoru moj mali ma niekedy tiez take dni ze ked mu zakazem ak revet´, hodi sa o zem, kope a strasne krici a ja sa robim akoze nic potom prestane ked si ho nevsimam
@tapka28 vysvetľovanie donekonečna + skús adekvátny trest, podľa mňa capnúť po zadku nepomôže, no a venovať sa nie rovnako, ale kto ako potrebuje - teda časovo rovnako, ale ku každému dieťaťu treba iný prístup. Niektoré poslúchne na 1x, inému treba 100x vysvetliť. Držím palce - no a hlavne pevné nervy a veľa trpezlivosti.
Ze "maly satan" 😀 , mile mas kamaratky.....
presne to co ti radia baby tak to viskusaj.ziadne pozatku na dieta neplati a ked tak len na chvilu.u nas tiez pomaha ked ju poslem do izby sa vyplakat.teraz ked je zla tak ju uz upozornim ,ze pôjde do izby tak si hned rozmysli ako sa ma spravat.este ma oblubenu rozpravku,tak ak ma nepocuva tak jej vysvetlim ze ak ma bude posluchat tak neskôr jej tu rozpravku pustim.trabeba mat len pevne nervy a vydrzat to.mi ked sme to zacali praktizovat tak sa drela jakeby sme ju rezali
@tapka28 a co tak zacat od seba? Mozno si uz automaticky nervozna, ked vstanes, ze co zase vyvedie.. to ze je zly mozno len znamena, ze chce pozornost. KEd vsetci budu hovorit, ze je zly, dostane sa mu to do usi, z usi do podvedomia, a on si zafixuje, ze je ZLY a nijaky iny. Zle dieta od narodenia neexistuje. Koliky, reflux, zubky- nic z toho nemal? Ake si mala tehotenstvo? Pricin preco je taky aky je, moze byt velmi vela. Ja viem, ake to je, ked ditko robi neplechu. Ale tak naratam do 10, vydych- nadych, upozornim... A ked uz davat vyrevat, tak len do izby, a nie do postielky. V postielke sa ma spat a nie trestat.
@tapka28 nic , mam taku dceru ma 21m, ked nie je po jej hodi sa o zem, raz si skoro nos o plavacku zlomila ( to by som na pohotovosti asi tazko vysvetlovala), ked reve a sa hadze o zem ju polozim a nech sa tam kruti kolko chce, sa povrti , poziape a ked nema obecenstvo ide dalej, ak sestre (8r) robi zle, je schopna vam aj ovladac hodit do hlavy, ju odnesiam, ziapajucu a kopajucu do druhej izby
ale ked na nu nakricim vychovnym tonom....to by ste mali vidiet, hlava stiahnuta, ramena spustene sucha patami....kkso mala herecka a za 20min to iste
Ahoj moj syncek si tiez vydobija vela veci krikom a revom, ja ho poslem vzdy do jeho izby a ked sa ukludni moze prist. Vacsinou to fakt trva 1-2 min. a uz je spat a vsetko je ok 🙂 Ja zostanem kludna, lebo pri mne nekrici a on si zachvilku uvedomi, ze nema ziaden zmysel kricat, nic tym nedosiahne.
@tapka28 ale zvladas, len si v strese a mas nervy,ze co zase spravi a co zase bude.. Odporucam aspon jeden den v tyzdni vypadnut z domu, ak mas moznost, prist na ine myslienky a hlavne si oddychnut od deti. Sprav si cas pre seba, mozes byt total vycerpana or unavena a mozno uz na vsetko reagujes podrazdene. Tvoj syn ma take obdobie, nas sa hadzal o zem a tak vrestal, ze Ti isli bubienky rozdrapit. Nevsimat si ho, nevsimat si ho. Ja som to robila tak, ze som mu povedala, ked sa ukludnis pridi za mnou a mohol aj 10 minut vrestat, vedel kde som a akonahle nemal divakov na svoje divadlo, hned prestal. Ked to robil z trucu, aj som mu capla, ale vzdy - vzdy som ho predtym 3x upozornila, takze vedel zaco bola ta "po zadku". Na manzela syn ako reaguje? Ma pred nim vacsi respekt alebo ako?
