Manželovi sa veľa veci neľúbi ako vychovávam synčeka.Vecer keď ho uspavam,hovorím mu že zajtra sa ide do škôlky,že sa tam bude hrať s deťmi,že zobere tam nové pyžamko a v tom bude spinkať.Syncek nerád chodí do škôlky,ešte si nezvykol úplne.Manzel že čo ho strasim zo škôlkou.Dalej prečo mu dovolím ze spinká s plysakmi.Ma 3r a má rád plysakov.Dalej že máme doma zimu,večer 20 stupňov a malý sa odokryva z paplóna,že bude chorý a nedávam naňho pozor.Dalej prečo ho nechám aby všetko skúšal sám,prečo mu všetko dovolím,že je ešte moc malý.Preco nevarím každý deň jeho obľúbené jedlo a prečo skúšam aby ochutnával všetko.Preco ho berem so sebou do obchodu a tam mu nekúpim čo chce,ale nechám ho aby plakal za tým.Preco sa a ním toľko hrám,alebo prečo sa s ním malo hrám,podľa toho koľko mám času.Vsetko mu vadí.Neviem,možno ja robím zle,no robím čo uznam za vhodné,vlastne dúfam že robím dobre.Len ako to výhovorit manželovi,nech toľko nehundre za všetko.?
Najlepší spôsob je osobná skúsenosť. Nech ho uspava, nech mu vari, nech s nim chodí nakupovať. Ako si zariadia, tak budú mať. Nechaj ho, nech sa realizuje. Však nech veci robia ti, čo to robia najlepsie
Ja by som mu povedala, ze pre dieta je velmi dolezite, aby malo zohratych, spolu drziacich rodicov. A ze sa teda podne dohodnut, k comu aky postoj zaujmeme. Vypocula by som si jeho nazor a pytala by som sa, preco to tak vidi. Preco sa mu zda, ze je dobre mu vsetko kupit. Preco sa mu zda, ze maly by nemal nikdy plakat. A podobne. Ale vsetko s kludom, so zaujmom. Nejaky dovod na to ma. Moze citit nejake krivdy z detstva, s tym sa da pracovat. Moze sa bat, ci je dost dobry otec, resp. ci to ako rodicia cele nemrvite na plnej ciare. S tym sa da tiez pracovat. Najhorsie by bolo,, ak by sa ukazalo, ze je lenivy a chce vyhoviet dietatu len aby bol pokoj. Ale skor mi to pripada, ze si moc robi starosti.
Ak sa neda takyto rozhovor, tak potom ako sa pise vyssie, mal by nanho zostat nejaky cas sam.
Niektoré veci sa dajú možno upraviť, keď to chlapovi "trhá žily", iné by som sa ho opýtala, napríklad - to, že mi vravíš, že zajtra pôjde do škôlky, ok, to sa dá vypustiť. Ale napríklad, keď potrebuješ ísť do obchodu, tak čo - syna máš zamknúť doma na záchode? Či aká je mužova predstava? To, že nevaríš len obľúbené jedlá je ok, povedz mužovi, že na najbližšej poradni môže ísť on do poradne s malým a skecnúť s doktorkou o dôležitosti PESTREJ stravy. A takisto, nech pokecajú aj o tých plyšákoch. Atď. Čiže, niektoré argumenty, ok, keď sa mu nepáči, tak by som zmenila svoj prístup, iné by som mu vyargumentovala a vysvetlila, prečo robím tak ako robím a prečo to považujem za správne.
Nervy moje 🙄 a on toto robí pri všetkom alebo len čo sa syna týka?
By som mu ho na týždeň dala, nech si to vyskúša ... z mojej osobnej skúsenosti, nemyslím si, že niečo robíš zle ... môj muž mal tiež istú dobu výhrady k výchove našej dcéry ... povedala som hej, máš pocit, že to robím zle? ... tak som si zaplatila na týždeň kúpele, dcéru mu, síce s malou dušičkou, nechala ... ako baránok je odvtedy ... ver, že niet nad osobnú skúsenosť.
