Moje dieťa všetko opakuje po ostatných deťoch

21. júl 2021

Ahojte, mam 4r syna, ešte nechodí do škôlky a priznám sa že mam celkom obavy dať ho tam, pretože zvykne všetko opakovať po ostatných deťoch. Kontakt s deťmi mu nechýba, mame v susedstve kopu deti, aj v rodine, chodíme na ihriska. Lenže problém je v tom, že vždy všetko opakuje. Vidí že nejaké dieťa na ihrisku hádže skalky a začne to robiť aj on atd. Proste všetko len zrkadlí, takmer nikdy nerobí nič vlastne. Neriešila by som to ale je to tak aj v negativnych pripadoch. Vidí že nejaké dieťa robí zle, neposlucha, kričí a začne to opakovať aj on. Pritom doma v klude je poslušný chlapček. Mali to tak aj vaše deti? Ja sa mu pokúšam vysvetľovať aby všetko neopakoval ale nezaberá to. Nejaké typy?

sasitimi17
21. júl 2021

Moja 3r tak isto všetko opakuje po druhých a tiež si nedá nijako vysvetlit 🙈

777januska777
21. júl 2021

Normálna vec, väčšinou všetky deti opakujú po iných deťoch. Hlavne, keď ma to dieta tichsiu povahu a tak sa snaží zapadnúť. Ved aj dospelí ľudia opakujú po druhých, tak sa nečuduj, ze opakuje dieta.

autor
21. júl 2021

@777januska777 vravím, že by som to neriešila ale on opakuje aj to zle a pritom vie, že je to zle ale jeho odpoved je že “veď aj ten chlapec to robí”

777januska777
21. júl 2021

No nič iné nepomoze, ako vysvetľovať a názorne ukázať dôsledky jeho konania. Vzdy bude niekto robiť niečo zle, dôležité je, aby sa on rozhodol ci to bude alebo nebude opakovať.

mabenn
21. júl 2021

To ze opakuje po detoch, urcite nie je dovod do skolky ho nedat...prave naopak. Nauci sa fungovat v skupine, s inym dospelym dozorom ako ty, okrem ineho...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. júl 2021

@viestta lenze sa bojím že v škôlke bude stále opakovať zle veci a potom ho učiteľky budú odsudzovať. Lebo veľakrát som deti pristihla robiť niečo zle ale ostatne deti ušli a ostal len môj.

katkasmacka
21. júl 2021

Ahoj,to ze dieta opakuje po inych je uplne normalne,ci uz dobre alebo horsie veci. Vidim to u nas,maly 17mes je ako cez kopirak po sestre 5rokov. Ci uz su to veci dobre alebo horsie. Pri tvojom 4rocnom potom uz len rozpravat sa a snazit sa vysvetlit ze hadzat kamienky nie je pekne,moze niekoho zranit,bude plakat a pod. Ak je rozumny,skor ci neskor pochopi...teda u nas to tak fungovalo...v horsom pripade som malu zobrala domov s tym ze ak to bude robit nebude chodit na ihrisko,ze nas nebudu pustat na ihrisko a pod. A dokola...drzim palec🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
21. júl 2021

v škôlke bude samozrejme opakovať aj to zlé, ale veľmi rýchlo zistí, že je tiež potrestaný za to zlé, ako to dieťa, po ktorom to opakoval.

adkoalauri
21. júl 2021

Ani do školy ho potom nedáš? A čo puberta? Radšej vysvetľovať dokola a hlavne ísť príkladom..keby si videla čo robia moji doma...čo najväčšia somarina, tým je to väčšia sranda .dnes mal 7- ročný krížom previazané ústa s teplákmi, lebo on bol lupič a starší ho chytil...a takto chodil a sedel so zaviazanými rukami 30 min.- a aké zvuky pritom vydával,to ani nehovorím..a keď som to o chcela zrušiť,obaja jak hávede išli po mne.. takže stačí mať súrodenca a všetko ide proti tvojej vôli

gbgb
21. júl 2021

Ano, presne to mam doma 😩😭.
A este sa uci aj skaredo rozpravat a obrblat pravidla a jedlo. Tak to uz bude. A po nastupe do skolky este horsie... Treba vytrpiet,oni casom pochopia co je spravne a co nie.

choco6
22. júl 2021

Nevadi, moj 2,5 rocny chodi po ihrisku a reve na deti lebo sa hraje ze je dinosaurus, minule po obchode sa plazil ze je had a take zvieratkovske napodobnovanie. Alebo obcas kikirika ako nas kohút, zavyja ako nas pes, vsade sa vesia lebo je opica 🤷 takze ked pojde do skolky aj budem rada ze nemam zvieratko 🙈🤣

hennyinnsbruck
22. júl 2021

Aj moja Vsetko opakuje je to uplne normalne…a neni ani utiahnuta ani nic.
ona ma 2,8roka jej kamosko mal 4…ked sa spusti po bruchu po schodoch spusti sa aj ona …ked sa smykne dole hlavou po smykalke tak aj ona…minule stipal deti tak aj ona…on dostal zdrb prestala aj ona😅
V skolke niekoho videla plut tak aj ona doma plula…
Je to uplne normalne treba dieta korigovat co sa smie co nie….