Dobrý deň,
síce môj problém nie je jeden z tých, na ktorých stojí a padá svet, no neviem, ako ho riešiť ďalej, preto dúfam, že sa tu nájdu ľudia, ktorý sa podelia so mnou o svoj názor a uhoľ pohľadu.
Máme s manželom dvojročného syna a opäť sme sa ho pohádali na tom, že synovi dal mrkvu bez toho, aby ju ostrúhal. Prikladám fotku, aby ste vedeli, ako vyzerali raňajky pre nášho syna. Môjmu manželovi príde úplne normálne dať takúto neostrúhanú mrkvu synovi. Ja som sa mu to snažila už niekoľkokrát vysvetliť, ale odpoveď je, že mrkva sa nestrúha, celá zemeguľa ju nestrúha, iba ja a keby ju ostrúhal, tak by z tej mrkvy nič neostalo. Mne to pripadá, že sa hádame o niečom, čo je úplne samozrejmé, že neostrúhaná mrkva sa dieťaťu nedáva. Toto je snáď už naša piata hádka kvôli mrkve a ja neviem presvedčiť môjho manžela, aby ju ostrúhal. Je to síce veľmi milé, že sa cez víkend o neho postará a spraví mu raňajky a za to som mu vďačná, ale nerozumiem, prečo nemôže prijať, že mi toto vadí.
Vopred ďakujem za všetky názory.
A toto nie su ranajky pre dvojrocneho. Suchy chlieb a mrkva? Aj keby bola nastruhana na styri sposoby. No okej....
Struhat ju netreba, ale supat ano, ved to bolo v zemi, kludne muzickovi precitaj nieco o toxoplazmoze a jej prenasani 😖 Prevazne je to z neumytej a neosupanej zeleniny.. Kazdopadne toto maju byt ranajky pre 2 rocne dieta ano? No to sa maly asi aj tak nenajedol :(
Toto su raňajky?ja umrem..jak voľakedy pred 100 rokmi keď nemali fakt čo jesť.a jedli čo mali.prepac ale keď toto ma na raňajky čo sú najdôležitejšie z celého dňa.co má potom na obed?večeru?raňajky.
strúhať nie ale čistiť áno, ak to teda pre teba nie je jedno slovo
az ma natiahlo........
Zienky, v niektorých regiónoch sa používa slovo struhat namiesto supat. Tak ju tu neopravujte🙂
@liuka 😀 aha no to som nevedela. Ak je struhat a supat pre zaklaatelku to iste tak ano! treba struhat/supat. Tak muz nech nie je lenivy. Ale aj tak spolu skor porozmyslajte nad lepsimi a vyzivnejsimi ranajkami. Lebo keby das mne toto na stol ako ranajky tak asi cakam doteraz, ze co mi k tomu este prilozis...
@swahili
@mrkvicka060 nechcem urazit stravne navyky tvojho muza, ale toto by som nejedla ani ja 😅 a to ozaj nie som fajnovec..ale neošupana (neostruhana), neuvarena mrkva a suchy chleba? ved tie hrube kolieska musia byt aj tvrde na požutie..😅
no ty vole ! toto su plnohodnotne ranajky ? a co ma to chuda potom na obed ?
Fiiiiiiiha, neviem, Ci je tu autorka "realna", Ale vychadzam z toho, Ze 2-rocne dieta uz moze jest vsetko Ako dospely a teda, Dala by som mu Toto konzumovat kazde rano pred odchodom.
Podla mna si tato osoba robi len srandu,ved toto by nedal nikto dietatu ani dospelemu ani nikomu a este to riesit cez forum...
*myslim tomu jej blaznovi, s ktorym to dieta ma.
@akronop neexistuju len extremy ako surova mrkva a suchy chlieb VERSUS vianocka, kakavko pribinacik... neprehanaj
zjavne zabudol priložiť niečo k chlebu a dal mu len prílohu, teda dúfam, nejaká nátierka, šunka, syr, rajčina, reďkovka...
lebo toto by som nedala ani hladnému bezdomovcovi 😒
Príčina rozvodu: neprekonateľné rozdiely a nepostrúhaná, neošúpaná mrkva.
A surová mrkva!
Mrkva sa má po vybratí zo zebe umyť vodou a očistiť kefkou či drotenkou aby sa zbavila povrchových nečistôt, určite dvoj ročnému by som ju uvarila lebo surová je ťažko stráviteľná aj pre dospelých
Tu je jedno ci je mrkva osupana alebo nie. Nejedla by som to tak ci tak 😕
Sorry ale toto by nezral ani moj skrecok .staru zosuverenu mrkvu.
Ja mojim detom mrkvu davam, osupanu a nepostruhanu, keby sme mali zo zahrady vlastnu, asi by som len umyla a odrhla, nesupala. V zivote ma nenapadlo mrkvu detom varit (v polievke ano), jedia dodnes surovu, na stravenie mrkvy treba tuk, takze k maslovemu chlebu v pohode. A ten suchy biely chlieb - to je brutus. To je vianocka fakt lepsia alternativa....
Ta ja pravem tlacim surovu postruhanu mrkvicku s citronom - mnamka🙂 mna by mimo polievky a nejakej omacky nenapadlo mrkvu varit🙂 v kazdom pripade je podla mna tato tema vymyslena a fotka provokacna - mne to pride ako jedlo pre prasa nie pre cloveka☹
Mrkva sa urcite čistí tak ze sa zoškrabe dole vrch škrabkou.Toto fakt by som nedala ani prasiatku do papania.Sila toto!Manzel ohrozuje zdravie syna.
Ako osupat urcite treba. Mrkva na foto fakt nevyzera chutne, celkovo tie ranajky su zvlastne...ale zas ani jedna z nas nevie aky je maly jedak a co mu chuti... moj jedava lupacku so sunkou napr. A tiez jedaval len suche pecivo, lebo nic ine nechcel ... a je tu zatial zivy a zdravy ... takze neodsudzujte a odpovedzte na co sa zakladatelka pyta ...
Preto som to sem dala, že ani mne toto nepríde normálne. Samozrejme, že tú mrkvu syn nejedol. Ja som prišla až po raňajkách za nimi. On mu dal ku chlebu este sunku, syr a takuto mrkvu. Ja by som ani samotnu mrkvu nedala k ranajkam. Ked uz chcem dat mrkvu k chlebu, tak spravim mrkvovu natierku. Moj muz tvrdi, ze je to v pohode, lebo on tu mrkvu ochutnal a bola v pohode. Ved ani redkovka sa nesupe.... Obedy a vecere robievam ja, cize syn jedava normalne jedla 🙂 aj ranajky mava normalne. Len dnes mu ich chystal muz a takto to dopadlo. Co ma stve je, ze nechce pripustit, ze toto nie je normalne. Uz je obed a este stale sme kvoli tomuto pohadani. A este jedna vec - pod slovom "ostruhat" myslim "osupat".
Ste zlaté, že ste si našli čas a odpovedali mi. Dám to mužovi prečítať, nech vidí, že nie som jediná, ktorá toto považuje za nenormálne.
Supal by kazdy, koho poznam a dietatu duplom. Jednak toxoplazmoza, za dalsie, kadial vsade slavta mrkva, kto ju ochytal a tak a aj vizualne.😀....inak aj moje dieta ma rado mrkvicku surovu, osupanu a najlepsie na pasiky ako finger food, to maju deti radi a namacat do hummusu
Hlavne by som tu mrkvu najprv asi osupala....