Nervózne a uplakané 10 mesačné dieťa

mirka92
26. mar 2013

Ahojte,chcem sa poradiť,mam 10mesačného synčeka,ktorý je náročný-aspon podľa mna.Nevydrží sa hrať sam ani chvíľku,stale je uplakaný,mrnčí,ničím ho neviem zaujať.Idu mu aj zubky síce,ale nemam pocit že je to z toho.Ešte sa len plazí a tak stale chce byť na rukách.Nezaujíma ho ani ked mu spievam ani ked ukazujeme rucickami tapi tapi alebo podobne,v kočiku sa mu tiež nepáči.Naše prechadzky su len do obchodu a utekame naspať a ja by som sa tak prechadzala.Asi mi napíšete,že je to normalne,že je maly,ale mne sa zdá že iné deti v jeho veku už vedia zaujať niektore veci.Ja mu venujem 100% času,stale recitujem,rozpravam,ukazujem a nič o nebaví,Takže je to normalne? ☹

danjelca
26. mar 2013

mirka92 kup si ergonosič a skus ho nosiť-na prechádzky, neverím že ti tam nebude čučat 🙂))

mirka92
autor
26. mar 2013

@danjelca ergo nosič kupeny a už aj predaný nepačilo sa mu,je uz aj tažky ma 11kg,asi mi niet pomoci 😝

vlnka81
26. mar 2013

bolo to tak stale? moj maly ma 9 mesaicov a najhorsie boli dva tyzdne ked sa zacal plazit a este nevedel stvornoskovat. do toho mu sli zubky. bol nervozny, nic ho nevedelo zaujat, nemohla som sa od neho vzdialit na 1 minutu. Odkedy sa naucil stvornozkovat a stat pri komode, otvarat sufliky tak je vysmiaty. ked mal to tazke obdobie ze chcel objavovat ale nevedel sa velmi hybat tak som ho vela nosila a ukazovala mu veci v polickach, v roznych izbach, tulila som si ho k sebe. vies podla mna mu to mysli rychlejsie, uvedomuje si viac veci ale nevie ich este uskutocnit. a najma ked mu idu zubky. to musi fakt boliet. ja mojho nepustim z ruk. aj ked vravia ze je to zle, ze nemam nosit a rozmaznavat - mne to prinieslo len dobre. ked ho zubky nebolia je to najuzasnjesie dieta na svete. a je naplneny pozornostou a laskou a potom mu uz nic nechyba. skus este vydrzat par dni, nevzdavaj sa. potrebuje ta citit aj ked mas pocit ze ta ignoruje.

aristka
26. mar 2013

musíš vydržať ,tých rôznych fáz ešte bude,jednu vyriešiš,do druhej vhupneš.

mirka92
autor
26. mar 2013

hmm asi mi ostava naozaj na to štvornožkovanie počkať dufam že to prežijeme,to materstvo je tažšie než som si myslela

hradnapani
26. mar 2013

@mirka92 ked mu stale recitujes, zabavas ho atd, tak sa nemozes velmi divit, ze sa nechce/ nevie hrat sam. Niektore deti su matkami tak prestimulovane, ze jednoducho potom nevedia, co robit same. Skus trochu ubrat v reci ,nechaj ho len tak pozorovat svet 🙂 supni ho do nosica a bude mat vyhlad. A to, ze je umrncany, tak to si aj sama odhadla, ze to asi budu zuby a mas pravdu, je to aj normalne. Za nejaky cas sa to zmeni, len to treba vydrzat.

