Milé mamicky, sedim asi pol hodiny pri stole a " tlačím" do svojho syna( 7,5mes.) asi tretiu lyzicku príkrmu- ktora je vsade len nie v brušku, a tak sa zamyšĺam. Ktorú činnost s babatkom nemate radi?? Prebalovanie, kupanie, obliekanie, krmenie??? Alebo to krmenie "nemam rada" len ja?? Joj zlate kojenie.🙈
uspavanie. trva to strasne dlho vzdy...
@zuzinka888 No keby ti jedol pekne, tak by to bolo iné. Ja som zažila aj papkáča aj nepapkáča a je to dosť veľký rozdiel. U nás bolo neobľúbené kúpanie, lebo malý pri tom veľmi plakal, nemal to rád.
Prebaľovanie a obliekanie,stále by mi najradšej utiekol a keď mu to nedovolím tak spustí rev 😂
v zime to bolo jednoznacne obliekanie.. a uplna hroza, ak sme sli k Dr.. doma rychlo obliect, za 15 min. u nej vyzliect, za dalsich 5 min. zase obliect.. zo mna sa lial pot potokom 🤣
teraz (2r.) je vsetko NIE a furt vreskot, cize si neviem vybrat, co je najneoblubenejsie.. ale najoblubenejsie je uspavanie (hoci netrva 5 min.), lebo je vtedy konecne ticho 🤣🤣🤣
Prebaľovanie, po novom malá neznáša kúpanie takže sa pri tom riadne zapotím a obliekanie.
Ale viem, že raz mi aj toto bude chýbať 😅
Jedenie. "Ham. No otvor usta. Ham" 🥴
@zuzinka888 U nás je za trest umývanie zubov. Neustále dohováranie, krik, plač , utekanie ... Činnosť na pár minút,ktorá zaberá min.pol hodiny a uberá mi mrte energie.
Uspavanie. Neznasam to. Aj ked pri nom len lezim, je kludny, vsetko ok. Ale proste nejako to neznasam.
Z krmenia si nerobim tazku hlavu, nechces prikrm? Sup mlieko.
@zuzinka888 obliekanie. Nikdy nebol problém, ale teraz katastrofa mu obliecť ruky
@zuzinka888 pranie nehod z spodneho pradla je TOP moja top cinnost. Neznasala som aj kocikovanie.. vrieskali v kociku,nechceli byt nikde iba na rukach... Takze v kocik som tlacila jednou rukou, dieta v druhej... Satka a nosic tiez neboli v oblube 😀
Umyvanie vlasov bol od isteho veku dost zazitok 🙂
môj vstával okolo pol piatej-piatej ráno a vtedy všetky činnosti boli pre mňa neobľúbené 🙂 ale inak som nemala nič také, čo by som nerobila rada
Bude znieť blbo, keď napíšem, že všetko? 🤣🤣 S naším nejde od narodenia NIČ hladko, ale že nič. Uspávanie, vozenie, nosenie, kúpanie, prebaľovanie, obliekanie, vyzliekanie, no všetko je od prvých dní krik a plač. Má 1,5 roka a nič sa nezmenilo 🤭 jedine dojčenie teraz šlape bez problémov, takže to je jediná moja obľúbená obslužná činnosť, inak sa s ním rada len hrám a chodím von, všetko ostatné je katastrofa 😅
@thoughtfulweirdo neznie. Aj ja som to chcela napisat😂
U nas je to jednoznacne prebalovanie. No co je viac, ako ked sa dieta vyvala v pouzitej plienke ? No mozem davat pozor, drzat ju, ona si aj tak vzdy najde cestu ako to spravit. .... A na druhom mieste krmenie malej polievkou.
@zuzinka888 a keby ste mu to skúsila dať v celosti do ruky? 😃 on sa zabaví a vás by to možno tak nedeptalo, mna nebaví jedine, keď je on chorý, alebo ja, a ešte spánok niekedy 😃 keďže nechce spávať bezomna 🤷♀️
kúpanie...
