Môže sa chcieť dvojmesačné bábätko posadiť?

endzi81
1. apr 2015

Ahojte, nasa mala ma dva mesiace. Ked si ju dam na seba, a dam jej prsty do ruciciek, tak sa dviha ako keby si chcela sadkat. Aj ked je v hojdacke, alebo lezi nasikmo (na vankusi) tak sa akokeby snazi sa posadit. Myslite ze si chce sadnut? Ved na to je este prilis malicka. Alebo je to normalne a treba to cvicit?

sense
1. apr 2015

este je mala, ono je normalny vyvin dietata ze ked chytis za rucicky sa snazi pritiahnut aj moja to robila ...ale to neznamena ze chce sediet,...sediet sa nauci sama ked bude mat dostatocne pevny chrbatik urcite netreba takymto sposobom cvicit....lebo jej mozes viac uskodit ako pomoct...

monhla
1. apr 2015

Je to iba reflex. Určite ju nedávaj sadať, lebo jej zničíš chrbticu.
Robí to väčšina detí v takom veku.

miku1
1. apr 2015

@endzi81 Deti sa občas snažia o možné nemožné 🙂 ale radšej ju nechaj ležať a nedvíhaj ju.

tenerifka
1. apr 2015

@endzi81 Netreba nic cvicit ani silit, to co robi tvoja dcerka urobi vacsina deti, ak sa im to umozni, ale so sedenim to nema nic spolocneho.
Ak sa bude tvoja dcerka chciet a aj vediet posadit, najpr sa pretoci na brusko, da sa do klaku a odtial do sedu-sama bez pomoci. Moze to zvladnut v 7-om mesiaci a moze to zvladnut az v roku, jedno aj druhe je normalne, kazde dieta ma svoje tempo. Dopraj malej dostatok volnosti, daj jej cas a doveruj jej, raz sa nauci sama sediet aj behat, ale potom si uz neoddychnes.....

lauricka
1. apr 2015

necvicit, netahat za ruky, ona si raz sama sadne, ked bude jej telo pripravene na to. Moja mala ma podobny vek a taha sa do sadu bez toho, ze by jej niekto vobec drzal ruky, ked ma o nieco trochu oprety chrbat. Vobec si to nevsimam, nic to neznamena.

endzi81
autor
1. apr 2015

🙂 ja viem ze sediet este nema ani to nechcem, len som chcela vediet ci je to OK, lebo to zacala robit par dni dozadu. Ale ked je to normalne, tak fajn 🙂 dakujem

monicm
1. apr 2015

@endzi81 robia to všetky deti,ako ti už napísali mamičky predomnou.sedieť ju nedávaj,ale nemyslím si,že by si s ňou nemala cvičiť.my sme to skúšali,samozrejme som chalanov nedávala sedieť,len nadvihla pár cm (cca 5cm) od podložky a skúšali sme,či bude držať hlavičku zarovno telom,bolo to len na pár sekúnd (2-3) .ak však hlavička klesala dozadu,ihned sme drobca položili

liebling98
1. apr 2015

@endzi81 môžeš sem tam pocvičiť presne ako píše @monicm. Bábätku tak posilníš svaly na krku, bude to mať ľahšie pri dvíhaní hlavičky a pasení koníčkov.

ivet1371
1. apr 2015

Cvičiť možeš a davaj na bruško.