Môže 3 ročný syn piť Jupíka s príchuťou cola - višňa?

terkaa
13. mar 2011

ahoj, zbadala som jupika colu-visnu. mam 3 rocneho syna, moze to uz pit? viem, ze tam nieje orig.cola ale predsa... co vy na to... 😝

helenkasabinka
13. mar 2011

je to len obycajna akoby sirupova voda a je uplne neskodna bez pridavku kofeinu,jedine len konzervanty a E-čka to obsahuje ale kofein tam nie je ,takze dieta ju urcite moze pit ,inak by ju nepredavali ako detsku vodu

lejlla
13. mar 2011

moj maly ju tiez pil,mne sa zda dost sladka 😉 .

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anelehka
13. mar 2011

podla mna v pohode 😉

maggie2
13. mar 2011

môže to piť rovnako ako aj všetky tie ostatné predražené sladké umelinové sajrajty 😵 Čo tak radšej čistú vodičku alebo prírodnú šťavu?

titkovamiriam
14. mar 2011

tak naštastie vyrasta generacia rozumných deti čo sa týka výživy tak toto by nepili ani moje starsie deti-voda,caje,neochutene mineralky-u nas doma inak vedie caj denne navarim aj 6l a piju,beru si do skoly,von vsade.Nehovorim ze si obcas nekupime kofolu alebo niaku limonádu no nepotrebujeme ich.marek je doslova vodový a čajový tak taketo hovadinky ani nepýta-našťastie, a nemaju ich ani v skolke 🙂

miskinadamko
14. mar 2011

ja to nevidim az tak dramaticky, vsetky vieme co je pre nase deti zdrave a spravne, ale nemyslim si ze ak raz za cas dieta vypije jupik, alebo podobný sladeny napoj ze je to problem, vsetko treba s mierou a je to ok.

happy8051
14. mar 2011

nerozumiem niekedy celkom zlozeniu jedalnicka... casto tu citam, ze sa mamicky stazuju v style: moje dieta odmieta zeleninu, ovocie, varenu stravu a jedine co zje su sladkosti, pribinacik... nechcem na nikoho utocit.... dieta si ma moznost zvolit jedla len z toho, co mu sama matka ponukne.... samozrejme, ze je lakavejsi pribinacik, ako neochuteny tvaroh... sladky napoj viac, ako cista voda, prirodna stava alebo nesladeny caj...
moja odpoved na tuto otazku je NIE a este raz NIE. sladeny napoj dieta absolutne nepotrebuje a ked mu ho nebudes ponukat, nebude ho chciet

ivett1
14. mar 2011

jasné, že to môže piť...nemalo by mu to ublížiť, ak nemá sklony k nadváhe, alebo iným chorobám a je to zdravé dieťa, tak skúsiť raz-začas môže...aj moji malí si sem-tam doprajú jupík (hlavne v lete jupík aqua s príchuťou jablka a citrónu 😉 )...len práve višňový im moc nechutí ...

atrami
14. mar 2011

Aj nášmu chutí, ak ju nemá denne, neublíži mu.

ludka140281
14. mar 2011

moje ju nikdy nepili a asi by som im ju ani neponukla...nechcem ziadnu colu...radsej cistu vodu,alebo ovocnu stavu,ale nie take sladene napoje,kazia zubky:( ale ty si matka a vies co tvoje dieta potrebuje 🙂

petraw
14. mar 2011

jasné, že môže 😉 je to len príchť cola 🙂 ale ja to nekupujem, malý to raz raz vyskúšal a ani to nevypil, je to strašne sladkéééééééééééé 😝

andrejo
14. mar 2011

nas ako 5 rocny toho jupika pil ale po case mu prestal chutit a uz radsej jahodu alebo jupik aqua.

habibi78
14. mar 2011

moja mala sa napila raz....v detskom centre nic ine na pitie nepredavvali...... velmi rychlo mi flasu vratila 😀 😝 😝
ochutnala som to a je to vazne strasaaaaaasne sladke, podla mna v tom bude tiez kopec umelych sladiv a farbiv.... 😝 😝 😝 😝

katka159
14. mar 2011

môj malý ma tiež 3 roky a pije ju asi už pol roka a v pohode chutí mu to.... 🙂 nie každý deň ale 2-3 krát za týždeň mu určite neublíži... 😝

samika
14. mar 2011

ja by som to malému určite neponúkla 😖 tiež bude mať o mesiac 3 roky. snažím sa nosiť so sebou vodu, prípadne čaj osladený medom alebo len čistý. tiež máme vždy doma navarený čaj, najčastejšie rôzne bylinkové sypané z lekárne, príp. v lete mätový (zo záhrady).
no a ak náhodou nemáme so sebou, aj tak nemám problém mu vysvetliť, že radšej nech si v obchode vyberie vodičku...zatiaľ v pohode neprotestuje, nechá si vysvetliť že vodička je zdravá...... 😉
ale každá mamina podľa vlastného uváženia 😉 🙂

pancake
14. mar 2011

doteraz som aj ja odsudzovala mamicky ktore kupovali jupiky a podobne.lenze ja som malemu ponukla iba granulovany detsky caj, alebo obycajny sackovy caj ovocny, alebo cistu vodu.
a dieta mi vypilo iba deci tekutiny denne.... a vcera sme mali navstevu a kupili mu sladky dzus bez konzervantov v Lidl a maly vypil na raz cele tri deci. a doteraz sme behali s nim po doktoroch ze nepije tekutiny.
tak vdaka bohu aj za sladke dzusiky dnes som ano utekala do obchodu kupit dalsie len aby cosi vypil. 😎

