Nepriberanie 3,5 mesačného drobca

marylin21
26. jún 2020

Ahojte. Prosím poraďte už som zúfalá. Mam 3,5 mesačného drobca, ktorý sa mi zastavil na váhe. Už vyše mesiaca ma 4660 gr. Ani o gram viac či menej. Dnes sme boli u Dr na prevazenie a stále rovnako. Malý je plne dojčeny, po papani si krásne idgrgne, je spokojný, dojčím na požiadanie (niekedy aj za hodinu keď je veľké teplo, niekedy keď spi aj za 4 hodiny, nebudim), usmieva sa, cika, kaká (cca 2x do týždňa, stolica hneda) proste spokojne babo. Dr prekvapená že nepribera vraj sa s tým ešte nestretla že je spokojný a stále stojí na váhe no hladný nevyzerá. Čakajú nás odbery krvi a vraj ak budú výsledky ôk začne ho posielať na vyšetrenia aby sa zistila príčina. Celkom ma vystrašila, neviete čo by to mohlo byt? Resp ma niekto skúsenosť s takýmto nepribera ním?

pribinak
26. jún 2020

A do dĺžky rastie? Niekedy váha stojí a potom zas začne babo priberať

marylin21
autor
26. jún 2020

@pribinak rastie. Minulý mesiac mal 55 cm, tento mesiac 59 cm

deti95060810
26. jún 2020

ja som sa s tým stretla u mojich dvoch detí..... nie že len nepriberali ,ale aj chudli...Ale k tomu len IP
ak dieťa priberá menej ako 100 g za týždeň treba ho dokrmovať... Mne tak radil pediater...
Ešte pozri do tabuliek ako váži ,meria cca 4 m bábo.... možno že ste narástli moc do dĺžky...😉

luba41
26. jún 2020

@marylin21 bez cumla, bez flaše, spíte spolu v noci, kontakt s dietatom, skontrolované prisatie?

naty2020
26. jún 2020

@marylin21 ahoj kúp umelé mliečko a dávaj ho dva tri dni a odvaz drobca... Ja som mala tento problém pri prvom,nepriberal lebo som mala slabé mlieko.... Potom sme prešli už len na umelé a je z neho zdravý veľký chalanisko

marylin21
autor
26. jún 2020

@deti95060810 mne zas pediater povedal ze mliekom to nebude keďže sa pekne napapa, je spokojný, atď. Ze hladný nie je preto ho chce vyšetriť a nájsť príčinu. Lebo keby mam malo mlieka alebo niečo podobné malý by bol nervózny, placlivy, stolica by bola zelena atď. A to on ma presný opak. Všetko ok len nepribera 🤷‍♀️

marylin21
autor
26. jún 2020

@luba41 bez fľaše, s cumlom, často spolu spíme, prisaje sa pekne, napapa sa, odgrgne si ako starý chlap, usmieva sa, spokojný ale na váhe stojí. Mam 2 ročného ešte ktorého som takto isto dojcila a s tým nebol žiaden problém, priberal. Preto to teraz nechápem keďže malý je spokojný. Hladný nevyzerá byť.

marylin21
autor
26. jún 2020

@naty2020 mne povedala Dr že mliekom to nebude preto nás čakajú v pondelok odbery 🤷‍♀️

naty2020
26. jún 2020

@marylin21 hej aj mne to dr povedala lebo vraj slabé mlieko neexistuje, ani málo mlieka neexistuje.... Môj tiež keď spapal tu moju "vodu" bol spokojný a na oko sýty ale nepriberal.... Kúpili sme bebu a hneď išla váha hore ...

pribinak
26. jún 2020

@naty2020 slabé mlieko neexistuje. To je len povera. Skôr to bude v tom že babo pije len predné mlieko a nie zadné, vtedy malo priberá a hovorí sa matkám že majú slabé mlieko 🤦🏻‍♀️

naty2020
26. jún 2020

@pribinak môže byt... 🙂 Tak som bola asi ten prípad že môj malý pil predné a nepriberal....

