Môže 18 mesačné dieťa papať rybie prsty?

ivanusko
27. nov 2017

Ahojte baby chcem sa opytat moj syncek ma 1r a 6mes..moze papkat rybie prsty? Niekde som pocula,,,ze by sa nemali,,ale ja si myslim opak.....a radsej sa pytam vas....Dakujem

meluela
27. nov 2017

@ivanusko moct moze, nic sa mu nestane. ale nie su velmi zdrave, vacsinou dost nekvalitne, obsahuju malo ryby a kopu pridavnych latok, radsej upiect rybku
ale obcas v restauracii trebars uplne v pohode

ave17
27. nov 2017

Ty to určite jesť môžeš,keď sa pýtas na oboch.....,malému by som to nedavala,je to predsmazene,plné strúhanky a malo ryby,radšej obyčajnú rybu na masle.

meluela
27. nov 2017

Zloženie

Mäso z treskovitých rýb - mleté (51%), Strúhanka (pšeničná múka, voda, jedlá soľ, červená paprika mletá), Rastlinný olej, Pitná voda, Pšeničná múka, Stabilizátor E451, Jedlá soľ, Koreniny

Informácie o produkte

Krajina pôvodu - Poľsko

Popis E451 - Trifosforečnany (sodný a draselný)
Trifosforečnany mají řadu technologických funkcí.

V obvyklých množstvích v potravinách jsou bezpečné.

Existují domněnky, že vysoký příjem této látky může způsobovat odvápnění kostí.

V rámci EU povoleno pro široký okruh potravin v omezeném množství.

lindusss2016
27. nov 2017

Rybie prsty by som.nejedla ani sama, nieto este.malemu.dietatu, radsej.uvar nieco.vyzivnejsie

chrissie_kf
27. nov 2017

Ak par krat do roka take mas doma alebo chut na rybie prsty a das z toho aj dietatu nic sa nestane a mozes. Samozrejme nie je to vyzivovo hodnotne , Ale nepredpokladam, ze to mas na stole kazdy den. Casto a pravidelne by sa ale tento typ stravy konzumovat nemal , su naozaj zdravsie aj chutnejsie alternativy. Ale ako som pisala vyssie zcasu nacas sa netreba zblaznit z toho🙂

ivanusko
autor
27. nov 2017

Dakujem baby...samozrejme nie casto....chcem mu to dat prvykrat....urcite by som mu to casto ako napr.kazdy den,,,kazdy druhy nedavala......ale dakujem vam za rady😘

lindusss2016
27. nov 2017

@ivanusko radsej to nedavaj ani tak casto, ako napr.raz za tyzden alebo raz za mesiac. Ak to ma byt naozaj obcas rychlo splacany obed, tak ok. Myslim, ze kazda z nas sem tam pouzije polotovary 😉

nyusika
27. nov 2017

ja by som to nedavala ani obcas...
urcite sa k takymto jedlam dostane niekde (navsteva, dovolenka napriklad...)
ale nevidim zmysel v tom, aby som to ja pripravovala doma.

argument o rychlom obede moja hlava neberie, rovnako rychlo opeciem na panvici filet z naozajstnej ryby

lindusss2016
27. nov 2017

@nyusika rychlejsie jedine o to, ze toto sa nemusi rozmrazovat 😀 ja teda nvm, ja rybie prsty nemozem ani len citit, ked sa pripravuju, takze u nas v mraznicke sa neocitnu ani omylom, ale vraj niekomu to.chuti 😀

nyusika
27. nov 2017

@lindusss2016
nic sa nemusi rozmrazovat, ved ryby su aj tak najlepsie chladene. mrazene su plne zbytocnej vody 🙂
ja chapem, ze jest treba asi vsetko, len fakt nevidim zmysel v tom, aby ludia doborovolne (pripravene doma) jedli taketo absolutne zbytocne a extremne nezdrave jedla.
a este argumentuju tym ze ved "ja chcem pre svoje dieta to najlepsie"
a svaaaac - vyprazia im pomlete odpadky z polskych ryb

jasne, ze z toho nik neumrie, to zas az taka extremistka nie som.
ale naco uz od utleho detstva ucit deti na nezdrave navyky, ved oni sa este takychto veci v zivote najedia dost aj neskor.

do tych cca troch rokov si stravu (vacsinou) striehnu mamy, ony rozhoduju, co deti budu jes a tym im davaju do buducnosti vela.

