Náučné hry a hračky pre dvojročné dieťa

lexilaracroft
6. júl 2016

Nie je tazke starat sa o dieta ale vychovat ho. Ako na to? Mile mamicky poradte ako rozvijat mysel dieteta. Dcerka je velmi ucenliva ma dva roky. Pohybove a motoricke schopnosti ma v poriadku len este nerozprava. Jedine co z nej vide je hmmm a to uz ked mala rok vedela povedat mama a tata no rozpravat prestala uplne. Snazim sa preto dbat na to aby som jej ponukla vsetko co jej pomoze rozvijat sa. Za vase rady dakujem.

lauricka
6. júl 2016

@lexilaracroft cize v reci prislo k regresii? To by bolo treba s odbornikom urcite. Co sa tyka aktivit na rozvoj reci, tam poradi logoped. V mestach byvaju CPPPaP a tam pracuju detski logopedi, psychologovia a pod., poskytuju svoje sluzby zdarma. Skuste vyhladat vo svojom meste alebo nablizku. Ak sa vam paci montessori, tak potom byva aj kruz na rozvoj reci, jazyka. Skuste pozriet, co ponuka pani Starkova. Alebo pohladat na nete. Inak aj v knihkupectvach maju take rozne knizocky na rozvoj reci, logopedicke cvicenia, a pod. Len najprv sa uistite, ze je s malou vsetko OK. Vela stastia. https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/logopedia-hrave-cvicenia-pre-deti/

k_e_y
6. júl 2016

Ja na rozvoj reči odporúčam čítanie rozprávok pred spanim alebo len tak, lebo naša malá (má 2 roky 8 mesiacov) sa potom hrá podľa tých rozprávok a snažila sa nám to vysvetliť, čiže máme spoločnú temu na rozhovor, ku ktorej skôr hovori ona 🙂 tiežmáme veľku encyklopediu kde si pozera zvieratka a uci sa och 🙂 ale aj spievame pesničky krátke a stále dookola, hoci našu skor bavi tancovať ako ich spievať 🙂 potom maľujeme a tiež nám hovorí čo maľuje, a teraz uz nekupujeme preplacane hracky, lebo ked je hlučna hračka, dieťa je ticho, obyčajne hračky, napr. Švihadlo je had a mne vyvetluje aby som ho pohladkala 🙂 určite je toho dosť co rozvija male dieťa ale toto je zatiaľ to čo u nas zabera 🙂 snad som pomohla 🙂