adelkag
27. mar 2013

ahoj, aj ja mám také národčné dieťa, má 8 mesiacov, ale od narodenia si stále vyžaduje pozornosť, nedokáže sa sám zahrať hoci už sedí a začal už aj lozit, stále sa mu musím ja, alebo niekto z rodiny venovať, ale najhoršie je, že po celom dni behania okolo neho vôbec nechce v noci dobre spať. V noci sa zobudí a je aj 3 hodiny hore a plače, chodí spať až o 10 hodine večer a ráno je už o siedmej hore, a ešte aj jedno nočné kŕmenia, úplná katastrofa,

zsuzsuka
27. mar 2013

su to zubky...jednoznacne....deticky su bez nalady...mi sme tym presli...uvidis akonahle prejdu zubky bude to vysmiate nadherne babatko 🙂

nicka44
5. apr 2013

@mirka92 mirka to akoby som ja pisala:d..od narodenia len na rukach a najhorsie ze iba na mojich chce byt uz som taka hotova ze kricim na nu...uplne si myslim ze som hrozna matka..stale som chcela mat dieta tak som sa tesila a teraz to je.....a tiez si vravim ze ine deti su take dobre hraju sa sami chodia von spia v kociku a moja nie...teraz zacala stvornozkovat stavia sa je to trosku lepsie ale doteraz to bolo hrozne plakala som jak...aj teraz mam miestami zachvat:D

mirka92
autor
5. apr 2013

@nicka44 som rada ze nie som sama,my mame tiez 10mes2tyzdne a este sa len plazi ale uz sa plazi 2,5 mesiaca takze neviem kedy sa mu uraci stvornozkovat ale vraj chlapci su pomalsi tak neviem,ja nekricim ale uz som ho capla po zadku/po plienke/ja viem ze mu je to jedno bo sa na mna smial,dufam ze to prejde coskoro,mna najviac mrzia tie prechadzky mam pocit ze zijem v pokluse a to mam iba 1.No aj tak je to moje zlaticko

katie1
20. máj 2014

@mirka92 @nicka44 baby to ako keby ste o mojej malej pisali, od narodenia len na mne chce byt. Chcem sa spytat ci sa vam po roku uz deticky troska osamostatnili alebo su stale take placlive ked sa potrebujete od nich odlepit. Moja ma 19 mesiacov a doma je stale taka, ze ak sa potrebujem postavit od hraciek, tak jedine s nou...tak ju uz ucim nie na ruky, ale za ruku, lebo je uz tazka a nevladzem ju nosit. Ale akonahle jej pustim ruku (lebo ju potrebujem pouzit) tak plac. Jedine vonku na ihriskách si ako tak ,,oddychnem", tak chodíme 2x denne v kazdom pocasi von a neviem sa dockat kazdeho obedneho a vecerneho spanku. A o nakupovani (iba nutnych potravin) ani nehovorim......neobsedi mi v obchode ani v kociku, ani v nákupnom voziku ani nákupnom auticku v tescu....chce ist odtial von a vytrvalo place a ja jej plac nedokazem pocuvat a celkovo som potom velmi unavena.

nicka44
20. máj 2014

@katie1 no moja ma teraz dva roky uz je to lepsie doma nemnauci tolko nechce byt na rukach mojich vobec..iba sa pomne vaľa nehraje sa velmi sama niekedy ...pozera rozpravky vela sama ze si robim co chcem v pohode na ihriskach tiez uz zacala sama ale v obchode to je hruza ma taha domov alebo robi cirkus na cely obchod ze chce ist na vlacik a neodtiahnes ju domov potom idem s plačom domov ze nikde s nou nemozem ist 🙂ale jednoznacne uz je to lepsie🙂

mirka92
autor
20. máj 2014

@katie1ahoj,no my sme uz velky 2 roky mame,chodi do jasli ja do prace.takze si tam oddychnem 😎 od neho
no je to urcite lepsie ani nie v tom zeby sa zabavil sam-to mozno ked Spievankovo,masa,inak samozrejme musim byt s nim,ale je uz taka rozumnejsia rec s nim,da si obcas vysvetlit ze ideme do obchodu,potom na motorku,ale ma svoje zle chvile asi uz ten vzdor,stale je rad na rukach ale uz to musim stopnut lebo ma 14 kil,inak mam manzela v zahranici,takze som nanho sama,takze ho zapajam do vsetkeho co robim vratane umyvania riadu,odkladania pradla.Niekedy ma take chvile ze ma taha hrat sa a neprestane kym nejdem,jeho obedny spanok tiez milujem,inak vsetko beriem tak ze z toho vyrastie,prajem veela sily fyzickej aj psychickej