lindusss2016
27. nov 2017

@nyusika
No ja som rovnakeho nazoru, ale z povodneho prispevku som pochopila, ze autorka ma trosku inu predatavu o zlozeni rybich prstov.
To o tom.rozmrazovsni ryb bolo myslene s nadsazkou 🙂 ale inak nie kazdy ma moznost nakupu cerstvych potravin denno denne. My zijeme na dedine, na nakup chodim raz tyzdenne a musim potraviny nejak.uchovat, ak nechcem manzela hnat po praci kazdy den do obchodu. Je oravda, ze ryby vzdy konzumejeme hned, do.mraznicky ich nedavam, ale ostatne maso ano

nyusika
27. nov 2017

@lindusss2016
ja mam v mraznicke len tresky z norska, co dostanem vzdy na jesen 😀

nika898
27. nov 2017

@ivanusko ahoj urcite nie casto a radsej by som ich upiekla v rure. Nie su mastne a su aj chutnejsie. Mi davame nasmu malemu obcas aj hranolky ale tiez pecene v rure aby tam nebol olej 😉

jg123
27. nov 2017

fuuuj...urcite to kvoli veku papat moze, ale nedala by som to ani psovi...

jana_eyre
27. nov 2017

Moj prvy take urcite nejedol do 3rokov.. Druha asi okolo 2.. A tento treti ma 14m a veru ich uz ochutnal.. Som hrozna matka 😅, raz-dva krat za rok sa u nas pripravia rybie prsty v rure, deti z toho maju az oslavu 😅 no a ten treti sa nejako k tomu vzdy dostane.. Nerobim si z toho vrasky, pokial maju deti dostatok zdravej inej stravy a vela pohybu mozu dostat aj nieco nezdrave raz za cas..

lindusss2016
27. nov 2017

@jana_eyre
Krasny priklad ako s poctom deti klesa hysteria matiek okolo starostlivosti 😝
Dufam, ze aj ja uz pri druhom budem menej uzkostliva 🙂

jana_eyre
27. nov 2017

@lindusss2016 😂😂 veru je to tak.. Clovek prestane riesit kopu veci a zije sa tak lahsie.. 😁este teraz si pamatam aka som bola pouburena ked prvemu synovi svokra chcela dat cokoladu ked mal dva.. A teraz treti cokoladu ukradol dcere ked mal 11m asi.. A ako mu chutila 😅

lindusss2016
27. nov 2017

@jana_eyre
😂 haha presne, aj mna poburuje, ked rodinni prislusnici pchaju mojej 20 m dcere sladkosti 😂 ale zas ja ju rada od toho zachranim aj za cenu, ze sa musim obetovat 😂

jana_eyre
27. nov 2017

@lindusss2016 ved toto.. Mamy sa rady obetuju a potom nezapnu rifle.. Aspon na mne ta obeta je vidno..

jana_eyre
27. nov 2017

😂

nyusika
27. nov 2017

@nika898
hranolky kludne aj na kvalitnom oleji - pokial to nebude mrazeny polotovar...to okolo zemiakov nepachlo.
normalne ocistit zemiaky, nakrajat na hranolky o upiect.
raz za cas uplne v pohode.
ked chce niekto rybie prsty, nech obali poctivu rybu naporcovanu ako rybie prsty do trojobalu a to vyprazi....

janinah
27. nov 2017

rybie prsty existujú aj nemleté a ozaj nemleté sú,deťom som ich robila a dnes sú to dievky krv a mlieko😉

lindusss2016
27. nov 2017

@jana_eyre
Jaj tak.zas tak casto sa mi s rodinou nestretavame 😀 ja v 32.tt gate veru nezapnem, takze si to.mozem este.chvilku dovolit 😝

lindusss2016
27. nov 2017

*oprava my sa nestretavame 😀 neznasam, ked zo mna telefon robi hlupanu😝

jana_eyre
27. nov 2017

@lindusss2016 tak ja sa casto obetujem aj za tych starsich, nejedia vela sladkosti, len sladkosti je vela 😅

lindusss2016
27. nov 2017

@jana_eyre
U nas ked je obcas vela sladkosti, tak este stale mam rychlejsieho manzela 😂

ivanusko
autor
27. nov 2017

@janinah ano nemlete som kupila.....😉

seblicek
27. nov 2017

@ivanusko Myslím, že by to nemal byť problém. Pokiaľ to nebudeš malému dávať každú chvíľu tak v pohode, raz za čas sa mu nič nestane 🙂

ankare
27. nov 2017

Kľudne daj, môj papa všetko, čo ja. A ja mám aj rybie prsty rada. ☺

elysiacik
27. nov 2017

Môže ich papať, už je dosť veľký ale tiež som za to aby si mu ich dávala len fakt výnimočne, nie je to úplne najzdravšie jedlo a aj keď ich budeš kupovať tak pozeraj na zloženie aby obsahovali čo najviac normálnej ryby a nie kadejaké náhrady 🙂