Neurotreska pre deti

daniela87sk
11. okt 2022

Prosím máte niekto skúsenosti s neurotreskou pri deťoch napr. ak zaostávajú v reči ? https://www.rybitukylysi.cz/neuro-treska-olej-z...

naty2020
11. okt 2022

@daniela87sk áno, užívame chvíľu a môžem povedať, že pomáha.

daniela87sk
autor
11. okt 2022

@naty2020 tiež kvôli problémom s rečou? Koľko má vaše dieťa rokov?

naty2020
11. okt 2022

@daniela87sk má 2,5 r a slabo rozpráva. Po necelom mesiaci užívania 5ml každý deň vidím, že sa viac sústredí, viac začala opakovať a pribudli nové slová ako dážd, von, strom, les, poď sem a tak... Doteraz si išla iba svojou činštinou ale teraz fakt pribúdajú slová a ich výrazom chápe. Napr sme vonku a ide auto a ona mi pekne ukáže prstom a povie auto, ideme sa prejsť okolo lesíka a ona už z diaľky kričí že les. Konečne nás začala oslovovať mami a tati. Vidím tam konečne posun. A vaše dieťatko má koľko rokov?

naty2020
11. okt 2022

@daniela87sk ale inak ja som s ňou bola aj u doktorky že či netreba ísť na logopediu ale jak ju sledovala a skúšala jej porozumenie tak povedala že je to ok a keby nenavrhla reč tak až po tretom roku nás pošle ale že myslí že nebude treba. Tu na MK mi jedna maminka poradila tento olej a teda neľutujem, vidím tam posun a hlavne teda sústredenie.

trinity_77
11. okt 2022

@naty2020 všimla som si, že je tam v popise napísané, že treba začínať iným olejom a menšími dávkami, kvôli hnackam, začalo to dieťa užívať hneď v dávke 5ml? Ďakujem za odpoveď.
Tiež nad tým premýšľam, moja ma 3

naty2020
11. okt 2022

@trinity_77 ahojky, nie, začala som dávať 2ml asi 5 dní alebo týždeň a potom som každým dňom pridala trošku viac až sme sa dostali na 5ml. Dávam to cez nurofen striekačku. Najskôr to mala odmietala ale už si pekne zvykla a dobrovoľne otvorí pusu a čaká na olej... Inak za mňa je to chuťovo humus a ten smrad, fuj... Ale hlavne že pomáha... Tebe ako rozpráva? Spája už slová či ešte nie?

daniela87sk
autor
11. okt 2022

@naty2020 syn má 2r a 3m, mám známu logopedičku, pozrela ho a povedala že teda má zaostávanie v reči ale zatiaľ by to neriešila, no ja mu chcem trochu pomôcť tak som kúpila toto, doteraz som mu cca 2m dávala čistý rybí olej.

naty2020
11. okt 2022

@daniela87sk my sme dávali equazen pred tým ale nič. Tiež vidím, že zaostáva pred rovesníkmi ale tiež netreba riešiť. Naša pediatricka sa malej venovala asi pol hodinu, kázala jej ukazovať predmety z knihy na ktoré sa pýtala, ukázala všetko, narátala jej vyše 70 slov ktoré pozná (aj zvuky zvierat sú vraj slová) tak ma ukludnila trošku a odporučila iba rybí olej... Konkrétnu značku nepovedala ale táto NEUROTRESKA u nás zatiaľ top. Treba vyskúšať. Ale baby si tu dosť chvália aj Mollers ale ten sme neskúšali.

daniela87sk
autor
11. okt 2022

@naty2020 tiež sme mali najskôr equazen ale čo som čítala tak dosť klamú podľa zloženia , testoval ho dtest, syn tiež všetko pozná len tie slová proste nepovie, so zvukmi som narátala cca 50 slov ktoré používa. Ale rozumie úplne všetkému všetko čo chce si "vyposunkuje" 😀

naty2020
11. okt 2022

@daniela87sk aj moja rozumie a to mi hovorila doktorka že keby fakt nechápala tak vtedy by sme okrem logopeda dostali aj výmenný na neurológiu ale že nemá dôvod, nemám proste tabuľkové dieťa. Inak kázala veľa čítať a ukazovať z kniziek a ešte nám odporučila Albi pero a tam sa mala zahrá aj viac ako hodinu a skúša opakovať... Čo by sme pre našich drobcov nespravili

daniela87sk
autor
11. okt 2022

@naty2020 hej tak Albi? No to mame doma ale moc sa s tým zatiaľ nehrá ale tak vyskúšam to

edal
14. okt 2022

@naty2020 ahoj, tiez zhanam info o neurotreske , a podla toho co si tu pisala vyskusala by som 🙂.Len je dost draha, tak keby si mi mohla poslat link na konkretny eshop 🙏. Dakujem

naty2020
14. okt 2022

@edal ja som to brala z českej pilulky keď sme boli u rodiny v prahe ale aj odkaz vyššie je s doručením na SK. Je drahá, to áno. Nám už dochádza to prvé balenie a budem objednávať z linku vyššie, cez packetu to bude do 60eur... Nám to inak vydrží dva mesiace pri poctivom dávkovaní 5ml. Čakala som popravde že aj 3 ale nevadí 😀

tamara456
21. jún 2024

@naty2020
@daniela87sk dobrý deň môžem poprosiť presný názov oleja ktorý ste dávali ?