83lenka83
27. jún 2020

@marylin21 skús odsat mlieko a tak ho nakŕmiť, možno fakt pije malo, takto by si to vedela odkontrolovat alebo ho odvaz pred a po krmeni.

marylin21
autor
27. jún 2020

@naty2020 tiež som rozmýšľala nad bebou že mu kúpim. No dúfam že to teda bude len v mlieku a nič vážnejšie. Ďakujem za radu 😊

marylin21
autor
27. jún 2020

@83lenka83 aj tak som skúšala. Vždy mu stopujem koľko papa, tých 10 minút aby papal, potom sa už len hra a vypluva atď. Tak som si odsala ale 50 ml. Dala som mu papať z prsníka tých 10 minút a potom ze mu dám to odsate reku koľko vypije. A z toho mi vypil necelých 20 ml potom už nechcel. Tak si myslím ze hladný nie je inak by to sprasil cele.skúsim ešte to vazenie pred a po kŕmení, to som ešte neskúšala. Ďakujem za radu 😊

luba41
27. jún 2020

@marylin21 cumel ti nahrádza dojčenie..vtedy má byt takisto dieta na prsníku / ak chce a potrebuje/, preto sa mu nedostáva dostatočné množstvo a nepriberá..cumel ti znižuje tvorbu MM..dopyt= tvorba..za krátky čas začne byt pravdepodobne dieta nervozne a začne sa ti hnevat a odtrhat od prsníka..

marylin21
autor
27. jún 2020

@luba41 tak to som ešte nepočula. On ma cumel len keď spinka, inak mi ho nechce a bez neho zas nezaspi. No aj moji traja synovci mali cumle a boli aj dojceny bez problémov. Jeden mal dokonca cumel do 3 rokov a kratko pred 3 rokmi sa prestal dojčiť. A malého dojčím bez problémov, pekne papa, keď je teplo dávam často a aj tak nič nepribral. A cumel dávam vždy po papani keď je napapaby, odgrgne si a ide spinkať.

luba41
27. jún 2020

@marylin21 ale nepriberá, tak je niekde problem..skus si o tom niečo náajst.. aj tu ..do tohto to veku by mal určite priberat . aosť priberať...ked sa nevie správne prisat na prsník / lebo na cumel sa prisáva inak a ten ho to mätie/, tak si nevytiahne tolko kolko by potreboval..ved uspávaj na prsníku-to je prirodzené uspávanie / aj vtedy saje a pije a navyšuje a udržuje tvorbu MM/..cumel je len náhražka..a v noci dojčíš často? nie je lepšie zbavit sa cumla a zlepšit dojčenie.ako chodit po vyšetreniach? úplne zbytočných.. a každé dieta je iné..2 z 10tich dojčenie cumel nepokazí, ale tých 8 skončí nakoniec na UM/..

stelinka11
28. jún 2020

@marylin21 aj ja som mala spokojné dieťa, kojila som. Bola kľudná, pekne spala, usmievavá spokojná. Potom prišla poradňa a za mesiac nepriniesla nič. Dr mi kázala dať im a zistila som že ja mám málo mlieka. Mala začala pekne priberať a bola aj aktívnejšia. Asi do týždňa som o mlieko úplne prišla a Eliška začala pekne priberať

marylin21
autor
29. jún 2020

@luba41 ja dojčím na požiadanie. Večer keď sa napr o 8 hod napapa zobudí sa až o pol noci a potom papa už každé 3 hodiny, tak sa budí. Niekedy zaspí na prsníku ale keď ho preložím do postieľky sa zobudí tak mu dám cumel a spinka ďalej. Neviem ci by sa mi podarilo teraz sa zbaviť cumla keďže s nim spinka. Ako som písala vždy sa napapa aj zaspí niekedy ale keď ho odpojím musí mať cumel.

marylin21
autor
29. jún 2020

@stelinka11 fúú tak toto som nevedela ze môže byt aj také ze dieťa je spokojne napriek tomu ze ma malo papania. Som stále v tom ze ved mlieka mam dosť ako fakt lebo mi strieka pomaly 😀 a on ťahá pekne, odgrgne si, spinka, spokojný. Už sa pohravam s myšlienkou dat UM aj keď som na proti tomu no malý mi je prvoradý.

stelinka11
29. jún 2020

@marylin21 mne dr povedala že skúsiť urobiť 90 ml um ak spapa po nakojeni ešte um nad 60 ml tak mu materské nestačí respektíve je ho málo

marylin21
autor
30. jún 2020

Baby ďakujem veľmi pekne všetkým za odpovede 😊 malému prišli výsledky z krvi a chyba bude asi niekde v pečení ma zvýšené pečeňové hodnoty preto vraj nepribera, tak ideme na hospitalizáciu 😭 ale ďakujem vám moc moc aspoň ste ma trosku upokojovali.

naty2020
30. jún 2020

@marylin21 joj to mi je ľúto držte sa obaja a daj vedieť ako sa má drobček....

dzulinka2016
1. sep 2020

@marylin21 to naozaj?? To by zistili z krvi? Alebo robili aj iné testy výter?