Ved mu nechaj syna par dni - pochopi aj, ze syn potrebuje plysaky, nerad sa prikryva , ze vydierat sa kazdy raz v obchode je na prd... ono "poucovat" partnera je to najhorsie, co sa da urobit, robi to nervy na oboch stranach a casom to zacne aj vnimat dieta, ze nie su rodicia jednotny.
@nikpa Čo sa týka malého sa správa takto,on sa až chorobné boji aby sa mu niečo nestalo.
Ste absolútne zdravá a kompetentna matka , Vás muž sa pýta prečo , je zvedavý a asi hravý. Keď v sebe prebúdza v sebe takto svoje dieťa vo vnútri ,je potrebné,aby ho podporiť tým,že mu dáte dieťa do ruky ,aby sa postaral o dieťa sám. Skúsenosť a zážitok je neprenosny , musí si to prečo zažiť na sebe . Dohodnite sa,že ho podporíte a každú jeho otázku nájde odpoveď prečo? On si už nepamätám ako bol malý a mama sa o neho starala, potrebuje Repete.
Toho plysiaka má preto,lebo potrebuje cítiť istotu a bezpečie, je to prechodný objekt , kt nahrádza matku napr,tomu povedzte. Ostatné otázky nepotrebujú názor. Vy byvate na lazoch niekde ,že nemáte kontakt s inými ľuďmi,mne to tak pripadá , vyzerá to na veľmi veľmi veľkú neskúsenosť , ani sociálne učenie ako imitáciu tam nevidím.
Prečo spí s plyšákmi? Moje nervy veď má tri roky prečo by nemohol? Ak má pán manžel lepší nápad ako vychovávať nech sa páči od zajtra bude všetko okolo neho robiť sám a ty mu do toho kecaj.
Ja by som nevysvetlovala...ale kukla nanho a povedala, ze lepsie raz zazit ako 100x pocut a preto idem na vikend prec...sama.
Ale toto nie je len o tom, že on sa boji aby sa mu niečo nestalo. Muž vela veci vo výchove a v správaní malých detí nechápe. Nevie prečo sa dieťa správa ako sa správa a prečo vyžaduje to či ono. Ukážkový príklad s tými plyšákmi ale už ti to tu niekto písal. Po pravde ani neviem čo ti mám poradiť lebo ja by som na neho nemala nervy. Si trpezliva žena.
Prikláňam sa k dievčatám, ktoré radia dať malého na starosti mužovi. Len by som to ešte vyšperkovala o jeden malý detail: Nezabudni ich sledovať a kriticky komentovať všetko, čo muž so synom urobí. 😉
Z toho co píšeš mi príde, ze robím to isté 😂 podľa mňa je fajn dieťa informovať co ho čaká, lepšie vie spracovavat. Aj samostatnosť je super +, ked vyrastie ocenia to vsetci. Aj na spanie je lepsie chladno 🙈
Asi by som sa ho spytala preco si to tak mysli alebo skuste zajst za detskou psychologickou - nam to pomohlo ked sme riesili jedenie syna a uistila nas co robit kebo tiez sme sa nepohodli.
Alebo nech skusi byt s nim tiez 24h bez tvojej pomoci, ze co bude robit 😂
Myslím že je na čase sadnúť si s mužom v pokoji k nejakej dobrej káve alebo tak a porozprávať sa o predstáv o výchove … mame 2 ročnú dcéru … nie že by sme boli vždy za jedno ale zásadná vec pre nás je aby sme obaja dcére dovolili či zakázali to istej stali aj za rozhodnutím toho druhého … nech to dieťa z toho nemá chaos … oco zákaze a mama dovolí alebo naopak, deti skúšajú a rýchlo na to prídu že keď nemá od jedneho ma od druhého… buď nech to manžel nechá na tebe keďže on s ním nie je celý deň alebo sa dohodnite aký postoj budete mať k jednotlivým veciam na ktoré máte opačne názory
@elizabet173 tiez sa mi zda. Jej chlap pada do bezseba, ked dieta spadne alebo sa niekde udrie. Mal by sa ist liecit. Ja sa divim, co vsetko mu ona toleruje 🤦♀️
daj mu syna a nech sa skusi starat sam ked je taky mudry .. dlho mu to nevydrzi