Máte doma ukričaného drobca?

kiara3
22. jún 2012

Mame doma 1,1/2r chlapca...ale je strašne ukričaný..stále kríčí len čo sa ráno zobudí.Bud kričí alebo narieka ked sa mu niečo nedarí..už sme s neho zufalí,kričí vonku či doma ked je s kamarátom alebo len somnou....neviem si to vysvetlit či je hyperaktívny..mate skusenosti?

lentilka29
22. jún 2012

aj moja mala vrieska ako najata..hlavne ked cche nejaku sladkost,alebo pit...ako sirena...ona mi tym naznacuje ze nieco chce..mozno aj ten tvoj nieco naznacuje tym krikom....moja mala je riadne sidlo... 🙂

jaduska
22. jún 2012

Presne to sme dnes preberali s kámoškou, že tie naše deti si nevedia poprosiť niečo normálne, stále len s kvikotom a pišťaním, ako keby si mysleli, že keď to povedia normálnym hlasom, tak budú ignorované. Moje prvé dve deti to nerobili, iba tretia, tak fakt neviem, čím to je.... Len verím, že z toho raz vyrastie a mne dovtedy nerupnú nervy.... 😒

78lenka
22. jún 2012

aj moj bol velmi ukričany uplakany,teraz ma 4 r,a stale je umrnčany a veeelmi hyperaktivny

lenkaa222
22. jún 2012

môj má len 11 mesiacov a stale kričí...teda on nekričí ale piští...aa hlavne ked niečo nemôže alebo sa nevie niekam dostať, alebo ked je nervozny..tak pišti...je to na nervy 😖

graceful9
22. jún 2012

moja bambulka má pol roka ale kričí skoro stále,,,prejavuje tak radosť, alebo sa snaží upútať našu pozornosť,,,,mne to niekedy pripomína škrek pterodaktyla z Jurského parku 😀 😀

k_a_j_k_a
22. jún 2012

Ano, aj my mame take dieta. Konkretne mladsia je taka upistana. A to od narodenia. Poriadne nespavala (to preslo) a pisti (to nepreslo). Vsetcia mi hovorili, ze to prejde, no ja neviem, ci sa to lepsi. Teraz bude mat dva a pisti stale. Hroza. Uz som z nej na nervy. A pravdaze starsia opakuje po mladsej a pisti tiez. Obcas mam dni, kedy mam pocit, ze zacnem pistat s nimi 🙂. Obe su strasne neposedne, nevydrzia na chvilku si sadnut. Stale behaju a su stale v pohybe. Vsade kam prideme, zostava po nas "potopa"- proste chaos, hluk a panika. Kamoska mi povedala, ze ma obdivuje ako to beriem s kludom. Na druhej strane su chvile, kedy su hotovi anjelikovia a posluchaju ma 110%. Ja dufam, ze sa to bude zlepsovat casom. No obavam sa, ze mladsia bude vzdy citlivejsia a ulakanejsia ako starsia. Je proste taka povaha a budeme sa s tym musiet zmierit.

elvera
22. jún 2012

Moj maly pistal tiez, ale nie dlho, zacal pistat, nedalo sa to pocuvat, tak som pistala tiez 🙂. Dala som si tu namahu, zakazdym, ked zacal on, spustila som aj ja a to bez ohladu, kde sme prave boli. Vyzeralo to kadejako, ludia po mne kukali, maly nechapavo na mna pozeral, ale mna to nezaujimalo, bavilo ho to mozno dva dni, pocuvat ma a tak sam od seba prestal a to je najdolezitejsie 🙂.

sante81
22. jún 2012

4 mes pistania mame za sebou, najprv som kričala po nom nech prestane, potom pistal ešte viac, a tak som to začala ignorovat, a intenzita jeho revu sa z tyzdna na tyžden strácala a az prestal uplne. chce to vela trpezlivosti, môj syn si tym vynucoval pozornost, skusal čo mu povolím, bolo to sprevádzané aj jeho vzdorovaním

