Návrat k plienkam po príchode súrodenca

stanik382
25. feb 2016

Milé mamky, rada by som vedela vaše skúsenosti alebo radi v tejto problematike. Dcérka sa odplienkovala (21M) mesiac pred príchodom sestry. Do mesiaca po narodení som jej už musela dať plienku, lebo sa vypýtala ale na nočník som ju nedostala, tak sa pocikávala, potom aj pokakávala a po mesiaci som už na to nemala pri novorodeniatku energiu. Bola som ale varovaná že odplienkuvavam v nevhodnom čase a že sa môže vrátiť k plienkam. Ak ste mali podobnú skúsenosť, ako dlho to trvalo, čo sa potom stalo? učili ste nanovo alebo sa dieťa s tým vyrovnalo a začalo sa pýtať po nejakom čase?
Dakujem za vaše podnety 🙂

tortelinka
25. feb 2016

zažili sme to, dieťa odplienkované v 16 mesiacoch sa začalo pocikávať po príchode súrodenca v troch rokoch

stanik382
autor
25. feb 2016

@tortelinka a ako dlho to trvalo?

tortelinka
25. feb 2016

@stanik382 nie veľmi dlho, možno týždeň či dva, ale tam sa pridali také bonusy ako cumeľ(nikdy ho nemal predtým), kočík..no hotové bábo z neho, našťastie nie veľmi dlho

lubina
25. feb 2016

@stanik382 podobne u nas, ale starsia dcerkachcela navyse pouzivat aj flasku na mlieko ako sestra a to je medzi nasimi dcerka rozdiel 3 roky a 4 mesiace. Ale trvalo to asi tak 2 tyzdne, potom ju to prestalo bavit a normalne zasa zacala aj chodit do skolky, kam chodila uz 4 mesiace pred narodenim sestricky, vsetko bolo ok, ale ako sa narodila, zrazu tam boli obrovske place...to chce len pevne nervy, aj to starise dieta si musi zvyknut na novu situaciu, ze uz nie je jedine dieta v dome, ale pochopi to, a pekne sa to upravi.Drzim palce, nech to trva co najkratsie.

ewwwe
25. apr 2016

Ahoj chcela by som sa spýtať ako ste dopadli.ja mám o 2 mesiace termín pôrodu. O 3 mesiace má starší syn 3 roky. Už je odplienk9vany od januara na komplet aj cez obed aj cez noc. No teraz aj nastúpil do nových jaslí zacali tam problémy s pocijavan8m cez spanok potom aj zasa prestali A včera cez obed aj dnes V noci opäť pocikany. Mám zasa dávať plienky ? Už má nebaví to pranie:(((

timea7
25. apr 2016

@ewwwe určite nie!!!! Prečo by si mu mala dávať plienky? Aj v škôlke sa deťom stáva, že sa pocikajú, nie to v jasliach. Možno by som uvažovala o tom, že si ho nechám doma a nebudem ho dávať do jasieľ, keď budem doma s bábätkom, ale aký zmysel by malo dávať trojročnému plienku?!

sardinka335
25. apr 2016

Ak znova začnete davat plienky, cumle ....ktore ste uz odučili, tak cely ten proces ,,odučania,, začne nanovo!! a bude možno ovela ťažší. Dieta bude mat akurat v hlave chaos...proste treba vydržať, ide teplo, leto - to ze sa začne dieta nastupom do jasli pocikavat je bezne - reaguje na zmenu. V noci ist s dietatom na WC alebo vysadit na nočnik, na postel nepremokavu plachtu, gumu. KOho bavi pranie? Koho bavi vstavanie? NIkoho...ale za ten komfort nenosit všade plienky, vlhkače, podlozku na prebalovanie a cely arzenál to mne osobne stalo. Nehovoriac, ze do beznej MŠ by mi ani dieta s plienkou nezobrali, ale tak v 3 rokoch naozaj zdrave dieta plienku nepotrebuje, to je len pohodlnost mamičiek.

alena2327
27. apr 2016

Ahojte mam problem s drobcom ma 3r cez den nenosi samozrejme plienku ale v noci mu musim dat dakedy sa nepocika niekedy ano na nocnik v pohode ale v noci ho nedostanem na nocnik a ked ano tak od 3.00 ho uz do postele nedostanem a zaspi o 6.00 🙂 co mam snim robit?
Skusala som podlozky ale nemala som nervy furt prat plachtu cca kazdy 3den

timea7
27. apr 2016

@alena2327 nechaj mu na noc plienku, toto sa nedá nejako urýchliť, pokojný spánok je pre neho dôležitejší, ako to, či bude v noci bez plienky v troch alebo v piatich rokoch.

emilia25
27. apr 2016

No u nás moj 3 rocny syn mal 2 krát dcérkyne plienky mal silnú hnačku ale jemu samému to bolo nepríjemné tak som ho skor nútila ja vobec sa na to nenaučil.a fľašku má ešte stale svoju ale čisto len rano na ksksvko inak všetko z bežného hrnceks.

alena2327
27. apr 2016

@timea7 no mne je ho aj luto budit ked pekne celu noc spi a potom ked ho zobudim 1-2x v noci tak je nespokojny 🙂

sense
27. apr 2016

@alena2327 nasa mala teraz tri roky a na noc plienku davam lebo vzdy sa pocika , niekedy jje to okolo jedenastej inokedy okolo stvrtej lebo na plnu plienku sa zobudi, potom do rana spi a ma suchu ked sa rano zobudi...

mmmj
27. apr 2016

krstna dcera sa vratila ku plienkam aj ked sa uz prechodne vedela pytat na nocnik, tiez to bolo prichodom surodenca. Teraz sa uz odplienkovala, trvalo to niekolko mesiacov, kedy mala uplny odpor k nocniku, tak to kamoska nesilila a teraz to prislo uz tak prirodzene.
Dieta sa niekedy potrebuje aj trosku hrat na babo, aby si sa aj jemu venovala, nie iba mladsiemu, odplienkovanie nie je o pretekoch kto skor, ja by som to neznasilnovala ak teda na to nemas iny dovod, aby musela byt bez plienky.

timea7
27. apr 2016

@alena2327 nebuď ho, ak je cez deň bez plienky, je to v jeho veku úplne v poriadku, zbytočne stresuješ jeho aj seba, šupni mu na noc plienku a máš pokoj. Príde čas, keď mu už nebude treba.