Mojej skoro 2týždňovej dcérke som včera objavila na hlavičke malé vyrážky. Neviem ale, či sú to potničky, lebo tie, ktoré máme my, sú hnisavé, biele. Mám pocit, že ich má na hlavičke priveľa, nikde inde som ich zatiaľ nespozorovala. Sú to potničky alebo je to niečo iné, čo by som pre istotu mala ísť ukázať lekárovi?
potnicky nehnisaju, su cervene a neskor suche a hlavne su cervene
nas maly to mava obcas tiez. to by malo byt novorodenecke akne. a na hlavicke na spankoch ci vo vlasovej oblasti to ma vtedy ak spi na tej strane a spoti sa.
Podľa mňa je to novorodenecké akné. Nič hrozné, samé to zmizne.
Aj my sme to pred casom mali, som to malemu pretierala dojcenskou vodou...... a zmizlo to.....ale myslim, ze by to preslo aj bez toho potierania ;)
malicke babatka to zvyknu mat...su to take tukove vyrazticky....je to normalne..zmiznu same,... 😉
Mozu a nemusia to byt potnicky,takze bez zbytocnych slov ak pojdes najblyzsie k lekarke,tak jej to ukaz,ale nemyslim si,ze je to nieco vazne s cim sa neda popasovat aj doma.Osetruj tie vyrazky tak ako sa maju osetrovat potnicky a po pripade by som skusila aj cistit harmancekovym odvarom-ten dobre vysusuje....ale najuprimnejsie si myslim,ze je to normalny samocistiaci proces babatka.