takuto temu som tu nenasla a dufam, ze za jej zalozenie nebudem zatratena 🙂
k vytvoreniu temy ma nakopla znama, ma dieta vo veku mojej dcery. Rozpravali sme sa o vychove a ona sa strasne pohorsovala nad tym, ze by dieta malo vidiet nahe telo mamy alebo otca. Prislo mi to zvlastne.... ked som bola dieta, u nas nahota nikdy nebola tabu. Jasne, ze sme sa nepromenadovali nahi cielene, ale bolo pre mna normalne vidiet mamu, alebo otca.
casto sa sprchujem spolocne s dcerkou, spolu sa obliekame.... nezda sa mi to divne. podla mna je dolezite, aby dieta vedelo, ako vyzera dospely clovek nahy...
aky je vas nazor?
@happy8051 podobny nazor mam ako ty. U nas je to uplne prirodzena vec, lebo to tak vnimame. Tiez sa cielene nepromenadujeme, ale nemame problem napriklad ked nieco surne potrebujeme vojst do kupelky ked sa sprchujeme a ani jeden z nas sa neciti trapne. jednoducho po tych rokoch je to uz celkom prirodzene. Teraz ma syn 12 a uz je vo veku, ked sa zamyka. Ale tak to respektujeme tiez. Ono to musi vyplynut zo samotneho vztahu a povahy.
A mimochodom, u nas to bolo brane normalne, ale u susedov to bolo absolutne tabu. A vsimla som si, ze potom tie deti su uplne mimo, take zvedave. Oni mali dceru a syna. Ta dcera v lete ked sme isli do bazenu, tak ocumovala v plavkach uuuuplne vsetkych, taky neprijemny sustredeny pohlad, aspon v plavkach bola zvedava ako kto vyzera. A syn detto, toho nasli cez klucovu dierku nakukat. No nemali to tie deti prirodzene, tak to bolo pre nich uzasne nieco, take zakazane tabu.
u nas je to tiez uplne prirodzene, ja spavam naha cely rok a ked maleho budim do skoly a viem, zemu iba urobim desiatu a pojdem naspat do postele, tak sa neobleciem. Samozrejme, telku nepozeram naha vyvalena v obyvke, ale proste kym sa neobleciem rano, alebo vecer po sprche jednoducho nerobim paniku, ze som naha. Rovnako aj poloviciak. Sice sa s malym nesprchujeme ani nekupeme spolu, ale nemame tabu ohladne nahoty. Rovnako mu nezakryvam oci, ked v telke ukazuju naheho cloveka 🙂
@happy8051 u nas je byt nahy ok, ja to nemam velmi rada, lebo ja mam lepsi pocit v podprsenke a gatkach, je mi tak pohodlnejsie, ale muz hocikedy beha nahy. nie zeby cely den, ale kludne pol hodinu po sprche. s malym sa aj muz kupava nahy vo vyrivke (ja nemozem)
Nas maly ma z nas aj srandicky, ukazuje ze tato ma pipika a ja mam babo v brusku a prso (ano povie prso 😀 )
ale ved je to uplne prirodzene. az bude starsi a bude to citit tak, ze je mu to neprijemne, urcite sa prisposobime.
@happy8051 no tak u nas sa teda pred malym neskryvame.moj muz sa s nim zvykol kupavat (teraz ked je teplo,tak sa len sprchujeme,nekupeme) a ked mne do kupelky maly vbehne a ja sa umyvam,tak jednoznacne nepanikarim a neskryvam sa.ma dva a pol a vie ze maminka ma pisulku a ocinko pipicka.vsak na to nic nic nie je.to nie je cielene predvadzanie sa pred dietatom,no ani v nom nemienim zabijat to normalne naturalne.jasne,ze ked bude mat maly 15 rokov,tak pred nim nebudem behat nahata a to pochybujem ze vtedy mi len tak do kupelky vbehne 😀 ale kym je malicky,tak je podla mna ok,ze vie,ze dievcatka a chlapci su na tom inak a ze je to normalne a prirodzene.
@happy8051
Tak ja se s detma nekoupu a nesprchuju...ale nahota neni u nas TABU - ba naopak.
Bavime se otevrene o vecech, ktere radeji popisovat nebudu...jinak by to tu zamkli 😉
Nemam zabrany mluvit o nahote a o vsem , co k tomu patri pred detma, nebranim se zadne otazce a na kazdou otazku odpovim jasne, nekdy i pomoci obrazkove encyklopedie (kdyz mi dojdou slova) 😎 . Knizky o antikoncepci, o neplanovanem rodicovstvi a prvni poznani sexuality jsou normalne k dosazeni v knihovne..Obcas vidim, ze se premisti od Agathy Christie a zmizne....pak ji najdu u Atlasu Sveta..a za tyden pote mne ceka na prochazce na jejim zaklade spousty otazek... 😉 Nekdy se zapotim 🤐
Jinak k tomu koupani...nekoupeme se spolecne, ale jedna ci druha z devcat mi chce myt hlavu, druha zase rada fenuje a cese....takze jak byt spolecne a nahati....je.. 😉
Zdejsi koupelny jsou spojene s WC, takze nikdo neunikne nahote..ani tatinek... 😉
@viera27 zaujimave.. ja zatial deti nemam a som sa teda nad tym zatial nezamyslala ako to ja budem z muzom riesit...ale co si z domu pametam mi sme boli 3 sestri a teda otec nikdy po byte nahy nechodil a bolo pre nas normalne ze sa ani pri nas neprezliekal ani sme ho naheho nevideli (teda len co si pametam nejake ranne dectvo to si uz nepametam) mamina zase v pohode chodila aj naha zo sprchy ked sla... brali sme to uplne normalne a nemala som problem s prezeranim si chlapov na kupaliskach alebo tak ... aspon si to nepametam ani nemam pocit ze by som bola nejak ukratena ohladom tohoto tak neviem...
