Moje dvojročné dieťa skoro vôbec nerozpráva

majkabr
23. mar 2016

moje 2 ročné dieťa skoro vôbec nerozpráva čo s tým?? má svoj jazyk takú hatlaninu a s tým si vystačí...

andrejta
23. mar 2016

@majkabr neries, rozkeca sa. Aj moj do dvoch nic, ani mama nepovedal a potom sa to rozbehlo. Niekedy by som uvitala chvilu ticha 😉

misel0806
23. mar 2016

@majkabr juuj este bude tolko blabotat ze ta bude hlava boliet. Chce to len cas ani mi sme hned nevedeli vsetko. Ma este len dva rocky a ty uz chces aby mal prejav jak minister zahranicnych veci.. Daj mu cas pomali dalej zajde neboj bud trpezliva maminka😀

pribinak
23. mar 2016

Ta hatlanina patri k vývoju ;)

siska53
23. mar 2016

@majkabr vydrz..vela deti zacne medzi 2,5-3r.
Aj pripad mojho draheho a nasich to bol.

bambulka712
24. mar 2016

@majkabr možno to len potrebuje čas. Môj keď nastupoval na 2,5 do škôlky tak bolo problematické mu rozumieť.. Ja som vedela čo chce, ale napríklad babka, keď s ním dlhšiu dobu nebola, tak mala problémy 🙂 No škôlka mu pomohla, tam bol nútený rozprávať zrozumiteľnejšie. Teraz má 5, trocha cvičíme jazýček a som aj rada keď na chvíľu stíchne, lebo mám pocit že sa snaží dobehnúť to čo zameškal 🙂 🙂 🙂

mirka822
24. mar 2016

Neřeš to, spousta dětí začne pořádně mluvit až před třetím rokem 😉

mius.brcko
21. apr 2016

tiez som sa obavala, ze staaaale este nehovori, uz som ju zapisovala do skolky a ona este vobec nic.. a zrazu mala dva roky a styri mesiace a ako zo dna na den zrazu blabotala.. kym isla do skolky (tri roky) uz plynule suvisle vety.. teraz ma styri a usta sa jej nezastavia, naozaj by som niekedy uvitala trochu ticha 😀

majooocka
18. sep 2016

Ahoj ako ste na tom dnes?

majkabr
autor
18. sep 2016

@majooocka má dva roky a 9 meisacov a vie napodobniť zvieratká akurát

perdiem
18. sep 2016

aj moja malá začala rozprávať neskoro, ale rozbehla sa, preto chápem tvoje obavy. Zvuky zvieratiek sa mi zdajú málo, keby aspoň, ma, ba, ta, žeby si vedela, že ten smer je správny. Už bude mať tri, ak sa to nezlepší, skusila by som to riešiť. Každé dieťa niekedy začne, ale je lepšie predísť rôznym rečovým vadám skôr, ako pri predškolákovi riešiť, že rozpráva nezrozumiteľne, a ľudia okolo sa musia sakra sústrediť, aby vedeli čo chce. Budeš chodiť k logopedičke ako na klavír. Mali by ste ísť teraz na preventívnu prehliadku k trom rokom, porozprávaj sa s pediatričkou.

leteku
18. sep 2016

Moj zacal normalne rozpravat az ked nastupil do skolky, dovtedy to bola hatlanina, ktorej sme rozumeli len my. Teraz nastupil do prvej triedy, s tym ze vie citat, pise, je inteligentny a to som v tych dvoch rokoch riesila psychologov a pod. Neboj ma cas.

bajciatko
18. sep 2016

@perdiem naša začala rozprávať až po 3 rokoch v škôlke. Dovtedy vôbec nič a odvtedy sa jej nezastavil jazyk. Všetko rozumela, urobila čo sme jej povedali, len nehovorila nič. Každé dieťa si ide svojim tempom. Tiež som zbytočne stresovala.

erickatt
18. sep 2016

@majkabr syn nerozprával skoro do 3. Od vtedy stále, sem tam aj keď sa to nehodi

lolalita
18. sep 2016

Sestrinej chlapec mal 2 roky a vôbec nerozprával. Robil len um- hm a ukazoval čo chce a sama nechápem, že sme mu všetci rozumeli. Mal 2 roky a 3 mes. keď ho dala do škôlky. Za 4 mes. rozpaval tak, že sme s láskou spomínali na čas, keď nehovoril. Podotýkam, že on nehovoril ani baba, mama, tata... jediné čo dovtedy povedal bolo kuko a tak volal sám seba.

