Môže 4 mesačné bábätko schudnúť za týždeň 40 gramov?

petra8786
13. feb 2013

Ahojte chcela by som sa spytat..či je važny problem ak moj syn schudol za tyzden 40 gramov ,pričom minuly tyzden nepribral ani gram cize za dva tyzdne nič,len schudnutie 40 gramov...prikrmovat nechcem..mliecko tečie kazde cca dve hodiny..maly saje dobre celkom..papame aj v noci..jeho vaha je teraz 5820g..vyska 62cm....bojim sa či sa mu niečo nestane,ak ho nezacnem prkrmovat...ci ho to nejak neoslabi ten ubytok na vahe..co mam robit mam viacej dojcit,alebo mam zacat s prikrmovanim?? dakujem za rady...

liz_lemon
13. feb 2013

@petra8786 podla mna sa nemusis bat, pokial to nebude dlhsie pretrvavat, moj syn ked nemal ani 2 mesiace, schudol za tyzden 300 g, a to bolo vazne, ale on to mal kvoli zdravotnym problemom, skoncili sme v nemocnici

nadula01
13. feb 2013

@petra8786 a to ho vazis kazdy tyzden?podla mna sa zbytocne stresujes..pokial je spokojny a papa by som neriesila 40 gramov vobec..

ruthke
13. feb 2013

Ubytok 40 gramov ozaj nic nie je. To mas ako ciknutie do plienky. (Ked som ja zacinala s kojenim, tak som ako posadnuta vazila malej plienky, ze kolko cika, a plienka mala kludne aj 80 gramov). Ale ze dva tyzdne nepribral, asi by som to radsej prekonzultovala s laktacnou. Len pre istotu.

petra8786
autor
13. feb 2013

@ruthke ja ho nevazim kazdy tyzden,ale jeho detska doktorka ma k nej vola kazdy tyzden na vazenie..hmm...no konzultovala som to s laktacnou aj mi poradila co robit aby som mala viacej mliecka, a tak..ale nevravela mi nic konkretne o prikrmovani ,tak aj preto sa tu pytam hmm

nicky07
13. feb 2013

u nás to bolo niečo podobné. Krásne sme priberali a v 4 mesiacoch ostal stáť na váhe a za mesiac pribral 40g. On je ale také šidielko.Už vtedy sa pri každej príležitosti otočil na bruško tak som ho davala do lehátka aby kludne po jedle sedel a priberal tak si začal strkať nožičku do úst... No jednoducho ani za svet nebol v klude a tak nepriberal. Pediatrička čakala mesiac či sa to nezlepší a nakoniec sa rozhodla že teda zacneme prikrmovat zeleninkou. Prechod na umelé mliečko našťastie hned zamietla... Aj tak nepriberáme nejakými obrovskými skokmi ale drobec je obratný plný života a chuti do papkania - hlavne masko. Uvidíš čo ti povie pediatrička keď pôjdete na preváženie.

euka210
13. feb 2013

no nemal by trvalo chudnut...myslim ze caste papanie, teda dojcenie, aby dostal aj zadne mlieko by malo vystacit. Moze byt ze vela narastol a nestihol dobehnut.

ela2710
13. feb 2013

@petra8786 stresujes sa zbytocne, keby bol hladny, dal by ti to predsa najavo 😉 urcite dalej koj a uz nevaz, budes mat akurat tak stresy, moje deti mi vazia vzdy len na poradni, doma ssom vazila Tomaska len jeden krat, lebo som bola zvedava, kolko vazil v 2 rokoch 😀 pokial je babo zdrave, prospieva, tak je vsetko v poriadku 🙂

marianna_c_
31. júl 2013

@liz_lemon mozem sa spytat, ake ste mali zdravotne problemy??? moja malinka mi strasne schudla a neviem cim to je... ked sa narodila vazila 3920g...ked mala 6 dni na poradni mi vazila 3640g, co bolo o 70 g viac ako pri prepusteni z porodnice den pred tym...tak nas dr. pochvalila a na poradni sme boli az dnes...mala ma 26 dni a schudla mi na 3430 g :-O som z toho zufala, vobec nie je uplakana, nervozna, ani nic podobne, krasne papa, ale za to si aj rada pospinka aj 4 hodiny cez den v kuse a v noci aj 6 hodin...budem rada ak mi napises ake ste mali zdravotne problemy, lebo som zufala a bojim sa o nu :-/

liz_lemon
31. júl 2013

@marianna_c_ pylorostenoza http://www.choredieta.sk/index.php/brucho/pylor...
po operacii (ta je nevyhnutna) uz bolo vsetko v poriadku

aninka30
7. nov 2018

@marianna_c_ ahoj u vas ste ako dopadli?zistilo sa preco dcerka chudla?

marianna_c_
16. nov 2018

@aninka30 nezistili nám nič... Ona bola len lenivá si vytiahnuť mliečko a ja som si to nevšimla že nepije dostatočne...potom sa nakopla a už začala priberať, kojili sme sa do 16 mesiacov...a vám niečo je?

aninka30
16. nov 2018

@marianna_c_ chvalabohu nie 🙂 KO bol v poriadku, mala som "len" menej mlieka, ale uz sa zda sa nastartovalo a za tyzden pribrala 180g 😊 (min mesiac len 200 a dr nas tlacila do UM a strasila nemocnicou..)

marianna_c_
19. nov 2018

@aninka30 len sa nedajte!!!! Nie je nad materské mliečko 😘 držím palce