sampo
14. mar 2011

ja by som to dietatu urcite neponukla a dufam, ze jej to ani nikto neponukne, nech radsej nevie, ze sa take daco da pit 😖

vladkaz1
14. mar 2011

http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.asp... pozri sa co to obsahuje ,sama som nevedela ale vyrazilo mi az dych ze jupik obsahujeako keby 9 kociek cukru 😝 ,nekupujem ,radsej jej dam vodicku

stelly0123
15. mar 2011

Myslím si že to malý môže v pohode piť 🙂 Keď si vypije raz za čas (1-2 krát do týždňa) tak to mu určite neublíži 🙂

amdeis
16. mar 2011

Jasne, pit to moze. Ale lacnejsie to vyjde nechat ho schrumat pol krabicky kockoveho cukru. Ked uz nechcete pripravovat vlastne stavy a sirupy ok, ale co tak aspon kupit menej sladky sirup z obchodu, ktory obsahuje neskodne ecka a to zarabat? Mozno nemate este deticky obezne, ale o chvilu zacnu sedavat viac pred telkou a kompom ako sa hybat a potom budete marne lamentovat, ze su tucne, maju astmu, alergie, su hyperaktivne a nic nezjedia, lebo to neobsahuje aspon pol kila cukru a liter oleja. A co tak kyselina fosforecna, nie je tam? Nic to nehovori? Lebo ak je, tak v preklade sposobuje odvapnovanie kosti a zubov. Baby ste dobre mamy, len trosku menej toho modreho z neba a chemickeho z obchodu. 😉

ellit
16. mar 2011

jasne ze to moze, nas Sebi ju zboznuje a ma ju ako odmenu 🙂

sisaha
16. mar 2011

ja niektorym zenam nerozumiem..., niekto tu da normalnu otazku a dostane sprsku poucenia co je nezdrave a ako by oni nikdy toto svojmu dietatu nedali. Ruku na srdce..., kazdej jednej obcas dieta take nieco v zivote vypije a mozno aj zjedlo horsie veci ako je sladky jupik. Zakladatelka sa nepyta ci to moze dieta pit kazdy den, ale ci mu to moze kupit, ked ma iba tri roky... Moja dcera vypije napr. iba cistu vodu, ale neodcudzujem ziadnu matku, ktora ma s dietatom iny rezim a zvyky. Skusme niekomu poradit podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia, ale bez pichlavych a ironickych poznamok... 😉

kazdovci
16. mar 2011

moze a raz za cas urcite neublizi. a vsetky "rozculene" maminky - asi ste este nezazili hanbu ked vase dieta vychovane na nesladenych cajikoch a vode, na navsteve dostane omylom do ruky kamaratkinu flasu Jupika a nepusti ju z ruky kym nie je takmer na jeden dusok prazdna a kamaratka zacne kvilit ze nema co pit...mne sa to stalo s mojim starsim synatorom. odvtedy som si povedala, ze radsej nech ma obcas "nezdrave" pitie aj doma ako potom na navstevach a v kolektive robit hanbu🙂 ved aj my radi z casu na cas zhresime, tak preco robit vedu okolo jedneho jupika...

andreac
16. mar 2011

skuste Kubika bez ecok 🙂

aslan
1. máj 2011

🙂 🙂 :D

bets
2. máj 2011

moje deti su uz velke a jupika som im doteraz nekupila, ani im nechyba, nepili ho, vedia preco ho nepiju, vedia preco taketo napoje nekupujeme... obcas im vsak kupim Kubika - bez konzervacnych latok, umelych sladidiel a farbiv. maju radi sladke, nie vzdy su ochotne pit vodu. riesim to sirupami, ktore im nezarabam prilis sladke. vacsinou domace. napr. teraz zacne kvitnut baza, sirup sa robi velmi jednoducho a mojim detom velmi chuti.

lucka1987
2. máj 2011

ja nepijem take sladke vody (iba raz na zastavke sm umierala od smadu a v stranku mali len jupika, NIKDY VIAC 😅 ) a budem sa snazit aby ani nas drobec take pit nemusel... robievam domace ovosne ci zeleninove stavy a zavaram ich do poharov. 😉 ale ak ho niekto ponukne ci nebudeme mat po ruke inu vodicku tak na tom nic nie je obcas si dat.... vsetko s mierou... ale aj tak sa mi zdaju moc sladke tie napoje 😅

gabuci
4. máj 2011

Moje takéto tiež nepijú.Radšej minerálku,alebo minerálku ochutenú najmä s citrónovou príchutou.Mladšia si vypije aj vodičku čistú,jej to problém nerobí,staršia moc nie,len ked berieme nejaký liek,k tomu.na moje nešťastie čaj nikdy nemali v láske/no ked boli malinké vtedy hej/ťažkosti mi robí aj nahovoriť ich na čaj aj ked sú choré.Ani vtedy nechcú teplý čaj.Ani normálny ani ovocný.Pritom ja pijem veľa,napriek tomu,že to vidia,nechcú.Sladké malinovky moc nechcú,prišli na to,že sú aj potom smädné.

hexi
4. máj 2011

ja som malej dala pit sladkeho napoja a nechcela mi to vypit skor jupik vodicka ona je taka pollitrova a ta je chuti ked nemame z domu cajik, ale som proti sladkym malinovkam je to dost skodlive