Máte deti v jasliach?

lucina7
31. okt 2012

čaute
máte alebo mali ste v jasliach detii? máte stým skúsenosti? čo tam vlastne robia celý den? rozmýšlam nad tým ísť do roboty skôr ako až po 3 rokoch dieťaťa. aké máte na to názory?

matozazzo
31. okt 2012

Nie su jasle ako jasle, treba ist, pochodit si, opytat sa mamiciek, pytat sa priamo, aky maju program dna. Moja chodila do jasliciek pre deti od 2 rokov a mali denny rezim uz ako v skolke 🙂

arieska
31. okt 2012

@lucina7 môj starší syn išiel do jasličiek ako 14 mesačný po tom, ako sa o neho 2,5 mesiaca starala moja švagriná. ja som bola s jasličkami maximálne spokojná. naučil sa tam veľa básničiek, samostatnosti pri jedení, odučili ho od plienok. asi sa nám aj podporila imunita, lebo (klop-klop) okrem ATB , ktoré bral len raz v roku sme nemali ešte žiadne lieky - okrem občasných soplíkov a kašľania (asi ako každý človek).
mladší má len 6 mesiacov, ale už ma volajú do práce, tak scenár sa bude asi opakovať s tým rozdielom, že pôjdem do práce ešte skôr ☹
ale teraz by som sa už netrápila. u nás boli jasličky tá správna voľba. a prvý deň v škôlke bol veľký frajer, lebo jediný neplakal.
samozrejme, každá mamina by radšej ostala so svojím dieťatkom do troch rokov...ale v tejto zložitej dobe je asi každý rád, že má možnosť vrátiť sa do práce a finančne si prilepšiť...

cherry1981
31. okt 2012

@lucina7 Aj ja planujem dat malinku do jasliciek najskor som chcela v aprili kedy dovrsi rok, ale dohodli sme sa ze pockame do jej 16mesiacov takze pojde od septembra 🙂 A ja do prace 😉

dcchobotnicka
31. okt 2012

Mile maminky, v pripade, ze rozmyslate nad zariadenim pre vase dietatko, pozrite si nas profil. Mozno vas zaujme nie len domace prostredie, velka zahrada, ale aj mnozstvo aktivit a bohaty program pre nase deticky. 🙂

lucina7
autor
1. nov 2012

@dcchobotnicka
dakujem pozriem 😉

abbie
1. nov 2012

ja tak nemam rada reklamu v nejakej teme ... hned sa ozvu PRO a upozornuju na seba ... 😠

lucina7
autor
1. nov 2012

@arieska
môj muž ani o jaslách nechcel počuť, a stále tvrdil, že ved svokrovci budú s malou. ale ked som mu potom vysvetlila, že to má vplyv pre rozvoj dieťaťa, trochu ustúpil. 🙂 a podľa mna zase byť 3 roky na materskej je dosť dlho, ale to je môj osobný názor. 😀

lucina7
autor
1. nov 2012

@cherry1981
a prihlásiť sa dá hocikedy, nie je to ako so škôlkou, že iba v septembri?

cherry1981
1. nov 2012

@lucina7 U nas ano, mne ju uz kludne chceli zobrat ako 5 mesacnu, ale to by som nedala to si neviem predstavit, kedze mi hned povedali, ze bude musiet byt v ohradke a to teda nie, takze pojde od septembra 🙂 Ak si to nerozmyslim 😀

simca06022011
1. nov 2012

Mne mala "chodi" do jasliciek a program maju podla veku.. su tam deticky od pol roka, takze o nejakych kolektivnych hrach typom "vsetci spolu" asi nemoze byt rec, predsa kazde dieta je inak vyvinute. Ale starsie sa pekne spolu hraju, doobeda su vonku na preliezkach, na obed spinkaju... babatka spinkaju aj doobeda samozrejme, kedy len chcu (vonku maju kociky a vnutri lehatka, sedacky). Nic ine som zatial nevidela 🙂) V mestskych jasliach viem ze su v ohradke tie deti ale tu som videla ze vychovavatelky nosia tych najmensich na rukach (asi beru obmedzeny pocet) alebo im davaju hracky a tak... treba si naozaj ist pozriet... ja ked som tam malu niesla odniesla som im aj kopec hraciek, detto minule som videla vychovavatelku vliect im celu tasku 🙂 Takze maju sa s cim zabavat 🙂))

pancake
1. nov 2012

ja pracujem v súkromných jasličkách ale berieme detičky až od roka. Skôr ani neodporúčam. sú velmi malé a potrebujú lásku mamičky 😵 😵

lucina7
autor
2. nov 2012

@simca06022011
od kedy si ju dala do jasličiek?

lucina7
autor
2. nov 2012

@pancake
tiež si myslím, že je to skoro v 6 mesiacoch, ale ked niekto nemá inú možnosť. ale asi by mi bolo ľúto dať malú do jaslí, ked viem ,že by tam bola v nejakej ohrádke zavretá.

anjelicek26
2. nov 2012

@lucina7 - skor ako v troch rokoch moze znamenat hocico.. V zahranici je to uplne bezne, ked povies, ze si doma tri roky na teba cudne pozru, deti su tam spravidla od roka-dvoch uz v kolektive... nas maly je od augusta v skolke, to mal 2 roky 2 mesiace, zvlada to pekne, aj ked teda chyta jednu chorobu za druhou 😖 Ale inak tam chodi rad, miluje sa hrat, papa a a spinka bez problemov.. zavisi na dietati, ale oni su väcsinou prisposobivejsie, ako si myslime...

viva88
17. máj 2013

ahojte máte niekto skúsenosti s jasličkami v KE alebo v okolí? ja mám ročné dvojičky a peniažkov je málo tak rozmýšľam že by som dala malých do jaslí no neviem ako to tam chodí a koľko sa platí za jasle či mi to vystačí pri tom čo dostávam na obe čo je smiešna suma aj pre jedno nie že ešte pri dvojičkách... 🙄

janka2501
18. máj 2013

ja mam malu v jaslickach od 13 mes,a velmi sa jej paci, maju rezim sko skolka, ale pre tieto malinke deticky majy zvlast este spanok podla potreby...mam ju v sukromnych jaslickach,a to som hladala dhlo a pytala som sa osobne... a som spokojna,

slnieckoslniecko
20. máj 2013

@viva88 ahoj keby Ti vyhovovali jasličky v centre tak Ti odporúčam nové jasle Včielka - http://jasle-vcielka.wz.sk
budú sa otvárať v lete, resp. od septembra. Osobne som rozprávala s majiteľkou. Mne veľmi vyhovuje centrum a aj cena (lebo vedľa sú tiež súkromné a pýtajú viac a to sú v základnej škole, čo je aj väčší hluk keď je plná škola).
Ty platíš len toľko čo Ti aj štát prispeje a navyše platíš iba stravu. Mám obehané všetky jasle v okolí tak táto sa mi pozdáva cenovo aj lokalitou najlepšie.

precudziedeti
21. máj 2013

V Rači sú jasličky, platí sa 300€, majú vlastný dvor

viva88
16. jún 2013

mamičky a čo jasle v Trebišove?