Ahojte, moju 4 mesačnú dcérku by som chcela naučit noseniu v šatke , keďže už ju moja rodina a priateľ naučili k noseniu na rukách, tak stále sa pýta na ruky a ja už proste nevládzem ju nosiť :( Keď ju dám pod ohrádku hrať sa vydrží len chvíľku , potom začne pišťať , škriekať ako malý paviánik 🙂 Snažím sa ju na šatku naučiť od 2 mesiaca ale ona sa stále šponuje , napína ako luk, nožičky vystiera takže nie vždy sa mi podarí ju do tej šatky dať . Keď sa aj podarí vydrží len chvíľu, keď je tvárou ku mne tak sa hnevá lebo nevidí všetko, čiže chce byť chrbtom ku mne. Snažila som sa šatkovať podľa videa z youtube. Myslíte že sa mi ešte podarí ju naučiť na šatkovanie? Nemala by som radšej ešte navštíviť nejaký kurz šatkovania? Neviete o niečom takom v okolí Žiliny alebo Dolného Kubína? Chcem sa to naučiť aj malú na to naučiť, lebo mi to veľa veci uľahčí v domácnosti, aj nákupy aj výlety v budúcnosti🙂 ďakujem 🙂
Videla som, že má byť, alebo bol kurz šatkovania na rodinnarozpravka.eu
@wewusenocka jasne, ak sa jej tp zapaci, ziadny problem ... segra dostala satku o dost neskor, takze maleho nosila nevie, ci nie od roka ... dalsiu potom uz od narodenia, resp. od prvych tyzdnov. takze skus najprv, ci sa jej to bude pacit - ak mas kde satku pozicat. ja maleho nosim, no niepravidelne - niekedy kazdy den, niekedy raz za tyzden, tiez bude mat 4 mesiace. niekedy sa v satke aspon upokoji, inokedy mi aj zaspi 🙂
Jasne ze sa podari, hlavne s nou treba ist von na prechadzku. Doma to nie je ono, moja takisto nezniesla byt v satke za bdela (satkovala som ju spiacu na prsniku a to bola ina sranda ju tam balit jednou rukou :D). Vonku v satke sa jej pacilo- cerstvy vzduch a rytmicka chodza, to v byte nedosiahnes. Tiez som s nou zacala takto chodit cca od 4teho mesiaca a vyse polroka odvtedy bola vylucne nosena.
Ja som nikdy neviazala, kupila som Ergo a nosim v tom. Naucit sa urcite da, ale podla mna nie kazde dieta sa chce nosit, moj prvy ked zistil, ze v sportaku vidi viacej, uz nechcel byt v nosici.
a nebolo by jednoduchsie odrucickovat ju? ......tvoj priatel a tvoja rodina ju naucili.....ty si pri tom nebola?
nie som vyslovene nesatkova mamicka....deti som z casu na cas nosila.....ale tisickrat mi vzdy prisiel pohodlnejsi a praktickejsi kocik ako satka.
skús manduku. Nám to bolo pohodlnejšie ako šatka. Podľa mňa si ešte zvykne v pohode, veď je ešte drobná, ešte patrí mamke do náručia 🙂
jasne, ze sa nauci. ak sa jej nepaci v satke, skus nosic (manduca, ergo...). my sme mali najskor nosic, az potom sme kupili satku (maly mal cca 11mesiacov, ked sme skusili satku)
..ja som si ich odnosila a odkočíkovala..šatku ani nosič nechceli ani vidieť..keď začali chodiť,kočík som predala,lebo mi v tom nechceli sedieť..tak sme sa naučili chodiť pešo a keď už nevládali,chvíľu som ich zobrala na ruky a potom zase chodili..prechádzky a nákupy síce trvali dlhšie,ale čo chceli to mali... 😅 ..teraz by sa zase len kočíkovali,ale čo narobím,keď majú už 8 a 7?? 😀
môj sa nenaučil... ani na šatku, ani na nosič a popravde, ja by som ho v nosiči ani neuniesla. Mal ledva 6kg, keď som s ním nedokázala dôjsť v nosiči pre staršieho do škôlky, čo je 7 min. peši... a nech mi nikto nehovorí, že pri nosiči netrpí matkin chrbát, lebo trpí, ja som skoro skolabovala, dieťa ma ťahalo doslova do zeme, fučala som ako lokomotíva a domov som už ledva došla.... Lebo nech je nosič aký chce, dieťa na vás visí, či sa to niekomu páči alebo nie 🙂
Teraz má malý 1,5 roka a denne využívam hipseat, lebo je tiež ručičkový a samostatne ešte nechodí... na ten nedám dopustiť, ale je až pre staršie deti, ktoré už majú pevný chrbát a vedia sa samostatne posadiť.
Praveze moja to prave az v 4 mesiacoch akceptovala. Jedna 10 minutova prechadzka vonku, v takom tom uveze, tusim kriz s kapsou von, a bolo. Dovtedy som s nou skusala len doma a robila to, co tvoje, spatne si myslim, ze jej bolo hodne teplo a ani dovtedajsi slabsi reflux tomu nepomohol. Satkujeme (von) doteraz.
Ked sa raz dieta nauci na ruky tak bude stale chciet ist na ruky lebo je mu na rukach vyborne a citi teplo. Naucit ju na satku je dalsia vec "vyborna na bolenie chrbta". Najlepsie by bolo vydrzat to mravcanie a zacat ucit trochu samostatnosti v postielke a v kociku.ved co budes robit ked bude dieta väcsie a stale bude chiet byt na rukach? Tak doma nic neporobis.hoci, niektorym to nevadi 😀
Podľa mňa sa naučí, ale možno sa jej to hneď nebude páčiť. Alebo ak máš možnosť si požičať nejaký ergonosič, možno aj ten vyskúšať. Skús sa pridať do skupiny Nosíme naše deti. Tam Ti baby poradia: https://www.modrykonik.sk/group/1862/detail/
Ja som dostala šatku, keď mal maly šest mesiacov a naučil sa, zvykol si. Prvýkrát sa mu nepáčilo, ale potom už klídek, pohoda. 😉