chcem sa opytat ako je to s detmi ktore nevzali do skolky a vo februari maju 3 roky? zoberu mi ho az od sebtembra a ja bez koruniek ostat nemozem kedze som slobona mamina na dve deti sama
Na tych 6 mesiacov by si tiez mohla skusit sukromu skolku. V Bratislave je ich dost, su drahe (okolo 300 eur/mesacne), ale zasa je to docasne riesenie. Tiez mozes skusit poprosit nejaku maminku na materskej o pomoc.
Ak chces ist do prace, tak asi budes musiet dat dieta do sukromnej skolky, pripadne k opatrovatelke. Samozrejme, je to drahsie, nez statna skolka, ale kedze ide len o docasne riesenie, da sa to podla mna zvladnut.
ako slobodna matka bude mat urcite financii nazvys na sukromu skolku... 😕
kamaratke vzali dieta do skoky aj od januara. skus sa informovat, ci predsa len... alebo fakt vyuzit nejaku maminu, ktora je na MD a bola by ochotna za nejaku uplatu strazit tvoje dieta.
nemate nahodou nejake alergie alebo ekzem? to je oblubeny dovod na predlzenu RD, dokonca, na moje pocudovanie, aj uznavany a mas platene dalsie obdobie, plus mozes pracovat 😉
mne nezobrali tiez dieta, tak sme dalsi roko doma. 3 mal v septembri, tento sept bude mat uz 4 a to este uvidime, ci ho zoberu aspon teraz.
riesim prave podobny problem, ale nedari sa mi ho umiestnit ani v sukromnej skolke a ani opatrovatelku sa mi nedari najst ☹
asi by som mala zalozit temu pre vsetky mamicky, ktorych deticky budu mat 3 rocky... zapisy do st. skolok prebiehaju vzdy od polky februara do polky marca - rok vopred!!!! Ak to nestihnete, bohuzial :( Tolko sa o tom hovori, pise a aj tak to riesite, az ked ma dietatko 3 roky, to je neskoro :( Ak nenajdes opatrovatelku a nevyjde ani sukr. skolka a nemas moznost dedka ci babky, skus sa popytat v okoli, mozno by niektora ina mamicka vzala k svojmu dietatku aj tvoje..
skús inú škôlku. Ja som si volala. Syna mám zapísaného v špeciálnej škôlke na očká od 8mesiaca.....No medzi rozhovorom s doktorkou ma napadlo kontaktovať riaditeľku škôlky,kde je malý evidovaný no tak som ju navštívila no riaditeľka tam nebola. ☹ Tak som sa jej snažila dovola po dva dni na tretí mi zodvihla a oznámila, že mi ho od septembra nezoberie ☹ . A to mi ani nedala vopred vedieť, kebyže nevolám tak by ma v septembri asi porazilo od zlosti....Proste nezodpovednosť...........Že mám ísť inam, keďže môj syn bude mať 3 roky v septembri tak som to riešila. Našla som mu inú síce je od miesta bydliska 5 km ak nie aj viac, ale mi ho vezme aj skôr ako v sept. len potrebujem kompletný psychol.posudok 😒 ...................Takže skús inú možno výdu v ústrety.................... 😉
@alexandra0409 mas rozhodnutie o neprijati ? pozri co je napisane v poucení- teda odvolanie a napis, podla toho sa mozno bude dat cosi robit, len ked to nevidim neviem poradit...
malo by tam byt napisane, kde sa da odvolat...,ale niekdy aj nie tak na to pozri a napis
@alexandra0409 hm, mas to tazke....
ako pisu baby, zaplatit opatrovatelku, alebo sukromnu skolku... len kde na to ma mat slobodna mamicka peniaze ....
chodit vyplakavat k riaditelke ... obcas sa nejake miestecko uvolni aj v priebehu roka ... ludia sa stahuju, deti su prilis chore alebo sa narodi surodenec a nosia mu domov bacily, tak ich rodicia zo skolky odhlasia ....
vybavit si predlzenu RD - len to tiez nejde zo dna na den a do februara moc casu nemas ....
@matozazzo nie vsetky mamicky su na hlavu spadnute (aj ked temu kludne zaloz, lebo vo februari si na to kazda nespomenie ), len ked vo februari napises do prihlasky ze dieta malo akurat dva roky, tak ti ho aj tak nezoberu .... moja prostredna je januarova a davali sme prihlasku aj predtym ako mala mat tri, aj dalsi rok a to uz mala mat styri a aj tak mi ju nevzali.... a ako som sa bavila s riaditelkou, tak aj ked najmladsia je oktobrova, tak aj s tou bude problem, vo februari (resp. v maji ked sa posielaju vyjadrenia) mi ju nevezmu... mozno potom v oktobri ak sa nieco uvolni, ale na to sa neda spolahnut.....
