Dobry den,maminky.Chcem sa opytat,respektive vrta mi v hlave,dnes sme boli s dvojrocnym dietatom asi pol hodiny vonku a mal ciapku,co je tak krojena,ze zakryva usi ale nie celo a ofinu.Tak ma zaujima,ci to bol velky preslap,lebo teraz ma to zhryza...ze som mala dat poriadnu plnu ciapku.Bolo to poobede a teplota ukazovala plus osem stupnov.mne bolo ok,len u deticiek to neodhadnem.Aby som upresnila,nielenze nezakryvala ciapka ofinu,este mozno kusok dalej,kde zacinaju usi,tak ide rovno dohora.Uz mu ju nedam,len mam trochu strach,ci nemohol v tych miestach prechladnut.nebol vietor nejak velmi,8kmza hodinu a pocitovo to tak aj bolo,ale predsa...je to dieta...co myslite?
Moje deti v teplotach ako je dnes (cca. 8 stupnov) ciapku nenosia. Mohol by prechladnut ale aj nemusel . Uvidis
@wieruska1 Tiez som si vsimla.ze niektori skolaci aj bez ciapky behaju,ale to su skolaci.🙂
Tiez nedavam kolko krat aj ked je menej. Ked ideme zo skolky nedavam ked je takto. U nas slnecno 10stup
@janinah Ved to,ze nestresovat.ked som si to uvedomila,ze nie je az tak uplne teplo,tak som utekala s nim domov a odvtedy si kadeco namyslam.No pokusim sa ukludnit a uz ju nedam,ako som pisala.🙂
Dcéra je mladsia a čiapku dnes nemala(pokazili by sa jej copceky💁♀️). Všeobecne to nepreháňam s obliekaním, spat chodi bez ponožiek, keďže si ich dávala dole, bez periny a za svoj zivot mala asi až 2x sopel, aj to len dva dni.. podľa mna treba deti aj trosku otuzovat
Mam aj 3 rocaka. Od leta mal na hlave ciapku asi 4x. Uprimne si myslim ze to trosku prehanas 😉
@wieruska1 Je to mozne.🙂
Zbytočne stresuješ,netreba preháňať hlavne aby boli ušká a hlavička zakryté na tom ozaj nezáleží koľko z ofiny bolo zakryté.Skôr by som povedala že treba dať pozor na hrúbku čiapky do mrazov hrubšiu do plusových teplôt skôr tenšiu ak je dieťa oblečené príliš spotí sa a tiež môže ochorieť.A hlavne daj pozor aby si nebola príliž úzkostlivá lebo sa budeš trápiť aj ty aj tvoje deti.
Pri takýchto teplotách som čiapku by som čiapku nedala vôbec, akurát sa dieťa zbytočne potí a potom prechladne
dnes bolo vcelku dost teplo na december takze nic sa nedele ze nemal celo schovane
Čím viac ju budes obliekať tym viac jej pokazis imunitu .nenadarmo otužilec co sa chabo obliekajú su zdravší ako ti stále zababuseni
Dakujem pekne za vsetky odpovede.🙂
Tak nas maly (5r) siel dneska zo skolky len v tricku a mikine. Bez ciapky. Ved je teplo. U nas bolo 13st.
Su mamy ktore detim nedavaju v zime ciapky a deti su zdrave a oreco ma zakryvat celo???
Ja nechcem mudrovat, ale dieta v takom veku ma taku istu termoregulaciu ako dospely clovek. Tak si poloz otazku, ci Ty si dnes potrebovala ciapku... Ja som na tomto principe fungovala a moja dcera, ktora ma dnes 19 rokov, bola za cely zivot chora asi 5 x...
No musí. A mala si mu dat pančuchy, tielko a aspoň 3 vrstvy oblečenia, zimný overal, šál cez nos a fusak. 😂
Ale nie, vážne ... ja by som v takomto teple decku nedala čiapku aj ziadnu. Veď sa v tom len spoti. A to bývame na severnom Slovensku a dnes bolo aj tu teplo.
Nie som si istá, či som vôbec niekedy zakrývala čelo chalanom 🤣 Ja že sa čiapky nosia kvôli ušiam a hlávke, čo je veľká plocha 🤷🏻♀️ Dnes takto. Vlnená čiapka bola len kvôli tomu, že bavlnené mám schované na zimu... mladší kus 2,5 roka bol na tom tak isto. Skúšala som aj tričko a bunda, ale do 5 minút boli spotení, tak dostali len mikiny...
100 bodov za tvoju otázku😅
že nestresuj,a nabudúce zakry aj čelo,je tam čelová dutina a tá sa vie zapáliť podobne ako dutina prínosová...