Mokvajúci pupočník

pupivrca
18. jún 2020

Ahojte devy, chcem sa opytat ci je to problem ak pupocnik babatku odpadava (visi uz len na vlasku) a nie je este zahojeny. Je mokvajuci, babo ma 8 dni. Asi mu to plienka obsuchuje, tak sa to nejak odtrha skor. Pocula som totiz ze existuje aj nejaky lotosovy porod ci aky a vtedy sa nechava babatku cely pupocnik, nestriha sa a caka sa kym odpadne, no vraj vtedy babo moze dostat otravu krvi. Dufam ze v nasom pripade nieco take nehrozi...???

evittam
18. jún 2020

@pupivrca Ak to mokva sprav odvar z repika a mu to tym potieraj

marianeta
18. jún 2020

Môjmu pupok rozdrapovala plienka aj mesiac po pôrode..vždy tam mal zaschnutu krv..pupok som len s betadinom alebo liehom čistila a vrch plienky okolo pupka vystrihovala v tvare trojuholníka aby mu to neskriabalo.. zahojilo sa ..žiadna panika. Treba to udržiavať v čistote nič viac. A ak sa veľmi bojíš tak zajdi k pedine...

kataka10
18. jún 2020

@pupivrca nasmu sa pupok po odpadnuti zapalil. Museli mu ho na chirurgii cistit. Ak mas pocit, ze to nie je OK, treba urcite skonzultovat s pediatrom. Ten to vie zhodnotit najlepsie.

kataka10
18. jún 2020

@pupivrca co sa tyka toho lotosoveho porodu, tam sa nechava dieta pripojene na placentu aj po porode, preto tam hrozi otrava krvi. Takze to vobec neries, to nehrozi pri normalnom porode.

nini1010
18. jún 2020

Ja poznam tak ze lieh lieh lieh z lekarne potierat pri kazdom prebalovani.Pekne vysusi

pupivrca
autor
19. jún 2020

@nini1010 ok babenky dakujem velmi pekne za rady