Neslušné slová hovorené 2 ročným synom

zdenda6
24. jan 2012

mám hrozný problém môj 2 ročný syn začal hovoriť a všetko opakuje ......moja 12 ročná dcéra dosť často používa slovo ..ty kokso...a malý začal že kok..t tvárim sa že nič ale on to začne hned zdôraznovať musím hned z niečím iným ho zaujať aby na to zabudol už to trvá týžden nejako si to vryl do hlavičky pomôžte 😢

lucka1987
24. jan 2012

@zdenda6 skus akoby prepocut to slovo a poved : co? povedal si kolotoc? kde je? .. akoby si namiesto toho nieco ine pocula... oni este nerozumeju vyznamu samozrejme.. ale radi pouzivaju slova, na ktorych sa dospely hnevaju, alebo hovoria " to nehovor " alebo sa smeju ze co to povedal....

nemam este tak stareho chlapca, ale moje krsniatko s ktorym som casto ma dva roky a hovori slovo " hovno " stale... a vzdy poviem.." co? chces ist rovno? no tak podme " a akoby potom stratil zmysel to slovo opakovat... ( sem tam sa este stane )
jaj aj susedova dcera hovorila namiesto pizza pica, ale s makcenom.. vsetkych to akosi bavilo, no mne to smiesne neprislo.. ale potom z toho jednoducho vyrastla ( ked mala 5 😅 )

vinifred
24. jan 2012

..no neviem,hovorí sa,že si to netreba všímať..ja som môjmu,keď to nezaberalo, jednu fukla po puse a zabudol hneď.. 🙂

adri2211
24. jan 2012

@zdenda6 m,ne tiez vyklzne z ust, a mala to hned opakuje, nerobim z toho nic len si nevsimam. minule mi na ulici na cele usta kricala dop..i bager 😨 no co nevsimala som si, nastastie naokolo nikoho tak to nik nepocul.

traktor
24. jan 2012

aj u nas to bolo a preslo to..teraz hovori jasne, zretelne ty koksooo, ty kokooos..este to aj natahuje..ono skoro vsetky deti tym prejdu, netreba si to vsimat, netreba sa zasmiat, vzdy treba obratit pozornost na ine, skusat jemne vysvetlovat, ze take slovo sa nepouziva, ak nepomaha tak len to ignorovat, prejde to....deti to nemusia pocut len doma, vonku..ale aj v telke..ved dnesne rozpravky su o com?ta zabijem ty debil, ty dement..a tak..cize dieta to raz dva pochyti..tak len vydrzat ,, 😉,a urcite nie za to dieta trestat buchnutim..aj my dospelaci povieme skaredo a nikto nas za to nebije.

yvetulka
24. jan 2012

@zdenda6 a keby si mu to riadne vysvetlila? vsade pocuvam, ze to treba prepocut a nereagovat, ale u nas to neplatilo, prave naopak, stupnovalo sa to. tak som si ho raz posadila, tiez to bolo vo veku cca 2 rokov a pekne mu porozpravala, ze takto deticky nerozpravaju, ze je to neslusne a velmi skarede slovo, ani mamka ani tatik tak nerozpravaju. par krat mu to este vyliezlo z pusy, ale zhacil sa v polke a kukol na mna, len som pohrozila alebo sa zamracila a bol ticho. a tak mi cca o tyzden, ako sedi na zachode povedal: mamka, debil, pako atd, sa nerozprava, su to skarede slova. odvtedy nic a to uz chodi do skolky, co som cakala, ze odtial pride vyskoleny a nic, zatial, ale verim, ze to nebude pouzivat. dokonca, ked ja nieco prestrelim, hned ma upozorni, ze sa tak nerozprava

jabadaba
24. jan 2012

ano, ako lucka pise, treba to skomolit a akoze povedal nespravne slovo, alebo, ze zle pocul. Ale to chce klud, ono to prejde samo. Netreba zbytocne upozornovat na to, ze cosi sa deje. Na to deticky doslova cakaju, na nase rozrusene reakcie. A po puse by som nefukla v ziadnom pripade. 😠 Dvojrocnemu malemu dietatku? To ani nerozumie co hovori....Ako sa hovori, kazda sranda tri dni trva.Tak aj toto prejde. U nas to preslo po troch tyzdnoch. Sice v ramci nich sa kamaratka odmlcala za slovko "do prdele" od dva a pol rocneho, div, ze sa neprezehnala, ale jej problem. Niet vacsej tragedie ak dospelemu chyba zmysel pre humor a nadhlad. 😉

lucka1987
24. jan 2012

@vinifred sesternica takto " fukla po puse" krsnatu viac krat.. a maly sa len usmial este hlasnejsie to zakrical a siel sa hrat... dobre vedel ze sa to nema.... ked sme si to prestali vsimat a tvarili sme sa ze pocujeme uplne ine slovo tak presatl..