Uspávanie
@zuzinka888 uspávanie... našťastie večer to už robí manžel
u nás idú príkrmy na kilá, keby sa dalo
Pri kazdom to bolo nieco ine. xD Pri poslednom to bolo vsetko fajn. Na prikrmy som sa vykaslala a pockala,kedy budr ozaj chciet. A aj chcel. Po 8m viac a viac.
uspavanie, lebo ho treba tapkat/kocikovat aby zaspal. a spi kratko, v noci sa zobudi aj na dve hodiny a možem klepkať aj hodinu a dakedy nic z toho. krmenie ako kedy (vek 8m)
a starsi , uspavanie je pohoda, krmenie tiey samsotatne, tam nemam rada s nim niekde ist lebo si die svoje a je mu jedno co chcem ja (vek 2 roky )
@janka_266 skusala som bolo leto on nahaty iba v plienke na gumovej podlozke- dalo sa. Teraz je vsetko za💩. Jedlo ma vsade vo vlasoch usiach vsetko treba prat upratovat umyvat- vratane jeho- komplet. A tie flaky🙈?. A uz papa aj maso tak neviem akoby som toto poriesila. Asi mu dat šniceľ do ruky🤣🤣🤣🤣(nie srandujem).
@evica17 ak vstava v noci treba prejst na 2 spanky- akurat nam vcera doktorka poradila - tak dnes skusam čo to spravy.
@evica17 Tie noci ti nezávidím. Náš má rok a pol a robil presne to isté ,že sa v noci budil aj na dve hoďky párkrát do týždňa. Len on to robil od úplného bábätká asi až do roka. Teraz sa v noci stále budí na mlieko,ale potom hneď zaspí a len občas pomrnčí zo spánku. Stále čakám kedy príde prvá prespatá noc.
@zuzinka888 ja som môjmu kúpila taký celotelovy podbradnik 🤣normálne mu ho natrhat na hranolky a nech zuzle, môj ináč ani jesť nechcel, tiež bolo zo začiatku všetko od jedla, ale tak od roka je to takmer bez bordelu okolo 😃takze to stojí za to skúšať. Pripadne pozrite blw metódu, môj vôbec nechcel mixované, takze som nemala na vyber, možno to máte podobne
Obliekanie v zime. To bola nočná mora, keď bol syn ešte bábätko (je októbrový). Čiže narvat to mrna do 3 vrstiev, nedolamat nechtiac mu dačo pri tom a potom ešte vopchat do fusaku.... Bol to boj. Potom o rok už sa bránil, takže ešte horšie. Uvidíme co bude teraz, a ako to zvládne dcéra, s nou nás čaká prvá zima 🙈😆
@zuzinka888 Ja som zle znasala fazu, ked byval maly na mne a vselijako ma skrabkal, hryzkal, zuzlal, tahal za vlasy. Bola som uz z toho vyhadzana, vlasy som si musela zviazat do satky niekedy.
ja mám 10 mesačného a všetky činnosti dávame ako tak v pohode, ale jednu vec čo fakt neznášam je tá jeho akčnosť. Na jednej strane si vravím, že je to dobre, že je zvedavý a v pohybe, ale na druhej strane on si vôbec neuvedomuje nejaké riziko, z pádu sa nepoučí, na zákaz reaguje úsmevom a pokračuje ďalej... Celé dni nerobím nič iné, len ho skladám dolu z niečoho, beriem mu niečo z pusy... vyslovene furt na očiach a aj tak od niekiaľ spadne alebo si tresne hlavu, to sú sekundy... si poviete, normálne dieťa, no mne to tak nepríde, starala som sa o viac malých detí ale toto je doslova neriadená strela...ja, nepriateľ "väznenia" detí, som už v zúfalstve kúpila ohrádku, lebo keď sa snažím staršej urobiť len blbý cop a za ten čas to musím trikrát nechať a zložiť malého z niečoho aby sa nezranil, tak to už bolo na mňa veľa. Každý večer sa cítim jak baník po šichte a utešujem sa myšlienkou, že to bude lepšie keď bude väčší 😅
Obliekanie v zime
Obliekanie 🤦♀️ hlavne teraz v zime a odsavanie nosa 🙈
Cakam kedy namna susedia zavolaju socialku 😅