tak v našej rodine si vôbec nevybavujem, že by naši rodičia chodili po byte nahy, nikdy som ich nevidela. Ešte tak prsia hej. Ale tam dole nikdy...
Ja doma tiež nepobehujem naha, ale ked vyjdem zo spalne a idem sa prezliesť, samozrejme nerobim z toho žiadnu kovbojku ked ma maly vidi nahu, alebo ako sa obliekam. Ale že by som chodila len tak po byte, to nie. Moj mm tiež ked vyjde zo sprchy je nahy ale hned sa oblieka. A maly velmi ale velmi reaguje na nahotu.. Ale aj celkovo on ma stale bozkava na chrbat ked sa mi nejako povytiahne tričko a uvidi mi holu kožu. Ale tak ešte ho aj stale dojčim, takže prsia tie zbožnuje zo všetkeho najviac. KEd sa prezliekam a vidi mi nahe prsi uplne vyska od radosti a najradšej by si hlavu strčil medzi ne a hladkal ich 😀 😀 😀
A tiež ked nas vidi nachych ked ideme zo sprchy tak taky hlasok nahodi. Tak ale už sa snažim aj mm hovoriť aby sa hned obliekal, že už pomaly prichadza do veku kedy to začne chapať. A ja neviem, možno je to tym že doma som to fakt nikdy nevidela, že si neviem predstaviť vidieť rodičov nahych
@anw
Urcite je to pohled a chapu a respektuju..
Ale tady nikdo nemluvil o tom, ze by byl doma nahy zamerne...a nebo cely den..nebo u obeda..
Nahota je myslena ne bez tricka, ale bez spodniho pradla.
Mluvis o bontonu..
a tak k nemu:
... bych Ti rada rekla, ze ja osobne nemam rada upocene, nahe, ochlupene telo u grilovaciho pultu...
To zas ja vzdycky honim manzela, ze si musi tricko nechat😉
tolik k bontonu😉
p.s. ve vane s ditetem o bontonu neni ani rec.. 🙂
to zas muj nazor😉
v dobrem!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
@anw ani u nás si nikto nesadne za stôl bez trička, a to je nahota pre nás prirodzená vec ... nahota a kultúra stravovania sú dve rozdielne veci, myslím si 😉
mm sa v pohode prejde nahý pred nami, kým sa po sprchovaní oblečie, no vojsť do sprchy s dcérami by ho ani vo sne nenapadlo ... 😎
mám pocit, že táto diskusia je o inom
@happy8051 ahoj, síce ešte čakáme len prvé bábo ale nemyslím si, že nahota je niečo zlé...naši tiež chodili nahí zo sprchy a nič sme si z toho nikdy nerobili, dokonca aj keď sme boli so sestrou staršie...síce potom už viac chodila nahá mama než otec ale sem-tam sa stalo, že som zahliadla aj otca a nikdy sa nejak nepretrčal nahý ani sa za to nehanbil...samozrejme aj u detí, čím sú staršie, tým viac sa prirodzene začnú hanbiť ukazovať sa rodičom, je to normálne
Aj u nas je to prirodzene, vobec nie je vynimocne ze vybehneme z kupelne nahy a obliekame sa v izbe nech uz je tak ktokolvek z nas, ani v kupelni sa nezamykame a obcas sa aj muz s malym okupu a nie v plavkach...
Vobec nic na tom nie je.
@anw Uplne chapem ze mas iny nazor, na ten ma kazdy pravo, ale nazyvat kupanie nahych rodicov a detmi perverzne mi pride naozaj prehnane, perverzne su fakt ine veci, tak by si aspon mohla zvazit svoje vyjadrovanie.
@happy8051 u nás sa s dcérou kúpe manžel....nahý samozrejme.... vôbec to neriešime, neriešime,že nás malá vidí pri obliekaní nahých, inak holí po byte nechodíme a je mi úprimne jedno,čo si kto o tom myslí...podľa mňa nie je dobre,keď sa to moc rieši a zakrýva a robí sa z toho tabu,lebo až vtedy na tom dieťaťu začne byť niečo divné...... mallá vie,že táto má pipík,mama a ona pindulu a že do pindule sa nebabre!!!! 😀 😀 😀 😀
Nevidim na tom nic zle ani divne. Samozrejme, tiez sa pred detmi nepromenadujeme cielene nahi, ale ked sa stane, ze nas uvidia (najma manzel beha po byte po kupany nahaty, ja nie), vedu z toho nerobime. Mozno raz pride cas, kedy im to zacne prekazat, zatial to nevadi ani im, ani nam.