majkabr
autor
19. sep 2016

@perdiem Joj toto povie mama tata ,očino,baba, havo , ahoj , Paľo ale nehovorí to dáko často ale vie to povedať

timea7
19. sep 2016

@majkabr rozumie, čo mu vravíš ty? To je oveľa dôležitejšie. Som učiteľkou v materskej škole, nie je ničím výnimočným, ak sa dieťa rozrozpráva až okolo troch rokov. Najčastejšie to sú deti, ktoré mali cumeľ a to 24 hodín denne, ale nemusí to byť pravidlom. Chlapci sú pohodlnejší. Ak by ťa to veľmi znepokojovalo, návštevou logopéda nič nepokazíš.

majkabr
autor
19. sep 2016

@timea7 áno rozumie všetko čo mu poviem. CUmeľ mal málo iba na noc aj to iba do 7 mesiacov

timea7
19. sep 2016

@majkabr keď rozumie, to je fajn, hrajte sa spolu, napodobňujte rôzne zvuky, nie len zvieratiek, akékoľvek - bác, bum, cupi-lupi, hop....prezerajte leporelá, čítaj mu z nich krátke riekanky, deti milujú rytmus, vyskúšaj riekanky s pohybom, spievaj mu.

majkabr
autor
19. sep 2016

@timea7 Vie povedať bác ajajaj , aj hop, a knižiek mu čítam do nekonečna aj veľa maľujeme

timea7
19. sep 2016

@majkabr skús tie riekanky s pohybom, deti ich milujú, na nete ich nájdeš kopu. Aj spievanie je výborné, ale nie CD, tvoj spev.

majkabr
autor
19. sep 2016

to su aké riekankys pohybom???

timea7
19. sep 2016

Dieťa cvičí - opakuje po mamine podľa riekanky - napr. Ika, tika, gymnastika....ruky, ručičky, máte pekné prstíčky....Skáče žaba po blate....Guľatá som,maličká, volajú ma loptička....Každá rúčka má prstíčky...nájdeš na nete. http://www.akonaskolu.sk/index.php?sekcia=rieka...

sense
19. sep 2016

ked som robila au pair, mala som chlapca na starosti kt. v tri a polroku povedal par slov aj to len svojou recou, kdezto jeho sestra od dvoch vypravala velmi zrozumitelne, a takmer ani vlastna mat muu nerozumela, on ale rozumel vsetko dokonca v troch jazykoch len nevypraval, a teraz je z neho mlady inteligentny chlapec v 10 rokoch vypravajjuci plynule tromi jazykmi, hra tennis a ide mu to velmi dobre, plus je matematicky hodne zdatny asi po otcovi...takze urcite nezufaj rozhovori sa...

majooocka
4. okt 2016

@majkabr a opakuje po tebe slová keď ju o to poziadas?

ivetaamartin
4. okt 2016

nasa Ivetka ma 2 roky a 3 mesiace a tiez nerozprava. Najskor ma to trapilo, ale lekar ma ukludnil, ze staci, ze mi pekne rozumie. Jazyk sa jej rozviaze neskor. Opakuje po mne hlasky abecedy, ale nie vsetky. Ma asi 10 sloviciek, s ktorymi si vystaci aj v skolke - ja, to, hopa, aňo, ne, mama, baba, havo, mnau mnau, kac kac, gaga.

majkabr
autor
4. okt 2016

@majooocka Nie neopakuje

majooocka
4. okt 2016

@majkabr ani môj nechce...má 27mesiacov

gabona1
6. okt 2016

Dosť často sa stáva, že deti začínajú rozprávať až po druhom roku. Poznám dokonca dieťa, ktoré ešte v troch rokoch nehovorilo skoro nič a potom zrazu začalo a v pohode. Je to individuálne, len treba pozerať, či nie je aj inú porucha. Ale to už každá mamina vie, či jej dieťatko je v norme.

7rebeka11
11. jún 2022

@majkabr ak sa môžem spýtať, ako to dopadlo s rečou?