My sme tiez z tych "stastnych", ktorych nevzali do skolky minuly rok. Dcerka je majova, takze mala nastupit do skolky ako 3r. a 4mes.!!!! A nevzali nas. A chodila som sa pytat ako taka chudera niekolko krat, ci sa nieco neuvolnilo... a nic. Aj na skolskom urade v nasom meste som bola, ale bohuzial, skolky su v BA-okrese na prasknutie. Takze teraz dame prihlasku, a dcerka nastupi do skolky ako 4 a pol rocna!!!!! A ja som s nou doma, cas plynie, peniaze samozrejme ziadne, som na predlzenej materskej, a aspon odvody do poistovne mi plati stat. Manzel taha vsetko financne sam. Ale najhorsie je to, ze to najviac ublizi dcerke. Je velmi ziva, ale nechce napriklad kreslit, skladat si, citat si.... ja jej nemozem nahradit kolektiv seberovnych deti...je mi z toho vsetkeho nanic. Ani si nepripustam, ze by ju od septembra nemali zobrat..... uz rok mohla chodit do skolky.....jaj ale mi to dviha tlak :( :( :(
nemyslím si že mamička si spomenula až teraz, predpokladám že rovnako ako ja podávala prihlášku minulý rok ale dieťa jej nevzali. Moj krpec bude mať 3 v marci a začínam riešiť rovnaký problém, takisto som na malého sama..ale viem že nikto mi nič neprispeje, tak sa to budem snažiť poriešiť do septembra tak že skúsim zohnať nejakú maminku čo by bola v rovnakej situácii ale mala narozdiel odo mna možnosť práce a postrážiť jej dieťa /či sa mi podarí niekoho zohnať neviem/. Potom už len nejaká príležitostná brigáda v čase keď by mi povedzme sem tam na noc postrážila švagriná malého..alebo už inak neviem..a samozrejme modliť sa aby mi ho vzali aspoň od septembra. V každom prípade držím mamičke palce aby sa jej podarilo nejako poriešiť, keďže predpokladám že na súkromnú školku rovnako ako ja nemá peniažky
@alexandra0409, čo spraviť, to Ti asi neporadím. si v patovej situácii. ak nemáš k dispozícii starých rodičov, skús sa poobzerať po okolí, ako radia dievčatá, či by nejaká mamina nepomohla.
ak budeš podávať teraz prihlášku napíš do nej, že si osamelý rodič starajúci sa o dve deti a potrebuješ nastúpiť do práce a preto potrebuješ, aby bolo dieťa prijaté. mne toto poradila riaditeľka škôlky, keď som pred podávaním prihlášok s ňou riešila moju situáciu. tiež som slobodná mamina a potrebovala som, aby malého do škôlky prijali. v našej škôlke majú pravidlá, že v prvom rade sú prijímaní predškoláci a potom deti zo znevýhodnených rodín, do čoho spadajú osamelý rodičia.
Ahoj, no asi uz mas rozhodnutie. Ja som taka rozcarovana, nam maleho nevzali do skolky tiez( v marci mal 3 roky). Vzali vsetkych jeho kamosov i mladsich o daky ten mesiac, dokonca do nam najbizsej skolky vzali chlapca, ktory ma blizsie inu skolku( ale tam ho nevzali) a my, co byvame blizsie, mame smolu! A to, ze som na rodicovskej s druhym drobcom nezavazi, lebo vacsina kamosiek ma tiez este mladsie dieta. Jedine to vidim tak, ze ja jedina som nedala vlani prihlasku. Spolahla som sa na ucitelku z zej MS, ktora mi povedala, ze staci dat prihlasku v rok, ked dovrsi 3 roky. Asi sme na to doplatili. Reku, usetrime trosku lesy, ved nebudeme minat papier.
Som z toho rozcarovana, nestastna a neviem sa s tym vyrovnat. Nejde o mna, ja by som si jeho nastup do kolektivu aj tak odrevala, mne je sice na jednej strane strasne smutno, ked nie je doma, ale zas vidim, ze kolektiv potrebuje, deti ma rad- rovesnikov ci starsie deti, nie babatka..tesila som sa, ze sa nauci nove veci, o ktorych potom porozprava nam, viac sa osmeli, otuka.. A nic..
Na rok podavam ziadost aj pre moje druhe dieta a vykaslem sa na ekologiu. Hlavne, ze sa mi stazovala, ze maju mnozstvo ziadosti a tato velka kopa su same rozhodnutia o neprijati. Tak nech ziadosti od deti, ktore v dany rok nedosahuju 3 roky, vobec neprijimaju!
Verim, ze vam sa to vyriesilo k spokojnosti, ja to musim nejak predychat, len zatial neviem, ako, nakolko voci rozhodnutiu sa neda odvolat..
ako ste to prijali vy, ostatne, ktorych deticky tiez nezobrali??
