ahojte,poradte mi,mam 5 tyzdnoveho syna a stale place a je nepokojny.aj ked ho nakojim nic nepomaha.boli sme u dokt.a dal mu espumisan,ze vraj brusko.a dnes som si vsimla ze ma trosku vpadnutu fontanelu..mate s tym skusenosti?
@majusik1 presne tak, to je dehydratacia, radsej si zajdi na pohotovost. a co sa tyka toho placu, o tom by som ti vedela rozpravat... maly mal tiez koliky ako babatko, skus nejake probiotika pre kojene deti. my sme mali infants dophilus a zmizli hned ale maly bol na UM uz od mesiaca
dakujem pekne za rady,ste zlate..my sme na pohotovosti boli v sobotu,dal mu espumisan a biopron-probiotika.no teraz neviem z coho ten plac je..ci je to kolika ci nieco ine..ja ho zatial kojim,a neviem ci maju aj kojene deti koliky?chystam sa zajtra k jeho doktorke,tak uvidim co mi povie..ale ma strach :(
@majusik1 Ahojky my sme mali doma to isté, Naša Lucka len plakala a plakala, no nám nič nezaberalo, iba sme museli vydržať a samo to prešlo, teraz má 3 mesiace a je to naše malé vysmiate slniečko. A netrvalo to až tak dlho, pomaly sa to zlepšovalo...moc som ti neporadila, len ti prajem pevné nervy a nech sa to čím skôr napraví, viem aké je to ťažké a vyčepávajúce, ale bude dobre. Ja som neznášala keď mi niekto povedal že musím vydržať, ale bohužial je to tak, aspoň u nás to tak bolo, držkajte sa
@majusik1 Moj starsi syn bol plne kojeny a maval caste par hodinove koliky, vzdy bol cerveny v tvari, spoteny a plakal ako divy 2 az 3 hodiny. Raz som dokonca s nim isla na pohotovost (po celom dni kolik). Jedna zlata lekarka mi odporucila ze nech si zapisujem co jem. A tak som zistila ze mu nesedeli mliecne vyrobky v mojej strave. A tak som zacala brat kazdy den 1200 mg calcium (maju to v lekarni aj DM) a z mojej stravy som vylucila mlieko, syry, jogurty, maslo, margarin aj vsetky veci co boli vyrobene z mlieka. Pripadne vsetko do coho sa mlieko pridalo (piskoty, susienky, kolace). A z mojho 8 tyzdnoveho sa stalo uplne kludne babo. Trvalo asi 2 tyzdne az bolo vsetko mlieko z mojho tela von ale nas zivot sa od zakladov zmenil. Od 4 mesiacov som zasa zacala pomalicky konzumovat mliecne vyrobky ale to uz bol v pohode.
Moj mladsi syn maval tiez koliky. Jemu nesedeli orechy.
Kazdopadne tie koliky okolo 4 mesiacov prejdu a potom sa dostavia bolesti zubov 🙂 .
my kolikujeme tiez, máme 3 tyždne, malu kojím a zaspí po 22tej, nosíme sa 4 hod na rukách, nemôze zaspat, ked tak len na 10 min mikrospánok, skusame všetko mozné aj nemozné, presla som si tym aj so synom, musíme len vydrzat.
@strapco13 aj moj mladsi syn ma taketo problemy ked pride vecer tak place a skruca sa a zaspi az po 22.00 alebo aj neskor...kojim ho pribral 1.5 kg za mesiac nepouzivame ani dudel ani flasu ani klobuciky...v satke ho nosim von na prechadzku s kocikom....maly byva hore doobeda aj vtedy ho pobolieva brusko potom spinka a zobudi sa okolo 18tej a nemoze zaspat 😒
Vie mi niekto poradiť,alebo ma skusenosti s Infacolom??maly uzival espumisan a nezaberal mu,tak som vyskusala Infacol a je kludnejsi,obcas sice poplace ale menej.mam pocit ze mu zabera.ale zacal teraz kakať aj par krat za den,čo doteraz kakal raz za tyzden.neviem,moze mu zle robit ten Infacol??poradte..diik
@majusik1 to nevadi ze kaka castejsie to je len dobre 🙂 mi sme skusali sab simplex a espumisan a nezabera to moc 😒
@monuska342 ale nemoze to mat z tych kvapiek??lebo ked ich este neuzival tak kakal 1x za tyzden,odkedy ich berie kaka par krat za den.neposkodi mu to??
@majusik1 je kojeny?ak ho neboli brusko tak by to malo byt v poriadku tie kvapky mu pomozu sa vyprazdnit
@majusik1 ahoj ja som pouzivala infacol pred kazdym papkanim nam zabral rychlejsie ako espumisan.a maly sa mi naucil spinkavat len na brusku.ked plakal sup ho na brusko a bol klud odvtedy spinka len tak .
@majusik1 - dat ho do satky ( v tomto veku ti uplne staci najjednoduchsia - pas krizom cez telo) a kracat s nim, aby citil rytmus tvojej chodze.
ked ho nemas v satke,zabal ho ako burito, to velmi ukludnuje
@majusik1 prepadnuta fontanela znamena dehydrataciu.je to jeden z priznakov. ak sa ti to nezda a on ju ma prepadnutu, tak sup okamzite na pohotovost. este je malicky