Musí byť dvojročné dieťa v spoločnosti aj iných detí?

pravoxx
22. sep 2016

Zdravím, dcérka má niečo vyše dvoch rokov. Bývame v RD do záhradou, väčšinou sa dcérka hrá v záhrade, alebo sa ideme von prejsť. Niekedy ideme na verejné ihrisko alebo do detského centra, ale nie veľmi často, nakoľko manžel je od skorého rána do neskorého večera v práci a ja s dcérkou musím vybaviť všetko čo sa týka domu, nákupov, upratovania, záhrady, úrady... Takže nemám veľa času...dcérku nemá kto postrážiť, moja mama a aj svokra sú 200 km od nás, chodia málo. Momentálne som 5 mesiac tehu a trochu sa bojím, aby som neochorela, takže som rozmýšľala, či by nebolo vhodné dcére obmedziť počas tehu vychádzky na ihriská a detské centrá. Deti majú stále nejaké choroby, bojím sa, či by sme niečo nechytili. Musí byť fcérka v spoločnosti malých detí? Do škôlky nechodí, som s ňou doma na MD. Nejakú extra kamarátku nemá, takž väčšinu času s ňu trávim len ja sama.

moni244
22. sep 2016

@pravoxx kludne ju izoluj od deti a spolocnosti, len sa potom necuduj, ked pojde do skolky.

petrowna
22. sep 2016

podla mna potrebuje byt v spolocnosti deti...vela sa od nich uci a deti od nej..

pravoxx
autor
22. sep 2016

@moni244 v škôlke bola na pár hodín, keď bol deň otvorených dverí, nemala tam problém zapadnúť, pekne sa s deťmi hrala. Žiaľ nezobrali ju do škôlky pre veľký počet...do súkromnej ju zatiaľ nedám, nakoľko som tehu a budem doma nejaký ten čas. Čomu by som sa mala potom čudovať prosím ???

moni244
22. sep 2016

A este ma napadlo, ked sa tak bojis chorob, nemala by si chodit ani do potravin, na postu, urady a podobne

moni244
22. sep 2016

@pravoxx ved ju izoluj a uvidis

pravoxx
autor
22. sep 2016

@petrowna no však aj ja si to myslím, že asi nie je moc dobré ju izolovať... Ja som myslela ale, že teraz keď som tehu ju trocha izolujem, aby som neochorela ja, keďže lieky nemôžem...deti majú stále niečo...

pravoxx
autor
22. sep 2016

@moni244 prosím buď konkrétnejšia, čo uvidím ? Preto sa tu na to pýtam, keďže samej sa mi to moc nepozdáva...

kp7333
22. sep 2016

No je pravda, ze najvyssie riziko ochorenia je prave v obchode, ci na uradoch (teda hned po cakarni u doktora a skolke). Tam totiz chodia aj chori ludia, lebo jest sa musi aj pocas choroby. Detske ihriska su menej rizikove, teda tie vonkajsie. Herne a materske centra su uz diskutabilne, lebo sme vselijaki. Ja by som teda chore dieta do kolektivu nebrala, ale videla som uz vselico. Uplne izolovat ju nemozes, napokon virusy sa aj tak siria vzduchom. Skus najst nejaky kompromis. Tiez som cele tehotenstvo lietala so starsou dcerou po ihriskach, aj do materskeho centra sme chodili. Nehovorim, ze som neochorela, ale zas nebolo to nic vazne. Uzivala som aj kvapky od kaslu, aj paralen sem tam. Tomu sa neda uplne vyhnut.

11031981
22. sep 2016

To ju budes az do porodu izolovat?choroby neroznasaju len deti.po porode sa zase budes vyhybat spolocnosti kvoli babatku...nie je to prehnane?!

sardinka336
22. sep 2016

@pravoxx vieš ako sa vravi ,,musíš len zomrieť,, 😉 Nie, tvoje dieta naozaj nepotrebuje chodit medzi deti...ale tak čo ju chceš držať doma teraz ? Na ihrisku na vzduchu ti čo moze chytit prosím ta? Nepoviem, ok v tých centrách...
A dufam, ze s nou nechodiš ani do Tesca ani do Lidla ani k rodine...lebo aj tam moze niečo chytiť paradoxne. Proste treba to brat so zdravym sedliackym rozumom - su veci, ktorým sa mozeš vyhnut ako su nejake uzatvorene priestory, ale ist von na prechadzku a stretnut deti čo budu meter od nej ako v tom nevidim problém. Paradoxne aby ste neochoreli takto ,,izolovany,, doma. Virus je svina, cestu si najde.

