Nepokojné 6 mesačné dieťa

pupatko112
3. okt 2014

ahojte zienky. prosim o radu alebo aspon povzbudenie.. mame malu sikovnu dcerku, ktoru kojima uz aj prikrmujem, no posledne tyzdne je stale mrzuta,nervozna, neustale mrnka, nervaci sa.. nemozem ani na sekundu odbehnut od nej , hned je ohen na streche.. musim sa jej stale venovat , rozpravat sa snou, spievat.. nemozem ani pri nej len tak byt, nemluvne hned zacne mrncat.. uz som na pokraji sil, kedze aj v noci sa stale budi..neviem ci to mozu byt zuby, nezda sa mi ze by jej este isli.. stale sa chce len nosit a vyzaduje moju sto percentnu pozornost..u nas doma to vyzera ako keby tu bomba spadla, nic nestiham.. myslite ze to je len take obdobie ktore pominie alebo je proste taka a treba si len zvyknut?

dankariska
3. okt 2014

Ahoj, my este len dospievame do veku 6 mesiacov ale co tak badam, stale sa nieco meni, ze tie deti maju stale nejake obdobia. Raz je horsie raz lepsie. Ja by som mala nadej, ze je to len na urcity cas.

klaudise
3. okt 2014

@pupatko112 nepoteším ťa, moja malá je presne taká istá, má 6,5 mesiaca, ale neustále mrnčí, je akoby nervózna a vyžaduje moju neustálu pozornosť deň-noc...dokonca ju aj nosím v ergo nosiči, ale ani tam dlho nevydrží...zúbky jej nejdú a najhoršie je, že doposiaľ som ju aspoň na rukách vedela uspať či už cez deň, alebo v noci, no od tých 6 mesiacov ju nedokážem uspať nijako, stále plače pri uspávaní...už sme absolvovali všetky možné vyšetrenia, je úplne zdravé bábo, ja len dúfam, že sa to zmení....

pupatko112
autor
3. okt 2014

@klaudise potesila si ma aspon tym ze nie som sama co ma take babo.. je to velmi vycerpavajuce..my sa tiez uspavame na ruckach.. niekedy bez placu a niekedy splacom.. nasa je od narodenia dost uplakana, prisudzovai sme to kolikam no tie uz snad davno pominuli.. len dufat ze je to obdobue ktore pominie.. takisto ako dankariska zistujem ze vzdy ak sa niecim trapim tak akonahle sa stym zmierim a prestanem riesit tak to nejak samo odoznie.

pupatko112
autor
3. okt 2014

@klaudise a vasa malinka tiez akoby stale bola nervozna? nasa nonstop mrnci, len ked papa a spinka je ticho.. vtedy si to len uzivam, bo niekedy uz ma az z toho boli hlava.. milujem ju nadovsetko, no je to nase prve babatko tak sa ucim a spoznavam .. no je to fuska teda starat sa o take narocne babatko..

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pupatko112
autor
3. okt 2014

@dominika1988 na urcovanie diagnoz je este asi skoro, i ked musim uznat ze aj mna to uz napadlo, kedze nasa sa nezastavi ani na sekundu, stale je v pohybe, nedokaze kludne lezat stale kopcuje , prevaluje sa, snazi sa sadnut,keby mohla tak uz aj chodi. zaujat ju s hrackou, to tak na 2 minuty.. snad sa nam tie dietky raz ukludnia..🙂 a so zaspavanim nemame az take problemy, iez si zvykne poplakat pred spanim no zvycajne do 15 miut spi.. avsak od narodenia uspavame na rukach..:(

oladuna
3. okt 2014

Ja mam dvojicky dievcatka 9 mesacne. Obidve su uplne odlicne v povahach.ale okolo to 6 mesiaca si deti zacinaju uvedomovat svohe okolie a ludi ktori sa s nimi rozpravaju a spievaju. Skusili ste televiziu a nejaky hudobny program? Moje decka normalne tancuju na hudbu (jasne ze to vyzera smiesne). Ono to dieta este nevie ze ak skocis do kuchyne tak si pri nom ale nie si 🙂 nase tiez trochu mrncali.
Mam ale kamosku co ma jedneho chlapceka a on uz od narodenia sustavne place.uz s nim bola tolko krat u lekara a nic mu vraj nie je. Niektore deti su take uplakane typy.mala by si ale najst nieco...nejaky sustavny zvuk alebo tak, co ti dietatko ukludni a aspon prestane byt nespokojne.dufam ze som trochu pomohla.

