Nemate nekdo zkušenost s růžovým zlatem od pandory, konkrétně nausnicky? Mala je ma a mame začít chodit nakurzy plavání. Stane se s tim neco ve vodě? Diky
@lolajda
Tak toto je z oficialnej stranky Pandory, Nosenie Pandora sperkov pocas kupania v bazene alebo v mori silne nedoporucuju, co samozrejme neznamena, ze to nemozes robit 😉 Viem si vsak predstavit, ze ak by sa tomu nieco stalo, tak automaticky ti na sperky nebude viac platit zaruka.
'We also strongly advise against exposing the jewellery to harsh chemicals, including ammonia, bleach, chlorine and salt water. PANDORA encourages customers to remove the jewellery prior to cleaning, bathing and swimming and ensure that the jewellery is not exposed UV light, hairspray, perfume and cosmetics.'
Pandora je len silné meno než kvalita takže z logického hladiska i vyhodené peniaze zbytočne keďže neskúsený človek nemá šajnu čo je to za materiály v skutočnosti... tam väčšinou nikdy nieje zlato zlatom len sú to centrálne zliatiny lacných kovov galvanicky upravované- pokovované viacnásobnými vrstvami drahých kovov ....ja by som si to v živote ani nekúpila lebo pokovované vrstvy naruší dosť faktorov a to nielen termálna voda a soli natož že na daných veciach niekedy nieje ani gram zlata a cena je extrémna ako za x čo xy gramov zlata dajme tomu
@lolajda urcite dole, ja som nosila naramok non stop a je aj s priveskami "cierny" a nepomohlo absolutne nic....
@mrs_ed @judar @maciatkolulu Je mne jasne, ze to neni zlato, proto jsem dala v nadpisu”zlato” do uvozovek. Ja jsem je dostala od manžela k narození Elly, jsou to takove mini srdíčka, malo jsem je nosila, tak mne ted napadlo, ze ji je zkusim dat a uvidim, jestli na ne treba nebude dokonce alergicka nebo neco a uplne v pohode. Vypadají na ni moc hezky, tak ji je chvilku necham. Plánuju ji koupit jine. Jen jsem chtela vedet ze zkušenosti jak je to s tou vodou. Znama na pandore ujíždí (což ja vubec, mam stejny názor, ze je to jen big brand, ale nejspis kvalita nic moc) a ta rikala, ze stříbrná pandora se u more zničila ale ruzova je ok i ve vodě. Tak jsem potřebovala jeste vic názoru na to. ;) diky
@lolajda Ja osobne mam velku zbierku pandory (naramky, retiazky na krk, nausnice, prstene a vela priveskov) a nikdy mi nic nezcernalo a nic sa neznicilo. Cas od casu to cistim zubnou kefkou v mydlovej vode, a uplne bez problemov. Kvalita je rovnaka ako aj u inych striebornych sperkov, kto sa o ne stara, tak nema problem. Kto sa nestara, tak to zcerna, ci je to pandora alebo nieco no-name.
@lolajda Ja mam nausnice z ruzoveho 'zlata' od Pandory. V prvom rade treba povedat, ze to nie je zlato, je to mix roznych kovov. Dostala som k nim certifikat spolocne s instrukciami o starostlivost a doporucuju tam si ich davat dole aj pri sprchovani...co samozrejme nerobim, ale pravidelne by som s nimi do bazenu nechodila - predsalen je to chlorovana voda a nemas 100% istotu, co to moze spravit.