zuzanaete
22. sep 2016

@pravoxx Som v podobnej situacii a mna to ani nenapadlo riesit. S malym chodime mhd, do herien ... Vyhybala by som sa preplnenym miestam iba v pripade vyhlasenia chripkovej epidemie. Ved keby som chodila do prace, tak by som sa tiez nemohla izolovat. Verim, ze to zvladneme aj bez vaznejsich ochoreni, nejake bezne prechladnutie ocakavam. Zvladneme, prezijeme. 🙂

priora
22. sep 2016

@moni244 ja som napriklad maleho dala do jasli ked mal 10 mesiacov a zial bohu teraz sa deti boji :( takze na ihrisko sa akurat tak iba pozerame

barcelona94901
22. sep 2016

No aj my sme boli izolovaní ,pretože žiadne deti v okolí nežili a čuduj sa svete prežili sme
Hadam som nemala kvoli tomu jazdiť 20 km a nahanat cudzie deti ,

pravoxx
autor
22. sep 2016

@11031981 zle si ma pochopila, nemienim ju úplne izolovať, detto po pôrode bábätko nebudem izolovať...ako som už v úvodnom príspevku písala, na všetko som sama, takže aj dieťa/deti musím brať všade do sebou, napr obchod, úrady, proste úplne všade...len sa troška obávam chrípkového obdobia a tak... No ale asi je to naozaj prehnané a aspoň na ihriská ju budem brať... V centre sme už stretli predtým chorú mamičku, kašľala riadne...

pravoxx
autor
22. sep 2016

@sardinka336 no asi máš pravdu, nebudem ju úplne izolovať. Ako som už písala, som na dieťa sama, beriem ho všade tam so sebou, kde potrebujem práve niečo vybaviť obchod, úrad...detto bude aj s bábom, pôjdu so mnou všade...tie centrá/herne asi obmedzí, ale ako píšeš na ihrisku by to malo byť ok...

sam2
22. sep 2016

@pravoxx ale preco chces selektovat len ihriska? Vsak choreho mozes stretnut aj v obchode, na poste, na urade. To by si musela byt zavreta doma v sterilnom prostredi. Co tak namiesto "vymyslaciek" s izolavanim posilnit imunitu? Aj tebe aj malej? Jedz vela ovocia a zeleniny, vitamin C, pripadne sa v lekarni popytaj na prirodne produkty, ktore mozu aj tehotne. A cerstvy vzduch je na imunitu a zdravie tiez velmi prospesny.
Dalej, ked budes takto uvazovat, pravdepodobnost ze sa na teba nieco nalepi je omnoho vyssia ako ked to nebudes az tak riesit... Psychika je mocny carodej ☝️

stella231
22. sep 2016

ja si tiez myslim ze az taku traumu mať nebude.... neni to ze deti nikdy nevidela...ze bude na ne kukať ako v afrike na sneh.... s detmi sa bude hrat ked bude mať možnosť .... pokial sem tam do parku či kutika chodite tak je to postačujuce ...a niektore rypalky si nevšimaj sledujem ich uz dlho ... nekomentujem ale čo prispevok to sa mi rozum pozastavuje či nema nič ine na praci len svoje mudre tliachy rozdavať... 🙂 mam naj kamaratku v Ba nema tam NIKOHO ani len kamaratku lebo sa tam pristahovala koli muzovi ... jej mama i svokra mimo 200 km muz cele dni v praci...jej mala sa s mojou dcerou videla raz mesačne alebo raz za 2 mesiace ked prišli domov... nebola uplne odrthnuta z retaze ako ine deti zvyknute byť vonku s detmi denne ale hrali sa uplne normalne taktiez do kolektivu sa zaclenila uplne normalne, podala by som štandardne bez nejakych anomálii .... 🙂

pravoxx
autor
22. sep 2016

@sam2 no my nebývame choré, pravidelne užívate rybý olej priamo z Nórska ( manžel tam predtým dlho robil) a ako ten olej osobne beriem 3 roky som nebola chorá, max sople trochu, detto dcérka...predtým som bývala chorá často, bežne dostupné "podporovače imunity" z lekárne mi nikdy nepomohli, akurát som minula kopec peňazí...
neviem, teraz ako spm ostala tehotná, som nejaká precitlivejšia a chcem chrániť bábo v brušku, preto sa bojím nejakých chorôb...

