Ahojte, zaujímalo by ma či môže byť malé dieťa "urazené"?
Máme 16 mesačné dieťa, usmiaté slniečko.
Vždy rado trávilo čas so svojím otcom, no posledný mesiac si všímam že už ani nie. Neteší sa keď príde z práce, nejde za ním, nepostíska ho, prakticky ho obchádza.
Venuje sa mu málo, ráno je s ním 20 minút, poobede možno hodinu kým nachystám večeru, dám si sprchu a pod. Ale aj tak som vždy v miestnosti prítomná a dieťa uteká za mnou.
Za posledné dni je s dieťaťom ešte menej, ráno možno 5 minút a poobede takmer vôbec. Nikdy dieťa neokúpal, nenakŕmil, nevstával k nemu v noci. Jednoducho komplet starostlivosť je len na mne. Za mnou uteká, postíska sa, dá mi pusu, sadne si na mňa a spolu sa tulkáme, jeho obchádza. Môže to byť preto že mu začal venovať ešte menej času a je v podstate "urazené"? Alebo je to len obdobie nejaké? Celkom ma táto zmena správania prekvapila. Budem vďačná za názor.
Dieťa uteká k tomu, kto sa mu venuje, mne to príde prirodzene a žiadne urazanie sa.
Malo by to otcovi nastaviť zrkadlo a pokiaľ to ide, venovať sa svojmu dieťaťu.
No a co sa ma na neho tesit, ked s nim netravi cas? Vsak otec sa sprava ako kredenc. Dietatu je jedno, ci stoji v kute alebo nestoji. Nie je s nim ziadna "zabava"
Nie ze urazene, ale proste nema k otcovi emocnu vazbu, ked on onho nejavi zaujem. Riesila si to s muzom?
Ani za susedou nebude utekať keď ho každý deň ledva pozdraví. Asi mu už "došlo", že nemá zmysel za ním ísť.
Tak potom sa muž nemôže čudovať (a ani ty), ze si ti dvaja nevytvoria vzťah, keď otec sa k dieťaťu nemá.. Od toho je dospelý hádam, aby na tom vzťahu s dieťaťom pracoval a nie hádzať vinu na dieťa, že je urážlivé alebo boci od otca 🤷🏼♀️
@tamta určite nechcem vinu hádzať na dieťa. Ja sama vnímam to že ten ich vzťah nieje ideálny. Len ma prekvapilo že to tak razom prišlo, že dieťa stratilo záujem
urazene ale ozaj v zmysle urazene vie byť až tak o rok, cca 2,5r 😉 16m je malo
dieťa je emočne čisté a okrem iného aj krásne zrkadlo. ono nevie, co je to urazit sa, na to treba vyssi level racia. proste ide za tym, s kym ma vztah, kto sa mu venuje, od koho ma pozornost, kto mu nacuva, kto ho vnima.
Prosím Ťa,s týmto mužom už nemaj Viac deti. Na čo? Tvoj syn má len Teba a Tvoj muz ho evidentne neľúbi.
Muž by sa mal zamyslieť nad sebou
Autorka ako to ze nevedie, nie je to hadam aj jeho dieta? Ak fakt nejavi o dieta zaujem a nema volu to zmenit, zamyslala by som sa nad tym, aky ma tento vztah vobrc zmysel. Tvoj syn bude neskor velmi trpiet otcovym nezaujmom ked bude vacsi a bude tomu uz rozumiet.
Dieta urazene moze byt. Moja, vtedy 8mesacne dcera, absolvovala operaciu. Isla som s nou na premedikacnu izbu a tam som ju odivzdavala personalu, plakala, tahala sa za mnou. Nejaky cas po operacii odvracala odo mna hlavu, nesmiala sa na mna, netahala sa za mnou. V nemocnici v lekarni som jej kupila nove hracky, odviedla som jej pozornost a potom zabudla..ale sama by som neverila, ze take male babo sa moze urazat, hnevat a pod.
Urazene asi nebude, ale ked si s nou otec nebuduje vztah, tak nemoze cakat, ze bude chodit za nim. Chyba je v otcovi, ten by to mal riesit aby k nemu dieta malo vztah a chcelo s nim travit cas. Ale najprv musi s nim chciet ttravit cas ten dospely a (mozno) rozumnejsi z dvojice