@siska53 uplne chapem, co teraz prezivas...my na rozhodnutie este len cakame....snad sa v najblizsich dnoch dockam...dcerka tuzi ist strasne do skolky....som zvedava, ako to dopadne, lebo som tiez nevyplnila ziadost korektne....v dnoch podania ziadosti som uz vedela, ze som znova tehotna, ale neuviedla som to tam...sice ani sa ma to tam nepytalo...len ci som zamestnana, alebo vedena na urade....zamestnana som, tak som uviedla zamestnavatela, aj manzelovo SZCO...bojim sa, ze mi ju prijmu, ale ked uvidia, ze pridem prve dni s bruchom - na zaciatku septembra mam termin - tak mi ju vylucia....a to bude pre nu hrozna rana...
Skus poziadat o predlzenu rodicovsku a popri tom nejako pracovat na dohodu. Ine ti tu asi neporadi nikto.
Nie je pravda, ze v statnych skolkach sa musi podat prihlaska rok vopred. U nas bol zapis na skolsky rok 2013 teraz v aprili. Bez ohladu na to, ci dieta dovrsi tri roky tento rok alebo az napr. v marci 2014. Ked nevezmu dieta, ktore dovrsi 3 roky na zaciatku 2014, tak v aprili 2014 poda prihlasku opat (na sk. rok 2014).
To je v tomto uzasnom state tak - najprv vsetko zrusit a potom nie je dostatok miest. Ved kto by to povedal, ze dnesni 30 az 35 rocni ludia budu niekedy aj rodit?
No s tým už asi nenarobíte nič, iba ak súkromné. treba sa porozhliadať a nájsť ie najvhodnejšie pre Vašu ratolesť a peňaženku. Sú lacnejšie a aj drahé jasle/škôlka
dobry den...niesom si ista ale ako rodic samozivitel je v skolke uprednostnovany...ci nie?ak by ste skusili argumentovat tymto mozno by ste mali viac stastia...ak ste to neskusili tak skuste...zato nic nedate...
Kamaratke tiez nevzali, napisala odvolanie a vzali 🙂
určtie sa odvolaj , ako samozivitelke rodiny ti deti zoberu
ja mám napr. v rozhodnutí napísané, že rozhodnutie je konečne, nedá sa voči nemu odvolať...takže nenarobím nič...
Baby, a čo poviete na to,ze už druhý rok som dala prihlášky do škôlok synovi ,ktorý mal teraz vo februáry 3roky ,do práce som už mala teda nastúpiť vo februáry kedže my držali pracovné miesto . No bohužial my prišlo opäť už druhý rok ,že je neprijatý , odvolanie nepomohlo ani po druhý rok a samozrejme ,že som samoživiteľka dve deti živým a starší už ide do školy od septembra. Riaditeľky vedeli o mojom stave no aj napriek tomu my to nepomohlo ,takže k tomu takto. je to smutné celé naše školstvo ☹
lulu86 a ostatne mamicky viem o 1 skolke v BA, kde maju malo deti, kto by chcel viac info do IP (nejde o ziadnu sukromnu skolku) 😉
No baby jak vás tak čítam tak žasnem, ja plánujem teraz začiatkom roka 2014 ísť podať žiadosť o prijatie pre staršieho, teraz v novembri bude mať 4 roky, čiže v septembri 2014 už pomaly 5 a to som mala podávať rok vopred??? nejak tomu nerozumiem, myslela som že na začiatku roku 2014 sa podáva na prijatie v septembri toho roku. mýlim sa?
Je to hrozne nespravodlivé, ale pokiaľ mám dobré info, dieťa sú ti "povinný" zobrať v predškolskom veku teda vo veku 5 rokov. A súkromné škôlky sú veľmi drahé....skúsila si to riešiť aj nejako osobnejšie ako len podať prihlášku? Držím palce 🙂
saxana123 nie nemýliš sa je to tak, ak pôjdeš podať prihlášku v 2014 na začiatku roka tak aj v 2014 v septembri ti dieťa vezmú do škôlky. Ja som si tiež podala v januári tohto roka prihlášku aby mi od januara 2014 malého vzali do škôlky to by mal 2 roky a 7 mesiacou ale nevzali mi ho. Mne končí materská 1,6,2014 a na tie tri mesiace ho tiež nemám kam dať, do septembre. Našla som štátne jasle u nás v meste ktoré sa bohužial tiež hradia a suma sa vypočítava s prímov a členov rodiny. Maximálna suma je tam 180€ mesačne. No ja tiež nevidím iné východisko a dať ho do jasiel, pretože súkromná škôlka by nás vyšla 350€ minimálne mesačne.
Držime si palce.
mas dve moznosti.
prva je ze das dieta niekomu varovat a ty pojdes do roboty
druha je ze poziadat o rodicovsku do 6 rokov dietata, vtedy nedostavas peniaze, ale stat za teba plati odvody. vtedy mozes chodit aspon na prilezitostne brigady a dat dieta niekomu strazit len ked mas brigadu