sam2
22. sep 2016

@pravoxx to je pochopitelne, ze si precitlivena. Lenze ak by si to tak mala brat, tak fakt nemozes chodit nikam. To ci dcerka potrebuje deti vies ty sama najlepsie. To je teraz asi nepoctatne. Ale fakt skus byt v pohode. Ak ste neboli chore, tak neries. Ber dalej ryby olej a vsetko bude ok. Uvidis 😊 A ked ta chyti nadcha tak to nie je tragedia. Vsak nie sme chlapi (smrtelna choroba na osem - soplicek 😉) ....

danusskaaa
22. sep 2016

Ak máš ochoriet, tak ochoriet hocikde.... Nehovorím, že máš s malou behať po hernach cez mŕtvoly, ale myslím si že aj napriek tomu že si tehu by si nemala malej brat čas pobytu vonku či medzi inými deťmi. Aby potom nebola utiahnuta, sikanovana inými deťmi a hlavne nespolocenska, keďže čas trávi len s tebou... Ja som raz tehu, aj som prešla chorobou, chodíme normálne vonku i do herní... Proste fungujeme normálne, veď tehotenstvo nie je smrteľná choroba!!!

mihula
22. sep 2016

@pravoxx ja si myslim,že je to uplna hlupost.Izolovat dieta a seba?Prosim ta a prečo?Si mzsliš,že si jedina tehotna žena s dietatom?Uvedom si,že aj ine ženy su tehotne a chodia do roboty.Mysli si,že imunitu si vytvarame sami a to tým,že sa nevyhýbame spoločenskemu dianiu.Jasne,ked je epidemia chrípok,že sa clovek stiahne,ale teraz?ked je krasna jar a babie leto,bola by skoda ho stravit,len tak izolovana od diania v meste a okolí

mihula
22. sep 2016

oprava,krasna jesen som myslela

pravoxx
autor
22. sep 2016

@stella231 no ja som ako tvoja kamarátka, tiež som tu viac menej sama, manžel non-stop v práci, všetka rodina 200 km od nás... Nesťažujem sa, je to tak nevadí mi to...len je mi trochu ľúto dcérky, je stále len so mňou, nemôže sa často hrať s bratrancami/sesternicami a tetami, starkými...tiež si myslím, že keď občas niekam vybehneme na ihrisko bude to ok, úplne ju nebudem izolovať... No a tie rýpalky tiež nebudem komentovať..

siska53
22. sep 2016

@pravoxx pozri,aj tak chodievas do obchodov ci po uradoch. Takze je to uplne jedno. A nie,nemusi byt len v spolocnosti deti. Nasa sice bola,ale ich ignorovala,takze akoby nebola.
Jedine by som v zime nechodievala velmi do centier ci detskych kutov,ja osobne to neuznavam,radsej byt na vzduchu.
Myslim,ze kazda,ktora caka druhe ci dalsie dieta uz neriesi taketo veci ako je ci neochorie. Ja som dodrziavala beznu hygienu,plus navyse vyplach nosa a vykloktanie hrdla,to stacilo (ja som nachylna na ochorenia), pri oboch som vsak bola aj chora,aj dake to atb brala. Deti au obe v pohode.
@moni244 a co by uvidela? Nechapem.. Nasa boka od babatka medzi detmi a mala ich velmi dlho na haku. Az po roku od nastupu do skolky sa zacala trochu hravat s detmi. Jediny,s kym sa hrala aj predtym okrem nas dospelych,bol jej o 2 roky starsi brat. A doteraz sa hra s detmi podla nalady. Ona totiz za hru povazuje aj to,ze pri niekon stoji a pozera sa nanho. A je tak spokojna.

pravoxx
autor
22. sep 2016

@mihula nie som jediná tehotná, a do práce chodiť nemusím...áno máme krásnu jeseň a s dcérkou som skoro každý deň niekde von na vzduch... Neizoluneme sa od sveta, len sa bojím centier/hier, lebo tam chodia aj choré deti...

