Ahojte, chcem sa opýtať či má niekto tiež nepokojné bábätko ako ja. Je nepokojný kvôli zúbkom. Doteraz zaberal na upokojenie kočík ale už ani ten nezaberie. Ležať = najväčšia pohroma. Sedieť vie len s oporou ale po chvíli sa predkloní cez madlo a je prevesený (vraj to nie je dobré na chrbátik). V polohe ani ležmo, ani sedieť vydrží tak minútu, niekedy ani to nie. Nie je vôbec naučený na ruky, ako nosenie sa vonku alebo doma na rukách. Nechápem. Som už z neho zúfala. Naša prechádzka je vždy o plači. Dokáže plakať aj celú prechádzku. Nič iné mu byť nemôže, len ten nepokoj zo zubov. A spať? Vydrží byť straaašne dlho hore, vyplače sa a je zase hore ďalšie hodiny. Má 7 mesiacov.
@hradnapani no na rukách chce byť, resp. vydrží tak 10-15 minút ale potom zase začne byť nepokojný, lebo chce loziť a objavovať. A nosič? Pokúpili sme ich tri a ani v jednom nechce byť. Ten plač je úúúplne protestujúci.
@lubjatqo tiež som nepochopila to, že nie je naučený na ruky..to ťa odstrkuje od seba?..ja svoju tiež nenosím celý deň na rukách, trocha je v postieľke, trocha v chodítku, chvíľu na podlahe či na gauči ale ak plače, tak sú najlepšie mamine ruky 😉 ..pravdepodobne dudku nepoužívate..skúsila si už hryzátko alebo nejaký gél na ďasienka ak si presvedčená o tom, že sú to zúbky
na zúbky používame všetko čo je len možné (gélik, hryzátko z koreňa fialky, normálne hryzátka). A naučený na ruky som myslela tak, ako moja kamarátka naučila malú, že keď sú vonku, tak je na rukách. Doma je na rukách. V kočíku ani zaspať nechce, musí ju najprv na rukách uspať a potom položiť do kočíka.
@lubjatqo no, je to velmi narocne obdobie. Ale nemusia to by tlen zubky. Moze byt aj chronicky nevyspaty, ked pises, ze spi malo. Ja mam doma tiez slabeho spaca a obcas tiez uz neviem, ako dalej. Na kazde dieta plati nieco ine, treba skusat rad za radom.
Niekedy prospeje aj vymena kocika 😉 V polohe lezmo taketo babatka uz nechcu byt, pokial su bdele. Ja som maleho vzdy pripasavala v kociku, bol v takom polosede, tak ani nevie, co je to visiet cez madlo.
Ak mate ergonomicke nosice, a nie tie visitka, a nechce tam byt, tak tadial cesta asi nepovedie. Skusala si mu dat na tie zubky cipky Viburcol? (su skor na take ukludnenie a posilnenie schopnosti dietata uzdravit sa, upokojit sa. Samozrejme, nie ako kazdodenny liek ale len ked je najhorsie. U nas na zuby nepomohlo ani hryzatko, ani gely, cumel ani vidiet uz od narodenia, len dojcenie a pripadne ten viburcol. Drzim palce! Ale ver, ze jedneho dna to prejde, bude lepsie.
Môj malý bol od narodenia do cca 12tich týždňoch takmer na rukách nonstop. Bola som zúfalá, lebo som nemohla nič urobiť, nikde sa od neho pohnúť.. Zaobstarali sme si manducu a keď som potrebovala, tak bol v tom. V kočíku tiež reval. Vonku som ho začala nosiť vo vajíčku, to už videl okolo tak bol spokojný. Od 4mesica už na rukách byť nechce, je mu tam nepohodlne. Jedine vo zvislej polohe aby videl. Dokonca aj keď ho uspávam, tak je na rukách len chvíľu a potom sa mi už začína naťahovať a chce sa uložiť v postieľke. Tiež som si myslela, že bude naučený na ruky, ale z toho vyrástol. Spáč bol hrozný, cez deň nespal skoro vôbec. Pomohlo len to, že sme ho začali dávať každý deň spať doobeda aj poobede v rovnakom čase a na to si tak zvykol, že už je v tom čase aj unavený. Teraz používam športovú časť kočiara, lebo vo vajku sa už tlačil. Musím mať vyhnutú striešku, aby v ležme mohol pozerať cez sieť na boku, lebo inak by tiež neobležal. Detičky ktoré nevedia ešte sedieť samé, by sa sadať nemali dávať, aby sa im správne vyvinula chrbtica. Odporúčam fakt vyskúšať ten nosiť, je keď neviem čo už z malým, tak ho dám doň a je pokoj. Dokonca aj keď idem na prechádzku, tak ho mám stále zo sebou, že keď mi začína štrajkovať, tak ho tam dám a je vystarané.
@lubjatqo Milá maminka.Máme doma takeho isteho anjelika🙂lenže nam od malinkeho babatka nechce byť v kočíku...má 6 mesiacov a po vonku sme toho mac nenachodili...bolo pekne leto a čo z toho ked tam nechcel byť ☹ tiež mu idú zúbky tak bojujeme...v noci sa mi začal budiť a plakavať to nerobieval...až ked sme nahodili športový kočík tak tam ako tak vydrží...presne viem ako ste na tom mame to doma neviem ako dlho to potrva,ale dufam,že to prejde...chcem ist konečne po ol roku aj von 🙂
ahojte tak mam dcerku ma 4 mesiacky a od narodenia kociar nemusi a doma pekne spinka 😀 ked ju len polozime a ked kocikujeme no tak hodku a kuka na nas vonku 😠 a potom uz sa zacne mrvit a mrncat a ked bolo teplo este vydrzala 😒 ale ako sa zozimilo nechce byt ani naobliekana a vo fusaku 😖 takto riesime rozne hrackami zavesenymi na kociku a drzim ju za rucicku a podobne je to tazke ale co uz tiez nechapem ako nema rada kocikovanie 😨 starsi syn sa rad vozil 😝 mala nie 😲 ona ani doma nechce sa nosit na rukach 😵 mrvi sa a radsej lezi a ma rada ked niekto lezi vedla nej a debatuje 😀
@lubjatqo len sa chcem opytat, co si myslela, ze nie je nauceny na ruky. Akoze nechce byt ani v tvojom naruci? odmalicka? neviem, za pokus by to stalo, dat ho do nosica/ satky, vacsina deti sa tam pekne upokoji. Dieta potrebuje blizkost matky, to je najlepsi liek. A nepocuvat (podla mna) blbe rady o tom, ze si dieta na to zvyknes. To je len pohodlnost rodicov, ale pre dieta je to absolutne prirodzene. (tym na neodsudzujem, len hodnotim z mojho pohladu taketo rady).