Moja malá má 2 roky a tiež neviem čo s ňou robiť,keď nedostane to čo chce,spustí nehorázny plač-nemôžem ju dať do postieľky a nechať plakať,lebo ona tak hlúpo plače,že ju až naťahuje a bojím sa,aby mi nevyvracala celý obed.Niekedy je zlatá-všetko požičia a niekedy ani za nič 😒
Ja mam 16 mesacnu dceru a ani nahodou neocakavam ze ked jej nieco zakazem tak posluchne. Tvoj syn je este primaly aby ta pocuval na slovo. A to ze bije sestru je mozno nasledkom toho ze aj on dostane na zadok sem tam. Za chvilu to bude brat tak ze je to bezne. Treba mu donekonecna vysvetlovat.
Ak chces zmenu treba zacat od seba, Ja som pri dcere uplne zmenila pristup a funguje to. ty si jeho vzorom. Ked mala nahodou udrie syna pridem s nou za nim pohladkam ho aby videla, poviem no no bit, pohldkam ju. potom jej ruckou jeho a je to. Tiez chce zakonite vsetko co ma jej brat prave v rukach, treba rychlo zasiahnut, strcit jej nieco do ruky ine. alebo poslem syna nech si nieco vezme do kuchyne alebo izby a v klude sa hra ked nic nepomoze a malej sa venujem inak.
Ked bude mat 2 roky tak to bude ine ale este teraz je malinky ma na toto vsetko pravo, ved sa len nedavno narodil, nemoze hned vsetko vediet a vzorne sa spravat. Vela trpezlivosti prajem
@tapka28 tvoj syn si z teba robi dobry den...snazi sa ti nahovorit,ze nemas nad neho...mota si ta okolo prsta a celkom dobre sa mu to dari.nie si prenho ziadna autorita....treba najst osobu,ktora tuto medzeru zaplni (sorry ale ty si ju uz tazko budes budovat,teba ma precitanu )....co tak otec dietata?...treba zapojit do vychovy osobu,ktora sa postara o to,ze v pripade takehoto spravania staci len jeden pohlad a tvoj syn bude vediet odkial fuka....u nas rozhodne najucinnejsi like na hystericke zachvaty mojich deti je ich vlastny otec 😉
Ahoj ja mam tiež dcérku 23 mesačnú a asi od 20tich mesiacov si tiež začala presadzovať svoje, a to takým spôsobom ze sa začala hádzať na zem ale tak že si vyditeľne musela udrieť hlavu. Robila my to kdekoľvek a kedykoľvek keď sa jej niečo znepáčilo. Už som sa bála aby si neublížila a nespôsobila nejaký otras mozgu. tiež som sas snažila riešiť to rôzne aj po dobrom aj po zlom, nakoniec zabralo dať ju do postieľky ako tu viacerý spomínajú a odýsťz izby a nechať ju vyzlostiť. Teraz sme mali problem aj s obliekaním a tak som ju nechala zo tri krát vyrevať a potom aj sama prišla s vecami aby som ju obliekla. Tak som zostala aj ja s toho prekvapená ako to zaberá. Mala som obdobie kedy som rozmýšľala ze sa pôjdem poradiť aj k detskej psychologičke.
@spinoscapularnabeta mali prvy krat dostal ked rozbyl malej obocie do vtedy akoze nic akurat tak sem tam po ruke ale to len taky cap a hned stoho si zobral to najhorsie
On ma respekt pred priatelom ten sa na neho len pozrie a vie ktora byje ale on tiez nieje doma stale, a aj on je sneho unaveny ,,, on rozumie vela krat som si to vsimla ked mu nieco poviem spravi to ale ked mu nieco zakazem robi na just
,,, mozno je problem v tom ze nezijem s otcom maleho uz davno sme sa rozisli ,,, a ked ho ma on a potom pride domov je to este horsie ale on tvrdi ze mu nerobi povoli ze sa snazi aby mal ten isty system ako ma doma ale nepomaha to alebo ja uz neviem v com je problem ,,, zakazovat sa stretavat nemozem a ani nechcem
Nam pomohla socializacia medzi ine deti 🙂 Dcerka chodila od roka na pol dna do jasliciek, od roka a pol na cely den a konecne som si trochu aj ja oddychla. Vela sa tam naucila. Ale aj zo skusenosti inych nie jasle, kde je vela deti, ale trieda s 5-6 malymi detmi, viacej sa im venuju a viacej sa naucia.
