Nepokojný 5 týždňový syn

majusik1
16. júl 2012

ahojte,poradte mi,mam 5 tyzdnoveho syna a stale place a je nepokojny.aj ked ho nakojim nic nepomaha.boli sme u dokt.a dal mu espumisan,ze vraj brusko.a dnes som si vsimla ze ma trosku vpadnutu fontanelu..mate s tym skusenosti?

xlucia
16. júl 2012

@majusik1 prepadnuta fontanela znamena dehydrataciu.je to jeden z priznakov. ak sa ti to nezda a on ju ma prepadnutu, tak sup okamzite na pohotovost. este je malicky

anicka87
16. júl 2012

@majusik1 presne tak, to je dehydratacia, radsej si zajdi na pohotovost. a co sa tyka toho placu, o tom by som ti vedela rozpravat... maly mal tiez koliky ako babatko, skus nejake probiotika pre kojene deti. my sme mali infants dophilus a zmizli hned ale maly bol na UM uz od mesiaca

majusik1
autor
16. júl 2012

dakujem pekne za rady,ste zlate..my sme na pohotovosti boli v sobotu,dal mu espumisan a biopron-probiotika.no teraz neviem z coho ten plac je..ci je to kolika ci nieco ine..ja ho zatial kojim,a neviem ci maju aj kojene deti koliky?chystam sa zajtra k jeho doktorke,tak uvidim co mi povie..ale ma strach :(

katren
16. júl 2012

@majusik1 koliky maju aj dojcene deti...nie su vynimka 😀
pozri v diskusiach o kolike nejake rady 😉

monika2606
16. júl 2012

@majusik1 Ahojky my sme mali doma to isté, Naša Lucka len plakala a plakala, no nám nič nezaberalo, iba sme museli vydržať a samo to prešlo, teraz má 3 mesiace a je to naše malé vysmiate slniečko. A netrvalo to až tak dlho, pomaly sa to zlepšovalo...moc som ti neporadila, len ti prajem pevné nervy a nech sa to čím skôr napraví, viem aké je to ťažké a vyčepávajúce, ale bude dobre. Ja som neznášala keď mi niekto povedal že musím vydržať, ale bohužial je to tak, aspoň u nás to tak bolo, držkajte sa

kimmie
16. júl 2012

@majusik1 Moj starsi syn bol plne kojeny a maval caste par hodinove koliky, vzdy bol cerveny v tvari, spoteny a plakal ako divy 2 az 3 hodiny. Raz som dokonca s nim isla na pohotovost (po celom dni kolik). Jedna zlata lekarka mi odporucila ze nech si zapisujem co jem. A tak som zistila ze mu nesedeli mliecne vyrobky v mojej strave. A tak som zacala brat kazdy den 1200 mg calcium (maju to v lekarni aj DM) a z mojej stravy som vylucila mlieko, syry, jogurty, maslo, margarin aj vsetky veci co boli vyrobene z mlieka. Pripadne vsetko do coho sa mlieko pridalo (piskoty, susienky, kolace). A z mojho 8 tyzdnoveho sa stalo uplne kludne babo. Trvalo asi 2 tyzdne az bolo vsetko mlieko z mojho tela von ale nas zivot sa od zakladov zmenil. Od 4 mesiacov som zasa zacala pomalicky konzumovat mliecne vyrobky ale to uz bol v pohode.
Moj mladsi syn maval tiez koliky. Jemu nesedeli orechy.
Kazdopadne tie koliky okolo 4 mesiacov prejdu a potom sa dostavia bolesti zubov 🙂 .

sante81
17. júl 2012

my kolikujeme tiez, máme 3 tyždne, malu kojím a zaspí po 22tej, nosíme sa 4 hod na rukách, nemôze zaspat, ked tak len na 10 min mikrospánok, skusame všetko mozné aj nemozné, presla som si tym aj so synom, musíme len vydrzat.

strapco13
17. júl 2012

@majusik1 kedze da dojcite...opis mi ako dojcis, kedy je diwta nepojne, hmotnostne prirastky,,ci pouzivas dudel flasku klobucik, nosis vsatke? Proste co najpodrobnejsie mi opis bezny den

strapco13
17. júl 2012

@sante81 predchadzajuca odpoved je aj pre teba

monuska342
18. júl 2012

@strapco13 aj moj mladsi syn ma taketo problemy ked pride vecer tak place a skruca sa a zaspi az po 22.00 alebo aj neskor...kojim ho pribral 1.5 kg za mesiac nepouzivame ani dudel ani flasu ani klobuciky...v satke ho nosim von na prechadzku s kocikom....maly byva hore doobeda aj vtedy ho pobolieva brusko potom spinka a zobudi sa okolo 18tej a nemoze zaspat 😒

majusik1
autor
19. júl 2012

Vie mi niekto poradiť,alebo ma skusenosti s Infacolom??maly uzival espumisan a nezaberal mu,tak som vyskusala Infacol a je kludnejsi,obcas sice poplace ale menej.mam pocit ze mu zabera.ale zacal teraz kakať aj par krat za den,čo doteraz kakal raz za tyzden.neviem,moze mu zle robit ten Infacol??poradte..diik

monuska342
20. júl 2012

@majusik1 to nevadi ze kaka castejsie to je len dobre 🙂 mi sme skusali sab simplex a espumisan a nezabera to moc 😒

majusik1
autor
20. júl 2012

@monuska342 ale nemoze to mat z tych kvapiek??lebo ked ich este neuzival tak kakal 1x za tyzden,odkedy ich berie kaka par krat za den.neposkodi mu to??

monuska342
20. júl 2012

@majusik1 je kojeny?ak ho neboli brusko tak by to malo byt v poriadku tie kvapky mu pomozu sa vyprazdnit

mandarinka34
20. júl 2012

@majusik1 ahoj ja som pouzivala infacol pred kazdym papkanim nam zabral rychlejsie ako espumisan.a maly sa mi naucil spinkavat len na brusku.ked plakal sup ho na brusko a bol klud odvtedy spinka len tak .

briketa
20. júl 2012

@majusik1 - dat ho do satky ( v tomto veku ti uplne staci najjednoduchsia - pas krizom cez telo) a kracat s nim, aby citil rytmus tvojej chodze.
ked ho nemas v satke,zabal ho ako burito, to velmi ukludnuje

https://www.youtube.com/watch?v=j10hZtWEP9o