Mam taky mensi problem s drobcom. Kym sme boli v nemocnici vsetko pekne klapalo, maly vobec nevystrajal, pekne spinkal no ked sme sa vratili domov akosi to ide vsetko dole kopcom. Maly ma zltacku ( slnko nesvieti, takze sa bohuzial nemozme slnit ) , casto mi zaspi na prsniku, najprv sa riadne nahlta ( hlta minutu bez prestania ) a potom mu zacnu klipkat oci, vytahujem mu bradavku , snazim sa ho dako prebudit no nepomaha to , zacne potom cuckat uz iba tak zbezne. No a potom sa budime na papkanie kazdu 1,5 hod resp. 2 hod. Spanok medzi papaniami mame velmi slaby a zivy, stale sa budi a zuzle si rucicku, pochvilke zaspi a takto sa to opakuje stale dokola kym sa po tych 2 hod casto aj menej nezobudi. Ma naozaj velmi lahky spanok, stale sa vrti, mrnka si atd. Vecer medzi 5-7 byva stale nepokojny, aj ked sa napapa tak nechce spat, chvilku place, potom je kludny, potom si pyta papat a takto to ide take 2-3 hodky kedy zvycajne zaspi o tej 9.
Neviem cim to moze byt. Mam slabe mlieko ? Nevie sa dosyta najest ? Uz som dneska zacala aj dokrmovat UM. Som z toho nestastna pretoze neviem co sa mohlo stat. Prespal mi aj 5 hod vecer a cez den 3 hodky. Teraz je to skor vynimocna situacia. Som z toho unavena pretoze budit sa v noci kadzu 1,5 hod a medzi tym ten lahky spanok. No furt som ako na ihlach.
Mate s tym niekto skusenost ?
to ze papa kazde 1.5 - 2 hodiny je na novorodenca uuuplne normalne, aj castejsie by bolo normalne 🙂 Na to budenie - davas ho do zavinovacky? Skus ho dat do zavinovacky tak ze ruky pozdlz tela aby ich mal dnu - taketo male deticky sa budia vlastnymi rukami... Zda sa to drasticke :D ale tie deti su radi zviazane 🙂
V nemocnici sme tak spavali, vytiahla som prsnik a bol klud, a spal pekne pokojne niekolko hodin...no doma to praktizovat nemozem aj ked by som najradsej chcela. Mame mensiu manzelsku postel a priatel sa boji ze ho prilahne ci udrie a veru by sa nevyspal, uz som ho aj poslala spat inde 😀 no nechce 😀 ...neviem ci ho mozem kojit vzdy ked chce aj ked kazdu hodku, ci ho brusko nebude boliet ...ach jaj preco sa mi takto pokazil 😒 😀 ... UM mi dneska ani velmo nechcel, vypil tak 20 ml a potom som mu dala prsnik, no a teraz zase spi tym svojim lahkym spankom a ja som uz ako na strunach pripravena vyskocit kedy sa zobudi
@anuskaaprazko davam ho do zavinovacky no vzdy sa mu podari akosi vytiahnut pravu ruku aby si ju mohol zuzlat 😀 ...som kus z toho zmatena, pretoze spaval pekne a tvrdo a zrazu zo dna na den toto
je to uplne normalne.Tiež som to zažila.Dnes už ma syn dva roky,ale tiež sme kojili aj každe dve hodiny a boli dni,že pomaly aj každu hodinu,treba vydržat,ono sa to postupne upravi,treba čas a chapaveho,milujuceho muža pri sebe.Moze ho boliet aj brusko a to trva aj 3mesiace,teda aspon u nas to tak bolo.Vela sil prajem.Chapem,že je to o nervy,ja som si vždy vravela v takych situaciach,hlavne,že je zdravý,čo by iný za to dali,mat taky zázrak doma.Len neprestat kojit,my sme vydržali do jeho 16tich mesiacov a to som si vravela snad každy den,že končím.Spanok je osobitna kapitola-su deti ktore spia dobre a ktore nie-nas je tiez ten druhy pripad,ale postupne sa to upravilo na znesitelnu uroven 🙂 .