mirkava
3. okt 2014

@pupatko112 jaaaj to ako keby som ja písala ale my to máme od narodenia, malý ma 6 mesiacov a najprv to bola kolika, potom pruh a od 3 mesiacov mu idú zúbky v 5 mu vyšli dva a teraz sa už deru horené a zda sa mi ze 4 naraz... ruky si už necítim v noci sa budím na to že ma bolia, začína ma sekať v krížoch čo ho nosím v nosiči ... nechať ho v posielke? tak mozno na 2 minúty kým odbehnem na vecko a to máme už 6 mesiacov takto.... stále ho musím niečim zaujať a niečo s ním robiť je to vyčerpavajúce.... myslím že tvojej male idú zúbky... a držte sa 😉

klaudise
4. okt 2014

@pupatko112 naša bola od narodenia uplakaná, najprv sme si mysleli, že má reflux, ten lekárka vylúčila...potom sme to prisudzovali kolikám, no ani tie nemala, aj po neurologickej stránke je úplne zdravá 🙂 takže máme len večne umrnčané bábo, inak je strašne vnímavá, šikovná a obratná, až na to neustále mrnčanie 🙂. Niekedy to je fakt o nervy, najmä teraz, keď ju už nijako ani uspať neviem a vyplakávať ju nenechám...hádam z toho vyrastie 😉

dollynkaa
4. okt 2014

@pupatko112 my mame teraz 6m a bolo take obdobie ale to jej isli zuby

evadolna3
12. okt 2014

moja mala je v podstate od narodenia dost "samostatna".. ale ked mala koliky a zubky jej isli..tak to bol presne tento scenar.. iba pri mne nalepena.. ani na krok sa pohnut.. len co som od nej odbehla. laebo ju vzal niekto iny..tak hotova tragedia na svete.. na koliky nam vtedy pomohli kvapky Coliprev.. takze tej sme sa rychlo "zbavili" co sa tyka zubok.. tie trpime este dodnes 🙂 drzim palce.. ale myslim ze je to len obdobie ktore pominie.. a z bomby doma si nic nerob. u nas to vyzeralo rovnako 🙂

zienkalenka
24. okt 2014

Mozu to byt aj zubky ako pises. Nasa Adel ked jej idu zubky tak ma taky zly den a je nervoznejsia. Vsetko si dava do ust. A napr. dost ju rozhodilo ked sme sa stahovali. mala vtedy 4mes. A nakoniec z toho bol dojcensky strajk: http://montemother.wordpress.com/2014/06/16/str...
Nenastala u Vas doma v poslednej dobe naka zmena kto ra by to sposobila?

robaka
28. jan 2015

@pupatko112 prosim vas ja mam tento problem teraz s mojim skoro 7 mesacnym synom- pominulo tu uz u vas?

nika191087
4. dec 2017

@pupatko112 ahoj viem Ze to uz bolo davno... len som sa Chcela spytat ako to dopadlo s dcerkou ukludnila sa po nejakom case? Ja mam teraz doma 6 mesacneho synceka a Ten je Presne taky ist ako si opisala svoju dcerku... Chcela by som vediet ci jej ta hyperaktivita ostala aj to plakanie a mrncanie ci sa to niekedy ukludni? A po case zacalo ju aj nieco zaujimat dlhsie ako 10min? Dakujeme za odpoved 😊

pupatko112
autor
4. dec 2017

@nika191087 ahoj. Jemine ja už som ani nepamätala že som take niečo tu písala. A keďže aj to umrncanenobdobie som si len teraz pripomenula tak 100 percent to bola len fáza ktorou si prešla.. už má teraz 3.5 roka a môžem povedať že nemá žiadne z tých diagnóz ako hyperaktivita, adhd a podobne.. je úplne zdravá, veľmi šikovná, vnímavá a stále aktívna ale s mierou. Nebojte určite je to len obdobie, ja teraz spätne keď sa vrátim tak sa to asi ukludnilo keď začala sa pohybovať, stvornozkovat, spoznávať sama.. áno dokáže si maľovať aj hodinu, hrať sa s plastelinou aj 3 hodiny.. nebojte som presvedčená že je veľa takých detičiek, nemajú žiadne diagnózy len sú veľmi vnímavé a potrebuju viac pozornosti ako iné.. určite sa to ukľudní a budete už len s úsmevom spomínať.. 🙂

nika191087
14. dec 2017

Jeeej dali ste mi nadej 😊 dakujem velmi pekne sa perfektnu spravu a uz som zvedava na to obdobie kedy zacne nas drobec stvornoskovat. Dakujem pekny vecer

vikinko204
14. dec 2017

Zapni vysavac ten zvuk miluje skoro kazde dieta.Hlavne ich to "prekrici"...ja som mam chvalabohu pokojne dietatko, ma 8 mes. Mavali sme koliky 3 tyzdne pomohol infacol.

nika191087
16. dec 2017

@vikinko204 to mas pravdu vysavac pomaha...aj mi niekedy zaspi pri nom... ale tiez nemozem mat zapnuty vysavac cely den 😉

lillystranska
16. dec 2017

@nika191087 a co tak do toho zapojit aj muza? Ved pri robeni si nebola len ty. A odpovedat typom ale on rano vstava do roboty by u mna nepreslo. Chcel si dieta tak sa tiez staraj

nika191087
17. dec 2017

Ten mi vela pomaha zijem v zahranici a cela moja rodina je na sk ... jeho rodina je tiez prec...takze sme len mi dvaja na maleho a ked je z prace doma fakt mi vela pomaha.. keby Ze ho nemam asi si to tu hodim...

nika191087
17. dec 2017

@lillystranska Ten mi vela pomaha zijem v zahranici a cela moja rodina je na sk ... jeho rodina je tiez prec...takze sme len mi dvaja na maleho a ked je z prace doma fakt mi vela pomaha.. keby Ze ho nemam asi si to tu hodim...

petuska2222
20. nov 2019

@pupatko112 dobrý deň, je tomu už dlhší čas, prešlo to?