@tapka28 prepac, ale prestavam ta brat vazne... tvrdis, ze takmer od narodenia je "zly" a ma blbu povahu.. Chces mi povedat, ze ako novorodenec si vydobíjal respekt a robil schválne zle? Bavíme sa tu o 15 mesačnom dieťati.. Skus psychologa najprv ty..
Len na ukludnenie ti poviem, ze takychto deti je 95% v tomto veku.. Ja mam 4,5 ročnú dcéru a len teraz prestáva provokovat tú staršiu.. Kup si psa.., ten ta bude posluchat na slovo.
Dcerka bola tiez v tom obdobi vzdorovita, sice nie az tak....napriklad sa mi nechcela dat obliect, umyt zuby, prebalit sa, metala sa po zemi, bila ma, revala. Velmi nam pomohlo chvalenie, hlavne pred druhymi, dolezite je nehovorit pred nikym negativne. Za kazdu dobru vec som ju pochvalila. Teraz ked ju treba prebalit, tak jej len poviem, ze ideme prebalit, pride, lahne si sama na podlozku. Dalej si myslim, ze nam pomohlo aj navstevovanie montessori herne, prva navsteva bola katastrofalna, ukazala sa v plnej krase, ale postupne sa naucila discipline, pravidlam, ktore sa tam musia dodrziavat (jeme za stolom, hracky odkladame na miesto, neberieme druhym hracky, ked je koniec, pekne sa oblecieme a bez placu ideme) Takze chvalit, chvalit, podporovat, vysvetlovat... a hlavne vela trpezlivosti.
@sisaha moja ja som nevychovala jedno dieťa ale sama mam dve deti roky som sa starala o sestrine tri deti a opatrovala som aj cudzie a zo žiadnym som nemala problémy vždy som si vedela poradiť, a k tomu mam počúvať niekoho kto si sam sebe lajkuje príspevky a uráža mňa a mojich známych,,,, si smiešna, nepotrebujem aby ma poslúchalo dieťa na slovo !!!!
Neviem ako ty ale ja mám všetkých po kope a sem som napísala o radu nie aby ma niekto zhadzoval nikto nieje dokonalí a názor od povrchných a namyslených ľudí mám vieš kde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@tapka28 nie sme na Facebooku, aby si si mohla sama lajknut prispevok... ak ano, skus ten svoj 😀.
Zjavne si vyhoreta, ked si nevies poradit s malym synom.. Urazam tvojich znamych? Myslis, tie kamaratky, ktore nazvu tvojho syna satanom a tebe to nevadi, dokonca s nimi suhlasis? Sii naozaj zrela na odbornu pomoc.. A ty si este nevychovala ziadne dieta.. tvoja dcera ma 6, nie 16..
osobne by som si vyhradila den len pre syna...nerob nic ine iba sa mu venuj...hned od rana ako vstane ho privitaj s usmevom a zabudni na upratovanie a vsetky aktivity ktore bezne robis....hraj sa s nim, zober ho von...obed si navar vecer aby si doobeda nestala pri sporaku ...po obede nech sa dobre vyspi a opat nejaky program...neverim , ze ked prezije cely pekny den s tebou pri ktorom sa mu budes plne venovat , ze sa bude zlostne spravat....schvalne prosim po takto prezitom dni mi napis ....
@tapka28 neboj nič ,,,ono to časom prejde ja som mala podobný problém s malou ale ta revala už tri dni po narodení tak že na silvestra pobudila všetkých na oddelení a revala tak nonstop kým nemala rok potom sa to pomaličky zlepšilo.
Hlavne veľa trpezlivosti a lásky treba po riti fungovať nebude bude len horší, keď dostane treba siahnuť na to najmilšie čo má nejaká hračka alebo niečo podobné pri malej to fungovalo najlepšie :D veľa šťastia prajem
a takých ľudí čo si dávajú sami like si nevšímaj a ešte to aj zapiera tu nastáva otázka kto je vyhoretí ... v dnešnej dobe ma presne takéto iste problémy každá druha tretia mamička lebo sú deti až príliš hyperaktívne a netreba sa báť požiadať o pomoc
Nuz ma "blbu povahu" ...