@puchic ja by som UM nedávala, podla mna chce spať na prse - citit ta, keby je hladny tak sa naje normálne a nezaspí ked je hladny, dudel nemá? Keby je najhoršie skus dať dudel lebo ked si ,,zvykne" že môže dostať každu pol hodinu neskôr sa natrápite obaja - ano budu tu aj zástupkyne dojdčenia na vyžiadanie ale to sa dá mesiac a nie rok mať vyťasene prso ked dieťa zaklipká očami 😉
@puchic a mas zavinovacku taku klasicku na 3 snurky? Lebo z toho fakt veeelmi tazko vytiahnut ruku 🙂
@anuskaaprazko ano taku klasicku, a tiez nechapem ako sa mu to podari 😀 zviazem ho napevno no i tak to dokaze 😀 , no tak sa mi zda ze akysi privelky na tie perinky co mame, ked zacne zurivo kopat, alebo sa cely vystrie taksi ju hned kus stiahne nizsie
@ywet72 na prse mi zaspi vzdy pekne, okrem toho vecera, to ma nervicky, potom sa smeje a zase nervicky...dudel zo zaciatku chcel aj na nom pekne zaspal, neplakal...no ako mu jeho tatik strcil svoj prst do ust nechce nic ine 😀
Podla mna to je uplne normalne co tvoje novo narodene babo robi. Moj tiez spal v nemocnici 3 hodiny, potom sa najedol a spal dalej. Doma sa vsak veci uz zmenili... Jedol tiez kazdu hodinu a pol a vecer od tej 6 to s nim bolo tazke. Ale takto to mava vacsina novorodencov. ozaj, slabe mlieko NEEXISTUJE a kym kojis a chces kojit tak zabudni na UM. Prikladaj castejsie, tak casto ako si babo pyta a uvidis, ze za tyzden ti prsia prasknu 🙂
@puchic - po prve - nedoplatis - to mas pravdu, po druhe - nemiesto kojenia v noci, co je samo o sebe unavujuce, budes musiet pri UM vstat, dat varit vodu, vyhladnut (alebo to mat v termoske, ak sa to da, neviem), zarobit mlieko, podrzat flasu dietatu a to uz sa uplne preberies a bohvie kedy znova zaspis... 🙂 podla mna neni UM ziadna vyhra. z pohladu dietata to ani komentar nepotrebuje. vela stastia! 🙂
@puchic Ja by som ho vela nosila cez den. KLudne aj cely den ak sa ti bude dat...to sa neda ja viem 🙂 ale co najviac. Plus nech vela papa cez den...a tu rucku mu nechaj, lepsie ako dudlicek. Nasa si tiez papala rucku, casom z toho bude prstek. To je v poriadku. Este mozno mozes vyskusat zmenit teplotu v miestnosti, mozno viac zima alebo teplo. My mame dost zimu v spalni a malinka je naobliekana. Tak sa jej spi najlepsie. Ak nic nepomoze tak proste chce byt s tebou, je tu prilis kratko, bez teba mu nieje dobre 🙂)
drzim palce. urcite sa to napravi!