dahra
22. sep 2016

@pravoxx - nejaky kompromis, napr. ja sa snazim viac obmedzit pobyt s detmi v uzavretych priestoroch, pobyt vonku je ok. Ten je potrebny.
Inak ja som vyrastala ako izolovane dieta. Moja mama nema a nemala kamaratky, s kt. by sa navstevovala, sme vacsia rodina, takze sme sa stretavali iba so starymi rodicmi, maminou sestrou, otcovu rodinu sme nenavstevovali, len parkrat do roka, na chvilu ..a ako prve dieta v rodine, som nepoznala ziadne deti, bola som vylucne v spolocnosti dospelych. V skolke sa mi javili ako nejake divne bytosti. Bala som sa ich, lebo ked si kychli pocas obeda vyprsklo im jedlo na stol, fuj 😀 😲, vela behali a kricali. Cas v skolke som travila iba pozorovanim tychto bytosti 😀, napr. z kuta alebo spod klavira. Nevedela som sa s nimi ani rozpravat. Jakziv som sa s mamou nedostala do situacie, kde by mi vysvetlila, co by som mala robit, hovorit, ako sa spravat. Totalne nemehlo som bola. Ale to mohla byt aj moja povaha.

mihula
22. sep 2016

@pravoxx ale chore deti a chorí ludia chodia vsade,neda sa tomu vyhnut.Tak ako som pisala,je rozdiel,ked je chripkova epidemia ale takto?Ved v tomto pripade nemožes privitat ani navštevu,mama,svokra,surodenci,susedia,lebo nevies čo ti domov donesu.Myslim si,že to zbytocne zveličujes a riesis.Ako inak si chcete vybudovat imunitu?Niekto kýchne a ste na pohtovosti?Hadam nie

mihula
22. sep 2016

@pravoxx a este niečo,do centier nechodia chore deti,tie by ležali doma.Ak si nemala na mysli,kasel a sopík

katkakovac
22. sep 2016

Poznam jednu v mojom okoli, co sa takto z dcerou izolovala. Mala je na nu priliz naviazana, na jej vek priliz dospelacke zmyslanie. A tiez, ked sa ti narodi druhe, bude pre tvoji dceru lepsie, ak sa bude vediet zahrat aj so surodencom, resp. niekym inym ako z tebou. Lebo pokial ste len vy dve, venujes jej 100% casu. Lenze to sa onedlho zmeni. Nechaj ju hrat sa z detmi, urcite jej to prospeje. Ja som ako tehotna so synom chodila hravat sa z rovestnikmi. Ucil sa delit o hracky, teraz to hodne vyuziva🙂 Ak mas byt chora ako tehotna, aj tak sa tomu nevyhnes. Je to budovanie imunity. A pockaj, ked ti nastupi do skolky. Syn ma 2,5, v skolke bol 2 tyzdne a uz tyzden doma. Krpata ma pol roka a uz to od neho chytila. Aspon ked pojde ona do skolky, uz bude mat tieto chripocky odlezane.

sardinka336
22. sep 2016

@pravoxx tak tam proste nechod a hotovo. Co ti pomoze báť sa?
Ach zeny čo budete robit ked pojdu vaše deti do školy? Sak vas odvezu do Pezinka...my sme čerstvo po črevno zaludočnej chripke ktoru asi ,,niektore z deti,, prinieslo zo školy a čo teraz tam nepojde? Samozrejme ze to chytila aj naša 1 ročna...dnes sa konečne vytešujem ze nema srajdu 😀 Plus na škole su non stop vši a nie je to ciganska škola. Proste čo narobim, ani kebyze chcem tak sa tomu nevyhneme, proste do školy sa musi.
A syn pride prvy den po chorobe zo školy a pytam sa ho čo ste mali na obed. Ze rybu. Jééj, super...a on ze, babam nechutila tak som zjedol aj Radkinu, Sofiinu, Samovu, Leovu...asi 5 spoluziakov vymenoval!!! Ja že čooooo??? Zakaz!!! Teraz si bol doma s grcačkou!
A potom ze vyhybajme sa chorobam. 😀 😀 😀