irriss
22. jún 2012

NE - 😉 ani jedno z mych 4 deti "nekricelo"... 🙂

Naopak jsem musela vzdy chodit a kontrolovat "zda dychaji" 😎

tinkag
22. jún 2012

ja mam 3 dcerky. Prostredna ma 4 a pol roka a pisti NONSTOP, len ked spi tak je ticho. Rozprava iba rok, a podla mba si yym vynucuje veci ktore jej nedovolim, pripadne aby sme ju lutovali. Tiez mam nervy uz na pokraji ale snazim sa relaxovat, inak by som to asi nezvladla. Iba ona je taka, je taka citlivka a nevieeeeem kedy to prejde. Ked je sama doma so mnou tak je vacsinou dobra, ale krd sme vsetci doma tak su zle vsetky. A pohroma byva aj po nas ked niekam ideme, ale nemozme stale sediet doma na zadku. Sme mysleli ze ked budeme chodit niekam, tak sa naucia byt lepsie, ale niekedy to s nimi je o drzku. No co uz, hlavne ze su zdrave. A neviem preco maminky deticiek hovoria ze su hyperaktivne. Podla mna moje nie su, aj ked su neposedne. Ved su to deti, nech su zive a neposedne. Moje sa dokazu aj krasne hrat a skladat puzzle, aj kreslit a malovat vodovymi farbami.

xenicka13
22. jún 2012

mojej kamosky mama ohluchla na jedno ucho bolo ich pat deti, ja sa tiez niededy bojim, ze mi to bude hrozit, aj ked nekricia sustavne, ale sustavne rozpravaju jeden cez druheho sa prekrikuju 😀

frick
22. jún 2012

Mali sme to so starším. Ale naučila som sa to nejako nevnímať.Keď sme šli z domu šli sme s revom a s revom sme sa aj vracali.neviem či aj 3 roky namal.Keď niečo nedostal čo chcel hneď reval.Naučili sme ho - keď chceš plakať tak plač ale choď si plakať do svojej izby tu ťa nikto počúvať nebude a keď budeš kľudný príď zopár krát som ho tam doviedla za ruku s kľudom nie v hneve ani s krikom a dvere som nechala otvorené a on sa tam vyplakal a bolo dobre.postupne tam odchádzal aj sám keď som povedala choď do izby sám odišiel a vrátil sa v pohode. Hlavne nesmieš tiež kričať .ostaň v kľude. a čo keď kričí nič sa nedeje keď zistí že si nepomôže dlho ho to držať nebude. ignorácia je pri vzdore najlepšia. V kľude vysvetli čo a ako a keď nepomôže nech si poplače.je normálne že deti plačú je to ich prejav. samozrejme keď je choré alebo ho niečo bolí je to iné vtedy treba pošanovať. 🙂 Dokonca to tak robím aj teraz keď ho to chytí a začne robiť cirkus už aj ukážem prstom izbu A to má už 6 rokov 😀

klincek
22. jún 2012

ja mam 10 mesacne dvojicky a revu v kuse, pokial prave nejedia alebo nespia. uz sme kvoli tomu boli aj u lekarky, ale vraj je vsetko ok, len "no viete, mame aj take deticky". a dalsia pani, ktora sa profesionalne venovala detom, sa vyjadrila, ze su len velmi zive a aktivne, ze to je proste povaha.
som z nich uz taka zmagorena, ze keby im aj nieco bolo, tak na to hned nepridem, lebo ony proste revu priebezne..a nepomaha nic. ale hyperaktivitou by som to nenazyvala. proste su urevane, a vraj treba len vydrzat..aj ked podobne mudrosti mi idu pekne na nervy, hlavne od ludi, ktori nemaju vlastnu skusenost-to sa potom dobre radi.
takze tiez neviem, co s tym, a nemam pocit, ze by sa to v najblizsom case malo zmenit, bohuzial.

anjelicek26
22. jún 2012

@kiara3 - boli ste na usnom, ci to dieta vobec pocuje? Hyperaktivita je diagnoza, nie o tom, akou hlasitostou sa dieta prejavuje. Keby bol starsi poviem - nahraj mu to na kazetu a pusti mu to, nech sa pocuje, tak so to spravila Saske, ked mala svoju fazu skriekania.... ale tvoj je na to ste maly.

adiicka
30. jan 2024

@klincek dobry den viem ze je to velmi stara diskusia ale mam taky isty problem s 10 mesacnym dietatom, ako to u vas pokracovalo preslo to casom ?