...ja som si tymto presla u obidvoch....treba len vydrzat 🙂 ...aj ked u nas boli noci lepsie, niekedy aj 2 hodinky si pospal 🙂 ...skoncilo to az ked som prestala kojit, cca v 18 mesiacoch a teraz pri druhom je to to iste...ma 8 mesiacov, cez den spi uz len raz max na 30 - 45 min ... a v noci sa budi kadze 2 hodinky na kojenie....ale treba si to uzivat...s tym UM si to rozmysli...slabe mlieko urcite nemas, take neexistuje...malinky ta jednoducho potrebuje citit, chce byt pri tebe...dojcenie nie je iba o papani 🙂
Ja som sice babatko nekojila, ale tiez si myslim ze len treba vydrzat, taky maly cloviecik este nevie ci chce papkat alebo co vlastne chce, bude chvilocku trvat kym si najdete svoj spolocny rezim :D my sme to zvladli az v pol roku ale odvtedy je to uz fakt super, nechcem tu mudrovat, ale aspon mne vsetci vraeli ked som este kojila, ze babatko nesmie zaspavat na prsniku lebo si ho tak naucis a bude to neskor vadit ako tebe tak aj partnerovi, ale urcite chapem aj to ze si rada ked babatko aspon chvilku spinka aj za cenu, mozno nepohodlia 🙂 tiez sme si tym presli🙂 ale ked toto uvodne obdobie prekonate budete super dvojka respektive trojka aj s ocinom samozrejme 🙂 vela sil prajem a zdravicka maminke aj babatku 🙂
@puchic ahoj, ja mam sice uz starsie babatko ale ked malinka mala par tyzdnov bola non stop na cicke, vecer dokazala spinkat pekne budila sa tak max tri krat obcas len raz na kojenie, neexistujr slabe mlieko, pokial babo pribera a cika kaka tak je vsetko oki, ja som mala od narodenia dcerky stale problem s kojenim vkuse som sa bala ci ma dost, mali sme niekolko strajkov a stale kojim, ak chces dokrmovat je tam vacsia pravdepodobnost ze prestanes kojit lebo si dieta zvykne na flasku alebo cumlik. ja som malej zacala davat cumlik ako cca 2 mesacnej na natlak okolia a ked mala vyse troch mesiacov som ho prestala pouzivat trosku sme plakali ale mala mi lepsie spala a aj papala s prsnika...je to vsetko na tebe jasne ze kojene deti vacsinou spia pomenej cize sa castejsie budia lebo materske mlieko je lahsie travitelne nez um...je to na matke ako sa rozhodne, ja som sa um vyhla a som rada nevadi mi ze teraz momentalne ako ma mala takmer pol roka sa budi castejsie na kojenie, rada k nej vstanem a dam jej ked chce aj ked si len pyta ''pocuckat'' ale ako hovorim je to na kazdej matke sama si zvaz co je pre teba a pre tvoje babo najlepsie. mala ma 5 mes a 2 tyzdne a aj napriek 5 zapalom prsnika, atb a milion problemov okolo kojenia kojim stale bez prikrmovania, mala pribera a to je najhlavnejsie, mohla som prestat vela krat som aj chcela ale nieco vo vnutri mi to nedovolilo kvoli malej, som aj rada ze to je tak ako to je, drzim ti palce a verim ze najdes spravne riesenie, a tak na okraj kazde babatko je ine, su babatka ktore radi spinkaju,radi nespinkaju, radi papkaju, radi placu atd 😀
@puchic nedávaj UM, kojila by som koľko si pýta, ak zaspí nechaj ho, on sa potrebuje k tebe aj pritúliť, je taký maličký ešte, poriadne si nezvykol na svet okolo, ešte tá žltačka. Prvé 3 mesiace ani nečakaj nejaký režim, zo dňa na deň sa to bude meniť. Nedá sa ti prisunúť postieľka bez bočnej strany k posteli ( ako balkón ) aby si mala malého blízko a aj priateľ dosť miesta?
Ten prvý odsek je úplne normálna vec pri novorodencovi, nijaké UM netreba ked papá každu hodinu pol, až dve.. To tak je prvé týždne, ja si myslím že veľa kojacich maminiek si tým prešlo, aj ja. Časom sa to všetko ustáli, len musíš byť trpezlivejšia, pri kojení je to proste takto. UM zaťaží žaludok a detičky prespia viac ale ked kojíš, tak UM nedávaj. A fľašu vobec nie... Skuste spinkať spolu a bude spať trochu tvrdšie uvidíš.
ja by som ho asi reklamovala 😉 😀 Ale nie, chapem, ze si unavena. Moja pre mesiace nenaspala nic, len na prsniku, tak som sa prisposobila ja jej. Spali sme spolu , dojcila som po leziacky aby som si oddychla,kupila satku a slo to 🙂 nejako... Neboj nic,za chvilku sa to ukludni a vsetko bude lepsie. UM zahod, lebo zachvilku dodojcis. @puchic