Motorika a reč 19-mesačných detičiek

mama4444
28. nov 2022

Dobry den 🙂 Nejdem podla tabuliek / kazde dieta je ine, len pre Zaujimavost zvedavost a napady 🙃 co vam dokazu deti ktore NEMAJU STARSIEHO SURODENCA ) priklad : kreslenie , motorika , rozpravanie a ako sa s vasimi detickami hrate ( rozne hry alebo ich nechavate same a ako ich ucite NOVYM veciam) ??
Ake maju oblubene hracky.
Dakujem

evica17
28. nov 2022

@mama4444 nás dokázal rôzne veci, vždy som niečo našla a dala mu vyskúšať, nech napr kreslí, potom plastelínu mackal,sulkat ešte nedokázal, piekli sme hrnčekový koláč alebo chlieb,prípadne mi namiesla strukoviny na hrstkovu polievku. Dokáže stavať kocky,také veľké lego, ja urobím základný obrys budovy a zvyšok už nechám na nom. Strihať papieriky, za mojej asistencie,lepil nalepky.Pomáhal mi upratovať,prach utierať a také veci. Na reč knižky, veľa knižiek,my sme chodili do knižnice,raz za dva týždne a vždy sme si nejakú novú priniesli,a tam zas nové slovíčka sa učil.

evica17
28. nov 2022

@mama4444 ono nechávam ho samého,len mu ukážem a potom naňho dozeram, prípadne pri pečení pomáham. Ale už mu nejako nemudrujem napr do toho ako to má robiť správne,to odkuka odomna časom.