Máte skúsenosti so strážením dieťaťa opatrovateľkou z agentúry?

14. nov 2019

ahojte, chcela by som sa opytat, ci mate skusenosti so stazenim dietata opatrovatelkou cez agenturu? videla som na internete stranky, kde ponukaju tuto sluzbu, su to hlavne mlade baby - studentky. Niekedy som uz zufala, maly mi chodi do skolky, ja do prace, len casto mi tam chyti nejaky sopel, kasel, prakticky nonstop nieco ma, lebo deti si to tam podavaju... vsak kto ma dieta v skolke, asi chape. Moji rodicia ziju daleko, svokrovci aj pomozu, ale predsa len nie je to tolko ako by bolo treba... Tak rozmyslam teraz aj o takejto moznosti...

maminuska
14. nov 2019

áno mám , počas choroby mi strážili deti . Niekedy to boli študentky a niekedy nezamestnané pani. Bola som spokojná . Agentúra za nich ručila , a aj za to aby som našla domácnosť v takom stave v akom som odišla.

oriesocek
14. nov 2019

Aj ja vyuzivam k malej agenturu - ustali sme to na tom, ze mi chodi vacsinou iba jedna baba uz par mesiacov. Mam to nastavene tak - ze ked ma ona volne dni - je vysokoskolacka - tak ja chodim do prace, inak robim z domu. Zatial pohoda - akurat nie vzdy sa mi podari vybavit opatrovanie, kedze niekedy na poslednu chvilu uz nemaju nikoho volneho.

autor
14. nov 2019

dakujem za odpovede, my mame ste aj taky problem, ze ku nam sa prakticky neda dostat mhd, tak snad sa nam podari zohnat niekoho, kto bude mat vlastne auto...? ale toto ste asi nemuseli riesit, vsak?

vikus17489
14. nov 2019

Tak agenturi vacsinou za dievcata rucia, no ja by som skor zaplatila niekomu koho aspon trosku poznam, mozno niekomu zo susediek, kamoske, kamoskinej dcere a takto.

autor
14. nov 2019

@vikus17489 to by bolo samozrejme najlepsie, ale ja nikoho takeho nepoznam, kto by bol doma, ak su kamosky alebo susedy doma, tak preto, ze sa staraju o vlastne deti...

vikus17489
14. nov 2019

Jasne a ked uz sa staraju o svoje tak o tvoje sa nemozu :D?

tosomja
14. nov 2019

Ja by som k choremu dietatu nepustila cudzich ludi. Pokial ma teploty, treba mu podavat lieky a potrebuje mamu. Samozrejme, ak len sopli a nemusi lezat tak mozno ano, ale len keby som mala istotu, ze bude chodit jedna, nie na striedacku by k nam chodilo 5 zien.

autor
14. nov 2019

@vikus17489 jasne ze nie. ty by si dala chore dieta niekomu, kto ma doma svoje deti? to predsa nejde. ani ja by som si nevzala k svojmu domov ine chore dieta

ivakva
14. nov 2019

Ahoj, ja som mala 2 baby (študentky), ktoré nám chodili pomáhať (striedali sa podľa dostupnosti). Jedna dokonca mala vlastne auto a chodila ním (bývame na dedine, cca 14km od väčšieho mesta) a našla som ich cez agentúru. Bola som VEĽMI spokojná. Zohrali sme sa a syn ich obe zbožňoval. Ale tak ja som zo začiatku daval pozor ci si na seba zvykli / či je všetko ok, keď som videla, že všetko super, tak už som neskontrolovala výseky detaily. Musím povedať, že som to využívala kvoli práci, keď bol chorý bola som s ním ja. Ale po XY mesiacoch môžem povedať, že by určite aj nejaký sopeľ/prechladnutie s ním zvládli. Ak by mal teploty, zostala by som ja (moja preferencia). Takže skús, zober si na ro viac času/otestuj či Ti to vyhovuje, či dôveruješ a uvidis.

autor
14. nov 2019

@tosomja samozrejme ze s teplotami by som bola s nim ja, ale tie sople, kasle, ked mu nic ine nie je. a zase clovek je v situacii, ked si velmi nenavybera, ci jedna, dve alebo kolko bab... proste potrebujem dieta postrazit niekedy. niekedy mozem aj ja robit z domu alebo si zobrat dovolenku, ale niekedy to prosto nejde. to uz by bolo riesenie len dat vypoved v praci a taka zufala este nie som.

vikus17489
14. nov 2019

Tak ked je chore tak jasne, ze nie to uz je nieco ine samozrejme. Tak jedine ta agentura, ale vyber si dobre.

pininka1
14. nov 2019

Rozumiem ti úplne, práve riešime to isté. Tiež rozmyslam už nad agentúrou, mala inak v škôlke v pohode, len tie sople a ja takéto dieťa nedám do škôlky.