Môj 15 mesačný drobček ešte nechodí

nikolas24
1. jan 2015

Ahoj volám sa Nikolas a práve v tejto chvíli som sa tu zaregistroval lebo niečo ma trápi a budem rád ak mi pomôžete. Tak idem na vec 🙂 .
Mám 15 mesačného drobca síce je velmi silný ale ešte nechodí, keď ho chceme chytiť za ruki abi sme ho to naučili tak sa mu nechce a zdvíha si nohy a púšťa si na zem riťku 🙂 a je leniví. Leze velmy veľa po zemi a vie sa aj postaviť pri sedačke ale nechce sa spustiť a dať krok. A zaujíma ma aj jeho hmotnosť a viška lebo má 15 mesiacov a iba 10,4 kg a 74 cm. Je to naše 1. Dieťa tak preto si niesme istí či je to bežne alebo nie. Vopred Vám ďakujem za vaše rady 😉 .

83lenka83
1. jan 2015

Ahoj, moj začal chodiť ako 14 mesačný ale kamaratkina mala začala až ked mala nejakých 17 mesiacov. Moj syn ma teraz 2 roky a 5 mesiacov a má iba necelých 12kg. Každé dieťatko je iné, pokiaľ je aktívny a nemá problém s nozkami tak treba čakať. On vie kedy bude pripravený 😉

siska53
1. jan 2015

@nikolas24 je to ok. Dieta ma cas do 18m. Zjavne nie je pripraveny.
Nasa zacala chodit tyzden po 18.m. Ona ale mala slabsi svalovy tonus,chodili sme plavat. A mala veela stvornozkovat,lebo to je najlepsia terapia.

Ty mas chalana. Priblizne tolko meral a vazil moj syn asi v tom veku. Kedze dievcence byvaju mensie,tieto miery zas dcerka dosiahla,ked mala cca 22-23m. Cize aj miery synceka su ok. Ak chodite k pediatricke,co asi ano,tak ak by sa jej nieco nezdalo, viete o tom.

P. S. Pravopis hrozny.

nikolas24
autor
1. jan 2015

Jasné chodíme ale podla nej je všetko v poriadku. 😔 😨 😲 😵

siska53
1. jan 2015

@nikolas24 a rovnakeho nazoru som aj ja a i mamina predo mnou a urcite nam.i tvojej pedine daju za pravdu i dalsie.
Kedze moja vsetko robila neskor,vyziadala som si neurologivke vysetrenie,odtial ortoped a zisteny slabsi svalovy tonus plus hypermobilita. Poradili nam.to plavanie ci cvicenie s detmi a 4nozkovanie v co najvacsej miere.

iwesska
2. jan 2015

@siska53 Naco riesis pravopis, nevidis ze zije vo Svedsku?

siska53
2. jan 2015

@iwesska ak si si nevsimla,to bolo len uplne na okraj v zavere.
Nestudujem nicky pred odpovedou. Nezaujima ma to. To uz fakt by ma.musel niekto maxiuputat,aby som sa blizsie pozrela.

Ak je on cudzinec,tak ok,beriem a je super,ze sa naucil jazyk partnerky to zas nie je samozrejme.
Ale ak je to Slovak,tak nic moc. V kazdom pripade som sa vyjadrila k tomu,na co sa pytal a to je podstatne.

iwesska
2. jan 2015

@siska53 Ano vsimla som si ze to bol len dodatok, podla mna ale uplne zbytocny, kedze on sa na to nepytal. Totiz, ked uz chcem niekoho kritizovat, tak si prave predtym o nom nieco zistim. Ano, mne to tiez udrelo do oci, preto som pohla mysou kusok dolava a zistila som ze je zo Svedska, dalej som neriesila. Lebo je jedno ci je priamo odtial, alebo tam zije uz xy rokov a slovencinu zabuda, to iste plati aj pre ludi co ziju v inych krajinach a ktori su tu casto tercom posmechu. Nepride mi to fer.

siska53
2. jan 2015

@iwesska ty si sa zas k teme vobec nevyjadrila.

loknicka
2. jan 2015

@nikolas24 moja mala bude mat o dva tyzdne 18 mesiacov a zacala chodit nedavno. Aj to len okolo nabytku a za ruky. Inak stale po zadocku... A nasa vaha je ani nie 9 kil. Ona ma od narodenia na vsetko svoje tempo. Netreba dieta nutit. Ono vie kedy je jeho cas aj ked nas rodicov to trapi...

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miskasebi
2. jan 2015

Nic si z toho nerobte. Nas sa pustil v 17 mes 🙂 Strasne sa bal.. Ale pak mi ho muz raz skusil poslat a isiel. On bude vediet, kedy bude pripraveny, ziadny strach. 🙂 Teraz ma 19 mes a je na nezastavenie 🙂

nikolas24
autor
2. jan 2015

Ďakujem za vaše komentáre 🙂 :P ;)

jolly84
6. jan 2015

@nikolas24 môj zacal chodiť ako 17 mesačný, ak sa vam ostatný vývoj zdá v poho, tak má čas 😉

atrami
6. jan 2015

@nikolas24 môj v 17. mesiacoch, rozprávať v 28. mesiacoch, všetko dobehol.

aries24
6. jan 2015

Ahoj.Moj mal presne 15 mesiacou a 1 den.Dovtedy nespravil ani 1 krok.Odrazu sa rozbehol akoby to vedel od narodenia.Nezmohla som sa na nic,len na to,ze som sa rozplakala.V ten den som mala narodeniny a on ma chcel asi prekvapit 😉 😉 😉co sa mu naozaj podarilo.Preskocily sme batolivu chodzu,vedel kopat do lopty,co mu ide doteraz velmi dobre,no proste nieco uzasne 🙂Stale mam pocit,ze on to uz davno vedel,len cakal na vhodnu dobu 😀 😀 😀Nikdy na ten den nezabudnem 🙂