lucka1987
24. jan 2012

@jabadaba 😀 pekne napisane 😉

vinifred
24. jan 2012

@lucka1987 ..čo dieťa,to iný meter platí..ja som nevšímala,vysvetľovala,tiež som ho skúšala"pretočiť",ale až mi vyletela ruka,to nečakal,bol pokoj.. 🙂 však tiež mám len jedny nervy,keby to počul doma,tak si fuknem sama,ale takto?..zabralo,mám slušného synáčika aj dcérenku.. 🙂

jabadaba
24. jan 2012

@lucka1987 dakujem. 🙂

zdenda6
autor
24. jan 2012

dakujem za odpovede všetkým budem sa držať vašimi radami 🙂

martincca
24. jan 2012

ja to úplne ignorujem...proste žiadna reakcia, malý už asi mesiac používa slovné spojenia ako.. ty kokyyy (najobľúbenejšie🙂), do riti, do prdele.. niekde to započul, proste sa to ustriehnuť nedá, ale on vie že sú to škaredé slová, lebo zakaždým keď mu to príde na rozum, tak sa "škerí" a čaká aká bude reakcia🙂) ale neriešim, zo škôlky si donesie oveľa zaujímavejší slovník
žiadne "fukanie" ani okrikovanie u nás nehrozí, podľa mňa si práve to dieťa zapametá, že proste týmto upútalo pozornosť a efekt bude presne opačný

mija777
24. jan 2012

Mne moja volala donedávna štipce "pi*e" 😅 Ale ja som jej na to vždy povedala niečo v zmysle: "Áno,štipce sú tam.." A ona sa to potom naučila povedať zrozumiteľnejšie.Nikdy som jej nejako nedávala znať,že je to slovo,nad ktorým sa treba nejak pozastavovať (lebo potom by ho naschvál opakovala) ale vysvetliť to všetkým v rodine bol silný oriešok,takže na každý jej hlod niekto reaguje smiechom a podobne,tak si rada púšťa jazyk na špacír 😠 😀

tanika5
24. jan 2012

no u nás to bolo taky tak 🙂 kedže suseda chcela počuť ako vie Drobec povedať ,,r" prišla za ním:,,Domko, povedz choď do riti!" no jasné povel treba dodržať, susede som ,,ďakovala" veľmi dlho, ten pocit ked sme prišli k babke a on namiesto toho aby ju pozdravil, ju poslal do riti, no poviem vám doplaču mi bolo ☹ najskôr som ho upozornovala, ale potom mi ťuklo v hlave, že čímviac ho budem hrešiť tým viac to bude používať, prestali sme si to všímať a o pár dní na to zabudol. Ďalším takým ,,slušným" výrokom (čo neviem kde počul) bolo ,,jeho boha" 😠 no chvalabohu už ho to prešlo a určite je pravda, že sa to aj tak naučia v škôlke alebo hocikde inde a môžme si doma kúsať do jazyka kolko chceme 😉 ja som sa raz popalila a už som mala to ,,do riti" na krajíčku no nakoniec som skríkla ,,do Piešťan s tým pod ten prameň" 😀 no a namiesto škaredého slova sa naučí, že v Piešťanoch je nejaký prameň 😀

annaopialova
25. jan 2012

ahoj on to zabudne len nesmies na to reagovat a starsej dcere treba povedat aby sa kontrolovala

katrinka8
6. jún 2013

Mne dnes rano moja trojrocna dcerka povedala: Ja som pani picka (s makcenom) a ty si pani papacka. V prvom momente som skoro odpadla, kym som si prelozila, co tym myslela. Ona totizto dakedy takto nazyva ludi podla cinnosti (predavacka od predava, traktorista jazdi na traktore, ked otvaras dvere, si otvaracka a pod.), ona prave pila kakao a ja som jedla. Najprv som jej chcela vysvetlit, ze je to skarede slovo, ale zhacila som sa a tvarila som sa, ze je to OK - len som povedala, ze Ano, ty pijes a ja jem. Lebo myslim, ze by presne nasledovalo opakovanie skaredeho slova.